Nagyon izgalmas derbit láthattak a Ludovika Arénába kilátogatók. Bár majdnem megvolt a siker, végül a Csata bebiztosította 9. helyét!

LUDOVIKA CSATA – BKG-PRIMA NATURA SZIGETSZENTMIKLÓS 73-70 (26-19, 14-20, 21-16, 12-15)

TIPPMIX NŐI NB I. A – RÁJÁTSZÁS A 9-12. HELYÉRT
Budapest, Ludovika Aréna
Lengyel Ádám József, Rózsavölgyi Alexandra, Horváth Csongor Béla (Mocsai László)

Ludovika-Csata: Fuehring 24/3, Gábor, Jáhni 10/6, Horváth 14/9, Czank 11/9. Csere: Toman D, Boros, Szabo 8, Gyöngyösi 2, Barnai 4.

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós : Perez 6/6, Vári 7/3, Katona 8, McBryde 13/9, Degbeon 13. Csere: Aldazabal 20/9, Szabó, Zsámár 3/3, Takács.

Jáhni Zsófia triplája vezette fel a találkozót, erre Ama Degbeon felelt, de összességében a Csata irányította az első szakaszt. A hazaiak 3-4 ponttal jellemzően előrébb jártak. Sőt, Sam Fuehring triplája után 14-8-nál már hat egységre ugrott a differencia. Mindent megtett a BKG, hogy az első negyedben megfogja a meccset. Dominique McBryde és Raina Perez tripláival 14-14-nél egyenlítettek. Innen viszont Czank Tímea hárompontosával a Csata vett új lendületet. A folytatásban az utolsó hazai mérkőzését játszó és ünnepi köszöntésben részesülő Barnai Judit is betalált. Összességében 12-0-s futást mutatott be a Csata és 26-14-re ellépett. A hullámzó találkozón az első negyed hajrája a BKG-nak sikerült jobban. Solanch Aldazabal triplája és Katona Szidónia két sikeres büntetője 26-19-re hozta fel a vendégeket. A második negyed első találatát is Katona Szidónia szerezte. A Csata kosárcsendjét Sam Fuehring törte meg, de jóval kiegyenlítettebb mederben haladt a küzdelem, mint korábban.

A második szakasz feléhez érkezve 30-21 után Dominique McBryde és Vári Zita triplái – a félidőig hét sikeres hárompontost jegyzett a BKG -, illetve Katona Szidónia újabb találata 30-29-re hozta fel a vendégeket. Ezt követően ugyan ismét a Csata tudott váltani és 38-32-re elszakadt, de a korábbi 10 pont feletti differencia távolinak tűnt a házigazda számára. A félidő hajrájában ismét felzárkózott a BKG, majd a nagy kedvvel játszó Dominique McBryde duplájával 39-38-nál a vezetést is átvette. A félidőt végül Szabó Fanni dudaszós találata zárta, így 40-39-nél végül mégis a hazaiak vonulhattak előnyben a nagyszünetre. A harmadik negyedet Horváth Bernadett és Sam Fuehring villanásai vezették fel. Horváth Bernadett két hárompontost, Sam Fuehring két duplát értékesített, így 10-0-val 50-39-re ellépett a házigazda. Úgy nézett ki, hogy ezzel új lendületet venni a Csata. A legnagyobb differenciát 56-43-nál rögzíthettük.

Ahogy azonban az első negyed extra futása után is elolvadt a Csata előnye, úgy ez a második félidőben is megtörtént. A harmadik negyed utolsó két percébe Czank Tímea triplája után 59-48-ról érkeztünk. Solanch Aldazabal hét pontjával zárta a harmadik etapot a BKG és így 61-55-re szépített. Másfél percet kellett várni a negyedik negyed első találatára. Ez Ama Degbeon nevéhez fűződött egy 2+1-es helyzettel, amivel újra teljesen nyílt lett a küzdelem. Szabó Fanni büntetője törte meg a Csata kosárcsendjét, majd Sam Fuehring állt a csapata élére. Az öt pontjával 67-58-ra szakadtak el a hazaiak. Még négy perc volt a találkozóból, de fordulatokban nem volt hiány. 69-60-nál magabiztos befutónak tűnt a Csata. Solanch Aldazabal és Dominique McBryde azonban mindent megtett, hogy közelebb hozza a vendégeket. McBryde triplája után 69-66-nál teljesen nyílt lett a találkozó. Az utolsó percben végül Czank Tímea hárompontosával és Horváth Bernadett büntetőjével biztosította be a sikert a Csata. A 73-70-es győzelem egyben azt is jelenti, hogy a Ludovika-Csata lesz a 9. helyezett a 2022/2023-as évadban.

Nyilatkozatok

Hazai edző nyilatkozata
Tursics Krisztián : Hektikus, hullámzó meccsen vagyunk túl, sok hiba jellemezte a játékot. Hol elmentünk tíz ponttal, majd a BKG visszajött, utána ismét elmentünk tíz ponttal. A mérkőzés első félidejében, olyan kosarakat kaptunk, amelyeket megbeszéltünk, hogy nem kaphatunk, kaptunk hét triplát, amely a meccs végére tíz lett. Csoda, hogy sikerült nyernünk. A győzelemnek örülni kell, hiszen a zsinórban a harmadik meccset húztuk be. Mai győzelmünkkel sikerült bebiztosítani a kilencedik helyet. Három idegenbeli meccsünk van még, amelyen bízom a jobb játékban a kevesebb hibában.

Vendég edző nyilatkozata
Gedei Tibor : Mindkét csapat sok hibával játszott, viszont a nézők jól szórakozhattak az egylabdás meccsen, amelyet mi is megnyerhettünk volna. Szakmailag nehéz értékelni az összecsapást, viszont annak örülök, hogy sok jó teljesítményt láttam ma. A fiatal játékosaink is sokat fejlődtek a szezon során, nyugodtan támaszkodhatunk rájuk. Három mérkőzésünk van még, amiket tisztességesen végig fogunk csinálni, illetve minél több győzelmet szeretnénk aratni.

Hazai játékos nyilatkozata
Horváth Bernadett : Hullámzó mérkőzést játszottunk, de örülni kell a győzelemnek. Készülünk az előttünk álló három találkozóra.

Vendég játékos nyilatkozata
Vári Zita : A küzdésünkkel nem volt probléma, mindenki próbált mindent beletenni. A Csata az első negyedben szerzett nagyobb előnyt, amely meghatározta a mérkőzést. Felemelt fejjel megyünk tovább, a hátralévő három összecsapásra.