A második alsóházi rájátszásmérkőzést is megnyertük! A Kosok magabiztos játékkal dominálták a meccset, de ez nem meglepő, hiszen hatalmas lökést kaptak a fantasztikus szurkolótábortól, amelyet most a veresegyházi BKG tagjai is erősítettek!

BKG-PRIMA NATURA SZIGETSZENTMIKLÓS – PINKK PÉCSI 424 92 -65 (28-16, 24-15, 16-13, 24-21)

TIPPMIX NŐI NB I. A – RÁJÁTSZÁS A 9-12. HELYÉRT
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Pozsonyi László, Lengyel Ádám József, Gruber Nikolett Lilla (Schäffer Béla Róbert)

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós: Perez 13/9, Vári 13/9, Zsámár 9/9, McBryde 12/3, Degbeon 15. Csere: Duka 2, Szabó 8/6, Aldazabal 6, Katona 4, Takács 6, Gróf 4.

PINKK Pécsi 424: Árvai 7, Vincze 9/9, Tenyér 12/3, Zsilinszky 4, Kovács 14. Csere: Bojtár 2, Horváth 9/3, Szücs 6/3, Pucz, Borbás 2.

Tenyér Zsófia és Vincze Nikolett révén a találkozó legelején a PINKK került kisebb lépéselőnybe. Erre azonban sorrendben Ama Degbeon, Dominique McBryde, Raina Perez és Vári Zita felelt. A találataikkal 12-5-re fordított a CEKK. A vendégek időt kértek és ezt követően Tenyér Zsófia büntetőjével még szépített a PINKK. Összességében viszont ez a villámgyors 12-0-s futás alapjaiban meghatározta a mérkőzés képét. Nem sokat kellett várni és egy újabb 13-2-es etapot mutatott be a BKG, amivel 25-9-re szakadt el. Innentől egy-egy pécsi felzárkózást leszámítva döntően kétszámjegyű differencia jellemezte a találkozót. 10 perc játékot követően 28-16-ra mentek a hazaiak. A második szakasz elején Vincze Nikolett triplája indította az előbb említett egyik felzárkózást. Amikor Vincze ismét eredményesnek bizonyult távolról, 30-26-nál mindössze négy pont választotta el a feleket.

A BKG Raina Perez és Vári Zita egy-egy hármasával vett új lendületet. A különbség 36-26-nál visszaugrott 10 pontra. Erre még Tenyér Zsófia felelt, majd 39-31-nél ismét akadt egy kisebb felzárkózása a PINKK-nek. A félidő hajrája viszont a BKG-nak sikerült jobban. Egészen pontosan egy újabb 12-0-val zárták le az első 20 percet a hazaiak, amivel 52-31-re szakadtak el. A félidőben a BKG-nál a 14 pontos Ama Degbeon és a 10 egységnél járó Raina Perez volt a legeredményesebb. A PINKK-nél a három triplát értékesítő és így 9 pontos Vincze Nikolett. A harmadik negyedet Árvai Noémi és Kovács Kitti találatai vezették fel. Erre Duka Lili és Ama Degbeon válaszolt hazai oldalról. 20 pont környékén állt be a meccs. Ez egy kiegyenlítettebb és pontszegényebb szakasz volt. Hazai részről Dominique McBryde, Raina Perez és Vári Zira egy-egy hármasát érdemes kiemelni.

A harmadik negyed utolsó két percébe 66-40-ről érkeztünk. Itt felváltva estek a találatok, így 68-44-ről indult a záró szakasz. Ahogy az utolsó két perc a harmadik etapban, úgy a záró negyedben is nyíltsisakos küzdelemben felváltva estek a találatok. Mindkét oldalon minden nevezett játékos pályára lépett. A BKG úgy menedzselte stabilan 20 pont feletti előnyét, hogy 24 percnél többet egyetlen játékosa sem szerepelt. 74-52 után egy 7-1-es hazai futást rögzíthettünk. A különbség azonban nem ekkor, hanem a mérkőzés utolsó két percében érte el a 30 pontot. Szabó Dóra triplájával 89-59-re ugrott meg a BKG. A hajrában 30 egység alá zárkóztak a vendégek, de az érdemi kérdések jóval korábban eldőltek.

Nyilatkozatok

Gedei Tibor: Örülök annak, hogy a fiatalok ennyit játszhattak és mindenki lehetőséget kapott. Annak is örülök, hogy éves szintet nézve ennyi játékos mutatkozott be nálunk az első osztályban és megnyerték a negyedüket a végén, amikor ők voltak fent. Ezek nagyon jó dolgok. Dolgozunk tovább, szombaton jön a Csata elleni mérkőzésünk, szeretnénk ott is nyerni.
Zsámár Panna: Az elején kicsit nehezebben kezdtünk, tudtunk volna jobban is. Viszonylag szoros volt ebben a szakaszban a mérkőzés. Utána elkezdtük komolyabban venni a mérkőzést, az ellenfelet nem lebecsülve. Folytatásban csapat szinten nagyon jól tudtunk teljesíteni, asszisztokat adtunk és nagyon szépen játszottunk és a védekezésünket is egyre szebbre építettük a végére. Nagyon örülök neki, h nekem is és a többieknek is adódott lehetőségünk megmutatni, hogy mit tudunk. Azért mi még nagyon fiatalok vagyunk, ritka az ilyen lehetőség. Az edzőnk külön kiemelte, hogy ez egy cél a mai mérkőzésen, hogy mindenki kapjon lehetőséget, hiszen nekünk is meg kell tanulnunk, hogy ilyen szituációban mit kell csinálni.

Kovács Dénes: Nem vagyok elégedett. A mérkőzést jól kezdtük, utána bemutattunk egy olyan leolvadást, amit gyakran végre tudunk hajtani. Aztán megint elkezdtünk úgy kosárlabdázni, ahogy esetleg mi tudnánk. Az a baj, hogy elég rövid a rotációnk és amint kicsit visszaesik a koncentráció a fáradtság okán, nekünk nem leolvadásaink vannak, hanem a globális felmelegedést reprodukáljuk. A harmadik negyedben is, amikor még a BKG a teljes keretével állt ki, akkor is szép momentumaink voltak, tartottuk az eredményt, persze közelebb nem tudtunk kerülni. Viszont amivel nagyon nem vagyok elégedett, amikor a BKG a mérkőzésen felküldte a fiatal játékosait, akkor mi miért nem tudtunk közelebb kerülni, sőt eltávolodtunk. Nyilván ez fejben eldőlhet azért is, mert nem tudsz úgy felpörögni egy U20-as játékos ellen, mint egy amerikai játékos ellen. Viszont nekünk helyén kell kezelni a dolgokat, először ellenük kell megmutatni, hogy mi egy fokkal jobb játékosok vagyunk. Ez sajnos ma nem sikerült. Ezen a második negyedben való hat-hét percen kívül, amikor viszonylag szépen kosárlabdáztunk, be tudtunk találni és a védekezésünk is helyreállt, azon kívül nem sok pozitívumot vélek felfedezni. Nagyon kevés olyan kosarat szerzünk, ami az egyéni képességekből adódik. Ez nem azért van, mert nem vagyunk jó játékosok, hanem egyszerűen olyan motiválatlanságok vannak, amiket mindenképpen orvosolni kell.

Tenyér Zsófia: Sajnos ma csak momentumaink voltak. Általában úgy van, hogy van egy jó periódusunk, utána ahogy fáradunk, nem érünk oda a dobásokra, kimaradnak a ziccerek. Most is ez történt a második félidő végére, ezért is alakult ki a húsz pontos különbség. Utána nagyon nehéz lett volna visszajönni a mérkőzésbe, ami nem is sikerült. Úgyhogy nem vagyok elégedett.