BKG-PRIMA NATURA SZIGETSZENTMIKLÓS – VBW CEKK CEGLÉD 76-56 (13-15, 21-7, 24-11, 18-23)

TIPPMIX NŐI NB I. A – Play-Out, 4. forduló
Szigetszentmiklós, Szigetszentmiklós Városi Sportcsarnok
Balog György Attila, Kapusi Gábor, Gaál István Tamás (Nagy János)

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós: Mcbryde 9, Aldazabal 18, Katona 9, Vári 12, Szabó 8/6. Csere: Gróf 2, Zsámár 7, Andi 4, Takács 7, Herzog -, Duka -.

VBW CEKK Cegléd: Laufer 16, Szirony 7/3, Viszmeg 5/3, Szabó 10, Cooper 8. Csere: Rakita 5/3, Horváth 5/3, Daróczi -, Filipowicz -, Kobolák -.

A mérkőzést fej-fej mellett indította a két együttes. Az első találatot Szabó Petra szerezte a vendég Cegléd oldaláról, melyre Aldazabal Berroa Laurától érkezett a válasz. Ezután Vari Zita volt sikeres, amivel a BKG vette át a vezetést. Ellépni azonban nem tudott Gedei Tibor csapata, következőnek ugyanis Viszmeg Míra talált be, amivel 3-4-re változat az állás. Viszmeg hárompontosa után pedig már négy ponttal mentek a vendégek. A Szigetszentmiklós ezután azonban újból felzárkózott, s végül 7-7-nél ki is egyenlített. A játék pedig ezt követően is hasonló ritmusban folytatódott. Kosárra-kosár volt a válasz, így tehát pár pontnál nagyobb különbség nem is alakult ki a felek között – az eredmény alakulását tekintve előszőr 9-9-nél, majd később 13-13-nál ismét egált regisztrálhattunk. A játékrész végül Samantha Cooper közelijével ért véget, mellyel kialakult a negyed 13-15-ös eredménye a CEKK javára.

Érdekesség, hogy a BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós a hivatalos felületein adta hírül, hogy a héten elköszönt két légiósától, Raina Perez-től és Ama Degbeon-tól. Azt hihetnénk, hogy ez a két játékos távozása nagy veszteséget jelenthet Gedei Tibor együttesének, melyre – ezt a Cegléd elleni találkozót leszámítva – még összesen két mérkőzés vár idén, ám, mint ahogy az kiderült, a hazai gárda légiósok nélkül is gyönyörűen tartotta magát. A 13-15-ös első negyed után, a második felvonást ugyanis egy 11-2-es hajrával folytatták Gedei vezetőedző tanítványai, mellyel hét pontra tudtak ellépni vendégeiktől. 24-17-nél ráadásul ceglédi időkérés szakította meg a játékot. A szünet azonban nem zavarta meg a Szigetszentmiklóst. Visszatérve ismét Aldazabal szerzett pontokat, ezzel pedig a differencia a tíz pontot is átlépte (28-17). A résztvevők kereteit tekintve azonban az is látható, hogy a Cegléd szintén elveszített egy játékost. Méghozzá csapata egyik vezéregyéniségét, Kiana Williams-et, aki míg az alapszakaszban 35.5 perc alatt 17.1 pontot, 3.1 lepattanót és 3.9 gólpasszt átlagolt, addig a play-out három mérkőzésén 33.3 perc alatt 12 pontot 2.7 lepattanót és 3.3 gólpasszt jegyzett. Williams távozása pedig szemmel látható nyomot hagyott a ceglédi együttesen, mely az első félidő végén továbbra is tíz pont feletti hátrányban volt. Az első negyedhez hasonlóan, a nagyszünet előtti utolsó találatot is Samantha Cooper szerezte, mellyel 34-22-re változott az állás. A felek tehát innen fordulhattak.

A BKG a második félidőt ott folytatta, ahol az elsőt abbahagyta. Gedei Tibor lányai egy nagyobb hajrába kezdtek, mely egészen pontosan 7-2-ig tartott, ekkor ugyanis Laufer Gabriella szerzett kosarat, félbeszakítva a hazaiak menetelését. A Szigetszentmiklós lendülete azonban ezután sem csökkent túlságosan, sőt, 48-30-nál már 18 pontnál járt az előnyük. Ekkor ceglédi időkérés következett. A rövid taktikai eligazítás ellenére azonban a vendég együttes továbbra sem tudta rendezni sorait. A ceglédiek támadásban kétszer annyi labdát adtak el, mint ellenfelük, védekezésben pedig szintén nem tudták megállítani a Szigetszentmiklós akcióit. Így tehát a differencia egy újabb perc elteltével már a húsz pontot is átlépte (52-30). A negyed végére ez a különbség további három pontot növekedett, s így a mérkőzés záró szakasza 58-33-ról folytatódhatott. Az utolsó tíz percet Laufer Gabriella kosara vezette fel, miután hazai időkérés következett. A játékot ezt követően Szabó Dóra hárompontosa folytatta, majd ismét Laufertől érkeztek a pontok, amivel 61-39-re változott az állás. Az adok-kapok játék pedig ezután is folytatódott, melynek köszönhetően tehát a különbség is húsz pont körül kezdett el állandósulni. Az utolsó percekben pedig már nem is lehetett kérdéses a győztes kiléte, még a vendégek hajráztak egyet, s végül 7-2-vel zárták a meccset, a 76-56-os végeredményt pedig Szirony Dorina találata alakította ki. A meccs legeredményesebb játékosa Aldazabal Laura lett 18 dobott ponttal.

Nyilatkozatok

Gedei Tibor: Gratulálok a csapatomnak. Felszabadultan játszottak a lányok. Playout ellenére nagyon motiváltan edzenek. Van még két mérkőzésünk, szeretnénk ott is nyerni. Örülök, hogy minden játékosom pályára léphetett és hogy Herzog Bora bemutatkozhatott az A-csoportban. 

Aldazabal Berroa Laura: Jól éreztem magam a pályán. Megpróbáltuk azt megcsinálni, amit gyakoroltunk az egész héten. Jó hangulat uralkodott a pályán.

Ló Elhadji: Másfél hónappal ezelőtt nyertünk, sajnos ma ez nem jött össze. Huszonegy eladott labdához párosul egy félidő alatt huszonkét pont. Ennyire voltunk képesek. Ezek a számok megmondják, hogy milyen volt ma a lányok teljesítménye. Én kérek elnézést a vezetőségtől, szurkolóktól, akik ezt a mérkőzést megnézték. Szégyellem magam.
Szabó Petra: Gratulálok a BKG-nak a győzelemhez. A végén sikerült egy kis pozitívumot szereznünk a zónával, de az egész meccs egy katasztrófa volt. Ez nem kosárlabda amit mi játszottunk. Megpróbáljuk összeszedni magunkat erre a maradék két mérkőzésre. Megmutatni az edzőnknek, vezetőségnek, hogy van tartás bennünk és igen is meg tudunk halni a pályán és tudunk jó meccseket játszani, nem pedig olyat, mint a mai.