Jászberényi KSE vs BKG-PRIMA Akadémia

99-101

(29-21, 24-28, 18-18, 28-34)

PRIMA: Galambos 12, Nagy Be. 8/6, Szeleczki 7, Nagy Bo. 41/15, Plézer 29/12 cs.: Petrovics, Spiriev 2, Karakó, Sándor, Nagy S. 2

Kucsora találatával indult a második mérkőzés. A Kosokat Gabi vette rögtön a hátára, s zsinórban hét pontot szerzett (7-7). Őt követte Benji és Bobi a pontszerzésben, előbbi egy kettest, utóbbi egy hármast emelt be. A hazaiaknál Olasz és Homoki gyártották a pontokat (10-12). Kucsora ezt követően zsinórban három hármast emelt be a gyűrűbe, majd Olasz is dobott egyet, elléptek a jászberényiek (22-12). A hazai triplaeső után Bobi is dobott egy távolit (22-15). A negyed hátralévő részében lényegében váltva estek a kosarak, s végül nyolcpontos hátránnyal zártunk (29-21).

A második felvonás Bobi középtávolijával kezdődött, Czirbus ziccerrel felelt. Kucsora újabb hármasára Arti közelről, Bobi középtávolról reagált (34-27). A negyed közepe felé haladva Gabi villant ziccerrel, Benji egy hármassal, s három pontra zárkóztunk (37-34). Olasz kettesére Bobi emelt be egy hárompontost (39-37). Kucsora azonban újra “elsült” két hármast dobott, de ezúttal jött a válasz, Gabi ziccert dobott, majd távolit bombázott (45-42). Olasz kettese után Kovács is hármast dobott (50-42). Szele 2+1-es akciót mutatott be, majd ismét ziccert dobott. (53-47). A félidő Árpi ziccerével és négypontos mínusszal zárult (53-49).

A nagyszünet után Szele szinte azonnal ziccert dobott, melyre Homoki és Olasz feleltek. Árpi is beszállt az “adok-kapokba” (57-53). Olasz hárompontosára Bobi felelt szintén egy triplával. Árpi közeli találata után, Gabi egyenlített ki (60-60). Kucsora két kosarat szerzett, Gabi ismét egy hármast (64-63). Bobi ziccerével átvettük a vezetést, de Czirbus révén hamar visszavette a JKSE. Simi középtávolit dobtt, de Mester egy hárompontossal rákontrázott. A negyed Czirbus ziccerével zárult (71-67).

Az utolsó negyed vette kezdetét. Gabi büntetőzött, Mester hármast dobott    Árpi közelről volt eredményes, majd Gabi 2+1-es akciójával kiegyenlítettek a Kosok (74-74). Mester süllyesztett el egy hármast, majd Homoki is egyet (80-74). Bobi dobott büntetőket, majd egy triplát is elsüllyesztett (80-79). Árpi kosarával újra lépéselőnyben voltunk (80-81). Czirbus és Bobi váltottak közeli találatot. Rosic hármasára Bobi középtávolival felelt (85-85). Az utolsó három perc vette kezdetét, Benji hárompontost süllyesztett el a gyűrűben, majd Gabi is “bevert” egyet (85-91). Kucsora és Bobi közelről voltak pontosak (87-93). Csík 2+1-es kosarat szerzett, majd Bobi büntetőzött (90-95). Csík egyszer megremegett a vonalnál, Árpi pedig ziccert dobott (91-97). Olasz pillanatai következtek, előbb 2+1-es kosarat szerzett, majd egy ziccert (96-97). Bobi emelt be egy középtávolit, de Uros hárompontossal egalizált (99-99). A legvégén Bobinak nem remegett meg a keze, s elsüllyesztette a két büntetőt, s így 99-101-es győzelmet arattak a Kosok.

A párharc állása ezzel 2-0, s így a DEAC U23-as csapata ellen játszunk az 5. helyért.

Hazai edző nyilatkozata
Puskás Artúr : Gratulálok a BKG-nak, megérdemelten játszhatnak ők az 5-6-. helyért. Mi egy kicsit belefáradtunk a MAFC elleni párharcba. A fiúk ott mindent kiadtak magukból, ahogy a BKG Príma Akadémia ellenis. Dunai Zétény már régóta sérült, s ma Meleg Karcsira és Ivosev Tamásra sem számíthattam. Lázas beteg volt egész héten Csík Ricsi és Mester Márk is, de vállalták a játékot, hogy segítsék a csapatot. Sok bajunk volt, de a fiúk így is mindent beleadtak, s végül egy látványos, nézőcsalogató mérkőzésen egy dobás különbséggel veszítettünk. A csapat nevében is köszönöm azt a támogatást, amit a mérkőzés alatt szurkolóinktól kaptunk.

Vendég edző nyilatkozata
dr. Nagy Ágoston : A bajnokság mellett a kupában is találkozott egymással a két csapat, azaz már jól ismertük egymást. Mindig jó mérkőzéseket játszottunk a Jászberénnyel, s bár ez a párharc most csak az 5-8. helyért folyt, mégis motivált volt mindkét gárda. Az külön érdekessége ennek a két találkozónak, hogy a statisztika alapján – mezőnymunka, dobószázalék – jobban teljesített mint mi, ám a győzelem mégis a miénk lett. Partiban tudtunk lenni a lepattanózásban, s még azt is elviseltük, hogy 18 triplát kaptunk egy mérkőzésen, amennyit inkább mi szoktunk dobni. A statisztikával szemben mi találtuk meg a győzelem kulcsát, s bár szerettünk volna előbb végezni, örülünk, hogy mi játszhatunk az 5-6. helyért. Szeretném még kiemelni, hogy mindig nagyon sportszerű mérkőzéseket játszottunk a jászberényiekkel, akik megérdemlik szurkolóik biztatását.