A Kenguru kupa 8., záró fordulóját rendezték meg a hétvégén, ahol U11/B csapatunk is pályára lépett. Mivel ez a két meccs volt ebben a bajnoki szezonban az utolsó, törekedtem arra, hogy minden játékra jogosult lehetőséget kapjon.

Első ellenfelünk a Radobasket Oroszlánok csapata volt. Már a bemelegítés alatt látszott, hogy a kis Kosok nehezen alkalmazkodtak a vasárnap korai keléshez, és minden igyekezetem ellenére sem tudtak felpörögni a meccsre. Voltak szép megoldások mind támadásban, mint védekezésben, de egyértelmű volt, hogy az ellenfél jobban akarta a győzelmet. Így bár az utolsó negyedben mi dobtunk több pontot, ez csak szépíteni tudott az eredményen, és az eredményjelző a végén 64-39-es eredményt mutatott a Radobasket javára.

Másfél órás pihenő után a Pilisi Mennydörgők csapata következett. Vártuk ezt a meccset, hiszen a csapatunk egyik pályán szerzett győzelmét éppen ellenük szerezte. Új játékosok is érkeztek a reggeli összeállításhoz képest, de egyértelmű volt, hogy a Pilis is visszavágóra készült, és jól játszottak ellenünk. Ismét voltak szép egyéni és csapat megoldásaink, de lehet, hogy a csapat már a bajnokság végére készült, és ismét nem sikerült felpörögni. A Pilis így 68-44-ra visszavágott.

Az U11/B egy csodálatos kis társaság. Különböző korú, tapasztalatú és tehetségű gyerekek igazi összetartó csapattá nőttek fel. Barátságok alakultak ki, egyre inkább a kosárlabda megtanulására, a saját és a csapatuk fejlődésére koncentráltak. Látni a fejlődésüket, együtt örülni velük a sikereknek és dolgozni a fejlesztendő területeken fantasztikus élmény volt. Ahogy mondani szokták zongorázni lehet a különbséget abban, ahogy a szezont kezdtük és ahogy befejeztük. Igazi kis kosarasok lettek, és kemény munkával, sok gyakorlással oda fognak érni azok közé, akik régebb óta vagy intenzívebben űzik ezt a sportot.

Megtiszteltetés volt végigkűzdeni, végigmosolyogni és végigtanulni velük ezt a szezont. A munka, a tanulás, a kosárlabda szeretete folytatódik!

A rend kedvéért a szezon végeredménye: 5 győzelem, 11 vereség.

Hajrá Batyi!