PINKK PÉCSI 424 – BKG-PRIMA NATURA SZIGETSZENTMIKLÓS 51-69 (13-20, 15-13, 12-17, 11-19)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 21. forduló
Pécs, Szamosi Nándor Sportcsarnok
Nyilas István, Varga-Záray Katalin, dr. Németh Patrik (Maár Gábor)

PINKK Pécsi 424: Szücs 2, Árvai 4, Vincze 12/3, Tenyér 6, Kovács 6. Csere: Temes, Horváth 15/3, Zsilinszky 6/3.

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós : Perez 3/3, Vári 10/3, Takács, McBryde 9/3, Degbeon 19. Csere: Duka, Aldazabal 9/6, Szabó 10/6, Katona 5, Zsámár 3/3, Gróf, Andi 1.

Ama Degbeon és Tenyér Zsófia kosárváltása vezette fel a találkozót. A két gárda abban a tudatban lépett pályára, hogy a 9-12. helyért zajló alsóházi rájátszás alkalmával is találkozik majd tavasszal. A folytatásban Kovács Kitti két találatával a PINKK került kisebb lépéselőnybe, de innen 7-0-val fordított a BKG. Amikor Raina Perez triplája célt ért, 9-6-nál már a vendégek jártak előrébb. A folytatásban Szabó Dóra és Zsámár Panna is betalált távolról. A BKG legnagyobb előnye 7 egység volt, ezt 17-10-nél, illetve a negyed végén 20-13-nál jegyezhettük fel. Az első szakaszt Dominique McBryde hármasa zárta. Ezzel született meg a BKG negyedik sikeres triplája ezen a délutánon. A második etap elején Vincze Nikolett és Horváth Zsanett találataival kezdte felzárkózását a PINKK. A hármasokról szólt ez a mérkőzés, amikor a hazaiaktól Horváth Zsanett és Zsilinszky Lilla is betalált távolról, 22-22-nél egyenlített a PINKK. Nem sokkal később Tenyér Zsófia duplájával a vezetést is átvette a nyeretlen sereghajtó.

A félidő utolsó öt percében a PINKK fordítását követően rendezte sorait a BKG. Solanch Aldazabal két hárompontosával 28-24-nél ismét a vendégek jártak előrébb. Ama Degbeon és Vári Zita is betalált, 32-24-nél így már 10-0-s sorozatot regisztrálhattunk. A félidő hajrájában igyekezett szépíteni a PINKK, de 20 perc után így is 33-28 állt az eredményjelzőn. A BKG-nál Solanch Aldazabal, míg a PINKK-nél Horváth Zsanett volt a legeredményesebb. Mind a ketten 7 pontnál tartottak. A BKG 30-ból 11-et, a PINKK 34-ből 12-t dobott be mezőnyből az első 20 percben. A harmadik negyedet Solanch Aldazabal és Kovács Kitti kosárváltása vezette fel. Horváth Zsanett még rövid időre felhozta három pontra a házigazdát, ezt követően viszont lassan, de biztosan elkezdett kinyílni az olló a felek között. Szabó Dóra és Vári Zita triplái után 44-34-nél érte el először a 10 pontot a különbség. Ez 35-32 után egy 9-2-es szériát jelentett.

Vincze Nikolett két találata törte meg a PINKK kosárcsendjét, a különbség azonban 10-12 pont környékén látszott beállni. Az utolsó 10 percnek 50-40-ről vágtak neki a felek. Mozgalmasan indult ez a szakasz. Dominique McBryde és Ama Degbeon révén 54-40-re alakult az eredmény, majd erre Vincze Nikolett válaszolt egy triplával. Ekkor még csak 70 másodperc telt el. 54-43-nál két percre befagyott az eredmény. Döntő volt, hogy merre indul el a találkozó. Végül a BKG ragadta magához az irányítást. Ismét a McBryde, Degbeon kettős remekelt. Ama Degbeon a félidei 6 pont, 5 lepattanós teljesítményéhez a második 20 percben 13 pontot és 5 újabb lepattanót tett hozzá. 58-43-nál kért időt a PINKK. Még hat perc volt hátra, de ez már nem kínált fordítási esélyt a házigazdának. Vári Zita duplája után 65-45-nél érte el a 20 pontot a differencia. A legnagyobb különbség végül 22 egység volt a felek között. 69-47 után két hazai találattal ért véget a találkozó, a BKG így 69-51-es sikert ünnepelhetett.

Nyilatkozatok

Hazai edző nyilatkozata
Kovács Dénes : Gratulálok a BKG-nak! Azt a célt tűztük ki a mérkőzés előtt, hogy a múlt héten egy viszonylag nagy arányú vereség ellenére már mutattunk életjeleket, de ma számszerűen is szerettük volna sokkal közelebb hozni magunkat. Ez többé-kevésbé sikerült, annak ellenére hogy ma voltak jó periódusaink, nem vagyok elégedett, sőt, nekünk a BKG-t ma még nem kell megvernünk, a két keret között van ekkora különbség, de az ellenfél ahogy ma játszott, igenis meg kellett volna nyerni a mai meccset, de legalább szorosabb eredményt kellett volna elérni. Jó csapat a BKG, fognak ennél még jobban is játszani, úgy érzem, ma egy esélyt elszalasztottunk.

Vendég edző nyilatkozata
Gedei Tibor : Gratulálok a PINKK csapatának, mert nagyon jól küzdöttek, ebben a nehéz helyzetben úgy jöttek ki a pályára, hogy nyerni akarnak és mindent megtesznek ezért, felszántották a pályát, ez tiszteletre méltó. Nálunk az egyik pozitívum Domi jó játéka, a másik pedig hogy meg van az ötödik győzelmünk. Rossz mentalitással kosárlabdáztunk, az első félidőben abszolút fókusz nélkül, azt gondoltuk, alanyi jogon jár a győzelem. A második félidőben volt 5-6 jó percünk, amikor kialakult a különbség.

Hazai játékos nyilatkozata
Horváth Zsanett : Három negyeden keresztül szépen játszottunk mind védekezésben, mind támadásban. A negyedik negyedre elfáradtunk és nem tudtunk visszajönni a meccsbe, amit nagyon sajnálok, de dolgozunk tovább.

Vendég játékos nyilatkozata
Dominique McBryde : Ez az első győzelmem a csapattal. Örülök, hogy a végén jól játszottunk, de az első félidőben nagyon lassúak voltunk, nem volt elég energia a játékunkban. A félidőben átbeszéltük a dolgokat és a másod félidőben már csapatként játszottunk, jobban védekeztünk és így a támadásunk is jobban működött.