Egy jó negyedünk volt a nyugati élcsapat ellen!

SERCO UNI GYŐR – BKG-PRIMA NATURA SZIGETSZENTMIKLÓS 86-40 (19-18, 20-8, 23-7, 24-7)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 14. forduló
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok
Földesi Ádám, Horváth Alajos, Szalai Zsolt (Németh Csaba János)

SERCO UNI-Győr: Ellenberg 10/3, Dubei 6, Török 10/6, Dombai 8, Williams 10/3. Csere: Varga 10, Rozmán 3/3, Nagy 9/3, Weninger 5/3, Oroszova 4, Baffy 6/6, Bach 5/3.

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós : Perez 6/6, Vári 2, Takács 6, McBryde 8, Degbeon 9/3. Csere: Duka, Aldazabal 5, Szabó, Zsámár 3/3, Gróf 1, Andi.

Az Euroliga negyeddöntője miatt megüresedett hétvége lehetőséget kínált egy korábban elhalasztott találkozó pótlására. A december utolsó napjaiba, a 14. fordulóba kiírt Győr-BKG összecsapást játszották le szombaton a csapatok. A napokban vált hivatalossá, hogy Beatrice Mompremier számára véget ért az idény, így a Magyar Kupa múlt pénteki bronzcsatájához hasonlóan már nélküle állt fel Cziczás László együttese. A BKG nem juthat a rájátszásba, viszont a Győr számára Mompremier nélkül is kötelező volt a siker, hiszen rendkívül kiélezett a verseny az alapszakasz második helyéért. Érdekességekből tehát nem volt hiány és ennek megfelelően kifejezetten fordulatos negyeddel indult a mérkőzés. Aaryn Ellenberg és Takács Dorina kosárváltása vezette fel az első szakaszt. Fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok. Láthattunk két-két szép triplát Török Ágitól és Raina Perez-től. A Győr 9-9 után 15-9-re megugrott, majd innen 9-0-val 18-15-re fordított a BKG. Az első szakaszt végül Varga Zsófia és Szabina Oroszova találatai zárták, amivel 19-18-ra mégis a hazaiak vezettek.

A második negyed elején Bach Bogi és Szabina Oroszova növelte a győri előnyt. 23-18-nál már a házigazda volt 8-0-ban. Takács Dorina törte meg a BKG kosárcsendjét, de erre újabb öt győri pont érkezett válaszul. Lassan, de biztosan nyílt az olló és közeledett a lélektani 10 pontos különbség. Ezt végül a második szakasz közepén Aaryn Ellenberg triplája és Dombai Réka duplája után alakította ki a Győr 33-22-nél. Becsülettel hajtott a BKG. Ama Degbeon, illetve Dominique McBryde révén 33-26-ra visszajöttek Gedei Tibor tanítványai. A félidőt viszont 6-0-val zárta a Győr és így 39-26-nál kialakult a mérkőzés addigi legnagyobb különbsége. A harmadik negyed Nagy Dóra és Dominique McBryde kosárváltásával indult, majd ismét elkezdte növelni előnyét a házigazda. Három perc telt el, amikor Bach Bogi triplája után 50-28-nál először lépte át a 20 pontot a különbség. Ama Degbeon hármasával szépített a BKG, de nem sokkal később Peyton Williams, majd Nagy Dóra is betalált távolról.

A harmadik szakasz hajrájában már a 30 pontos előnyért támadhatott a Győr. A negyedet végül Weninger Virág büntetője zárta, amivel 62-33-ra alakult az eredmény. Sok adatot lehetne kiemelni a statisztikából, de talán a legérdekesebb az, hogy a Győrnek 8, a BKG-nak 19 eladott labdája volt a harmadik etap végén. Amíg a vendégek az első szakaszban 18, a másodikban és a harmadikban összesen 15 pontot szereztek. A játék képe az utolsó 10 percre sem változott. Jó ritmust diktált a Győr. Cziczás László és stábja bő rotációt alkalmazott. A teljes mérkőzést nézve Török Ágit leszámítva 22 percnél többet senki nem töltött a pályán. Az utolsó öt percben már Rozmán Lilla és Baffy Fanni is bizonyíthatott, akik motiváltan és jól szálltak be. A BKG-nál is lehetőséget kapott Duka Lili, Andi Hanna és Gróf Júlia. Végül 19-4-re nyerte a házigazda a záró szakaszt és így alakult ki a 86-40-es végeredmény.

Nyilatkozatok

Hazai edző nyilatkozata
Cziczás László : Nagyon örülök, hogy mindenki játéklehetőséget kapott a mai mérkőzésen, és hogy mindenki pontot is tudott szerezni, ez külön öröm. Lassan indultunk be, az első negyeddel nem voltam elégedett, de összességében ez jó ráhangolódás lehet a jövő hétvégi meccsre, ami nyilvánvalóan más kávéház lesz. Nagyon örülök, hogy eljutottunk oda, hogy a bajnokság utolsó mérkőzése előtt az alapszakasz helyezésünk a saját kezünkben van. Nagyon büszkék vagyunk erre, és szombaton meg is próbáljuk megszerezni a második helyet.

Vendég edző nyilatkozata
Gedei Tibor : Egy negyedet tudtunk úgy kosárlabdázni, ahogyan szerettünk volna. Nyilván szűkebb rotációnk van és nagyon rossz energiaszinten játszottunk a második negyedtől. Az sem segített, hogy a faulthatár furcsán volt belőve akkor, amikor a mérkőzés még nyílt volt. Büntetőt engedtek a Győrnek, amit mi is megkaphattunk volna. Innentől széthullottunk, de örülök, hogy mindenkinek tudtam játékidőt biztosítani, hiszen a fiataljaink tavaly még az A csoport közelében sem voltak, ez pedig nagy élmény nekik. Sokat kell fejlődnünk és edzenünk, egyesületként is nagyon az elején járunk annak, hogy ilyen szintű csapat legyünk, mint az ellenfelünk. Sok sikert nekik a bajnokságban.

Hazai játékos nyilatkozata
Török Ágnes : Kellett egy tíz perc, mire felébredtünk, de utána három negyeden keresztül nagyon jól tudtunk védekezni, alacsony pontszámon tudtuk tartani az ellenfelünket, és szerintem ma ez volt a kulcsa a győzelemnek. Ebből lett lendületünk a támadásra, és ennek köszönhető a nagyarányú győzelem.

Vendég játékos nyilatkozata
Zsámár Panna : Az első félidőben nagyjából sikerült felvennünk a harcot a Győr csapatával, főleg lendületben és pontok terén. Sajnos ez a lendület elfogyott a második félidőre és a hazaiak felül tudtak kerekedni rajtunk.