Újabb két mérkőzést játszottunk múlt héten a bajnokság felsőházában. Egyet U14-ben, idehaza a Göd ellen, egyet pedig idegenben a Pilis basket csapata ellen. 

Sajnos ismét mindkét mérkőzésen voltak sérülés, vagy betegség miatt hiányzó kulcsjátékosaink, U14-ben 3, míg U13-ban 2 ilyen meghatározó játékosunk is hiányzott, ráadásul mindkét esetben a bajnokság élén álló csapatokkal mérkőztünk. A jórészt tartalékosokból, és több, kezdőnek számító játékosból álló csapattal a célunk mind a két mérkőzésen a tisztes helytállás volt, a már tanult technikai és taktikai elemek gyakorlása úgy, hogy közben ne adjuk fel a küzdelmet. Mindkét meccsről elmondható, hogy pszichésen felkészülten mentünk pályára, és a kezdeti szakaszban, amíg frissek voltunk, felvettük a kesztyűt és szépen küzdöttünk.

Sajnos azonban a sokkal magasabb, erősebb, és lendületesebb és technikai, taktikai téren is fejlettebb ellenfelekkel szemben nem tudtuk tartani a lépést, és ahogy nőtt a pontbeli különbség, úgy érződött a játékosokon is a nyomás. Az eredmények nem túl kecsegtetőek, de azért voltak biztató momentumok, jó egyéni teljesítmények. Mindkét mérkőzés tanulságul szolgált, hiszen láttuk, hova lehet, és kell fejlődni már ebben a korosztályban is, és tudjuk, hogy az edzésmunkát illetően miben kell változtatnunk.  – Kása Péter

Eredmények: BKGDSE U14 -Gödi SE 35-77

Pilis Basket – BKGDSE U13 109-36