Utolsó előtti mérkőzésünket az U13-ban kedden játszottuk a BSC csapata ellen, aki jelenleg a bajnokság 2. helyén áll. Legutóbb sajnos nagyarányú vereséget szenvedtünk tőlük részben a kulcsjátékosok betegsége, sérülése miatt, részben pedig azért, mert mi magunk sem hittünk igazán benne, hogy nyerhetünk, vagy akár csak szorosabbá tehetjük a találkozót.Most, a keddi mérkőzésen ugyan még mindig nem a legerősebb felállásban, de már ütőképesebb csapattal tudtunk kiállni.

A múlt alkalomhoz képest leginkább a védekezésben kellett felnőnünk ellenfelünkhöz, illetve fel kellett készülnünk az ellenfél erőszakos védekezésére. Ezt az első negyedben sikerült is megvalósítanunk. Jól tartottuk magunkat, sőt volt, hogy át is vettük a vezetést, de a végére az ellenfél, -kihasználva a hibáinkat-, 6 ponttal el tudott lépni (12-18). A 2. negyed a küzdés, és jó védekezés ellenére sajnos nem sikerült jól, a támadásaink nem voltak kellően eredményesek, így a félidőre 18 pontos hátrányba kerültünk (18-36). A 2. félidőben azonban igen jó felfogásban játszva, újult erővel, harciasan, szép 1-1-ekkel, befutásokkal és indítás kosarakkal sikerült feljönnünk, és a 4. negyedre már csak 11 pont volt a hátrányunk (41-52), tehát újra nyílttá vált a küzdelem.

Az utolsó negyedben a szülők, és a szurkolók támogatásával a csapat nagy erőtartalékokat tudott mozgosítani, és tovább tudta csökkenteni a különbséget olyannyira, hogy egyenlő is lett az állás. Ekkor sajnos ismét kaptunk néhány könnyű ziccert, illetve büntetőt, amelyet jól értékesített a Bsc, így nagyon szoros végjátékban ugyan, de sajnos elveszítettük a mérkőzést (65-67). Ettől függetlenül Büszkék lehetünk a srácokra, mert tényleg mindent megtettek, amit lehetett, nagyon szépen küzdöttek, és csak egy kicsin múlott a győzelem. Szép volt fiúk! – Kása Péter