A szezon előtt az első meccsén, egy szeptemberi országos selejtező mérkőzésén kikapott a szigetszentmiklósi U16-os leány kadett csapat – így akkor nem jutottunk a főtáblára (azaz az ország legjobb csapatai közé). Akkor úgy tűnt, érnie kell még az együttesnek és erre jó terepnek tűnt a Pest megye által rendezett regionális bajnokság. Az azóta lejátszott 12 mérkőzést a kadett csapat kivétel nélkül megnyerte.

A nagyobb tudás és rutin néha ötletes támadójátékkal is párosul, míg a védekezés az összes meccsen dicsérhető. A kapott pontjaink átlagosan nem érik el a negyvenet, míg a dobottak nyolcvan felett vannak. A csoportban egy komoly kihívónk van, a Pilis csapata. Őket most idegenben 15 ponttal sikerült felülmúlnunk úgy, hogy mindösszesen 28 pontot kaptunk. Folyamatosan képes a csapat állóképességben, küzdeni tudásban ezen a szinten átlag felettit nyújtani, a hullámvölgyeinkből ki tudunk jönni, okosan védekezünk. A csapatból kiesőket jól pótoltuk (Barbinak kitartást a műtéthez és gyors felépülést!).

Amikor kell akkor vagy a csapatjáték javul fel, vagy néhány játékos vállal fel több felelősséget és dönti el a meccseket a javunkra. A szezon során játéktudásban, taktikai érettségben, de főleg stabilitásban és koncentrálásban a lányok többsége előbbre tudott lépni, megdolgoztak a hosszú veretlenségi szériáért, ami kívánom hogy kitartson a szezon végéig! – Szatmár Ákos edző.

https://megye.hunbasket.hu/…/baj…/x2223/hun_pes_rlk/4371