A Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa 2023-as kiírásának bronzmérkőzését a Jászberényi KSE vívta a BKG Príma Akadémiával – a jászberényiek tegnap nagy csatában maradtak alul a MAFC ellen, a végjátékban kiengedve kezükből a vezetést, míg a szigetszentmiklósiak egy félidőt bírtak a PVSK ellen, magabiztos pécsi sikerrel ért véget a második előöntő. A harmadik helyért vívott derbi kiegyenlített játékkal indult, négy percet követően 8-8-at mutatott az eredményjelző. A következő percekben inkább a BKG akarata érvényesült, egy 7-2-es etappal 15-10-re lépett el a Nagy-legénység, ezt az előnyt a negyed végéig meg is tartották (15-20).

A folytatásban a pontok helyett inkább a küzdelem dominált, fizikális játék folyt a pályán. Kucsora dupláját követően Ivosev talált be kintről, a 6 ponton „ragadó” BKG hibáit kihasználva átvette a vezetést a JKSE (29-26). Egyik csapat sem célzott jól a triplavonalon túlról, a Jászberény 3/11-gyel, a BKG 2/12-vel – végül a jászságiak mehettek minimális előnnyel nagyszünetre (33-32).

A fordulást követően Mester vétett sportszerűtlen hibát egy eladott labdát követően, a BKG vissza is vette a vezetést Plézer közelijével (37-38). Mester után Ivosev is beütötte negyedik hibját, pedig csaknem öt perc volt még hátra a harmadik negyedből ekkor. Plézer triplájával 45-39-re lépett el a BKG, fontos percek következtek. Lilaj is megkapta negyedik személyijét, lőtávolon belül tudott maradni a JKSE a záró felvonás előtt (44-49).

Homoki zsákolt nagyot, de nem volt érvényes a kosár, Olasz ugyanis támadóhibát vétett. Plézer trojkájával tudta növelni előnyét a BKG, Ivosev továbbra is a padon ült négy faulttal. Nagy Botond is betalált kintről, tíz fölé növelve a kék-sárgák előnyét, majd újfent megvillant a remekül játszó Plézer (45-58). Őrizte kétszámjegyű vezetését a szigetszentmiklósi gárda, az utolsó három percre 64-53-as előnnyel fordulhattak. Kucsora duplája faragott ezen, a kék-sárgák hosszú támadásokkal igyekeztek operálni. Másfél perccel a rendes játékidő vége előtt Lilaj kapott sportszerűtlen hibát, amellyel kipontozódott – bár Ivosev kettőből csak egyik büntetőjét értékesítette, Kucsora beszórt egy triplát (59-64). Időkérést követően Nagy Botond két eladott labdát vétett, Kucsora mindkettőből duplát értékesített, az utolsó percre egyetlen pontra csökkentve a hátrányt (63-64). Nagy Benedek dobott két büntetőt, Kucsorát pedig Galambos blokkolta a következő akcióban, majd szabálytalankodott is a berényiek játékosa. Galambos is bedobta mindkettőt, Homoki kihagyott hármasát követően pedig Ivosev kapta meg ötödik hibáját egy sportszerűtlen fault formájában. Az utolsó fél percben már nem történt érdemi változás, bár a hajrában ráijesztett a BKG-ra a Jászberény, fordítaniuk nem sikerült a jászságiaknak, így a 28 pontos Plézer vezette szigetszentmiklósiak nyakába került a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa bronzérme.”

Jászberény KSE – BKG Príma Akadémia 63-70 (15-20, 18-12, 11-17, 19-21)

JKSE: Csík 1, Mester 5/3, Kucsora 18/6, Ivosev 12/3, Olasz 8. Csere: Meleg 3, Homoki 11, Kovács 3/3, Rosic 2. Edző: Miljan Rakic

BKG: Nagy Bo. 18/9, Nagy Be. 6, Plézer 28/9, Galambos 10, Lilaj -. Csere: Spiriev 1, Halász -. Edző: Dr. Nagy Ágoston