Az év eleji remek menetelés eredményeképp U13-as csapatunk megnyerte az alapszakaszt csoportjában a Pest megyei bajnokságban, majd a felsőházban folytattuk tovább szereplésünket. Itt jóval erősebb mezőnnyel találtuk szembe magunkat, és sajnos be is csúszott néhány vereség, sőt az utóbbi időben sajnos a sérüléseknek, betegségeknek is köszönhetően egy rossz sorozat következett. Ennek ellenére egy fontos idegenbeli győzelem (Szentendre ellen) és a korábbi eredményeink alapján viszont így is sikerült bekerülnünk Pest megye legjobb 4 csaAz év eleji remek menetelés eredményeképp U13-as csapatunk megnyerte az alapszakaszt csoportjában a Pest megyei bajnokságban, majd a felsőházban folytattuk tovább szereplésünket. Itt jóval erősebb mezőnnyel találtuk szembe magunkat, és sajnos be is csúszott néhány vereség, sőt az utóbbi időben sajnos a sérüléseknek, betegségeknek is köszönhetően egy rossz sorozat következett. Ennek ellenére egy fontos idegenbeli győzelem (Szentendre ellen) és a korábbi eredményeink alapján viszont így is sikerült bekerülnünk Pest megye legjobb 4 csapata közé.

A BSC elleni, vereséggel zárult elődöntőt követően a 3. helyért játszhattunk a négyes döntőben a Taksony csapata ellen, amely mérkőzésre tegnap került sor Telkiben.
A mérkőzés előtt bizakodóak voltunk hiszen korábban már kétszer is sikerült nyernünk a Taksony ellen, de tudtuk, hogy egy nagyon lelkes, küzdős csapat lesz az ellenfelünk, -akik a Szentendrét is legyőzték kétszer-, tehát nem lehet könnyelműsködni.

Az első negyedet nagyon görcsösen kezdte mindkét csapat, és nagyon sok hiba csúszott a játékba. Eladott labdák, kihagyott ziccerek, dobások jellemezték ezt a játékrészt. Nem igazán találtuk az ellenszerét az ellenfél besegítő védekezésének, és a jó egyéni teljesítmények is elmaradtak. A csapatok egymás hibájából éltek és kosarat is alig-alig láttunk. A negyed eredménye inkább egy kézilabda eredményre hasonlított (6-6).

A folytatás már egy kicsivel jobban sikerült. Bár itt is voltak hibák, azért egy-egy szép indításból, valamint Beni magabiztos palánk alatti akcióiból sikerült értékes pontokat szereznünk, és így végre egy 12 pontos előnyre szert tennünk (26-14).

A 2. félidőben a várt egyéni teljesítmények már jobban kijöttek, Bendi mellé Matyi, Miki, és Ágó is becsatlakozott a pontgyártásba. Az ellenfél 10-es játékosát nehezen tudtuk megállítani, de ennek ellenére is tovább tudtuk növelni az előnyünket (52-31).

A 4. negyedben a magabiztos vezetés lehetőséget adott, hogy a cserék is több szerephez jussanak. Dudi és Miki szépen vitték a csapatot a hátukon, de a végére Kozák Boti és Zsombi is elkapta a “fonalat” és többször is betaláltak. Miután Miki egy szép 1-1-et követően okosan, taktikusan “kipontozta” az ellenfél 10-es játékosát, már megnyugodhattunk, hogy a győzelmünk biztos lesz. A végén így már felszabadultabban játszhattunk, a várt győzelmet és ezzel a Bajnokság 3. helyét meg is szereztük. A bronzmeccs végeredménye 72-45.
SZÉP VOLT KOSOK!

szigetszentmiklós #kosárlabda #basketball