Foghíjjas kerettel fantasztikusan küzdve majdnem elkaptuk a Szekszárdot idegenben! Így kell kezdeni a szezont! Szép volt lányok!

TARR KSC SZEKSZÁRD – BKG-PRIMA AKADÉMIA 79-77 (19-19, 20-18, 20-17, 20-23)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 1. forduló
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Minár László Balázs, Horváth Csongor Béla, Téczely Roland Balázs (dr. Gincsai János Péter)

TARR KSC Szekszárd: Stanacev 15/6, Vojtulek 17/3, Monroe 19, Boros 9, Holcz 2. Csere: Theodoreán 3/3, Horváth, Mányoky 6, Krnjic 5, Szücs 2.

BKG-PRIMA Akadémia: Aldazabal 3, Koch 11/9, Zsámár 9/9, Marotta 28/6, Baltkojiene 23/6. Csere: Takács 3, Bajzáth.

A 2023/2024-es bajnoki évad nyitómérkőzésen a TARR KSC Szekszárd 79-77-re múlta a BKG PRIMA Akadémiát.

Remek hangulatban dobták fel a labdát Szekszárdon. Holcz Rebeka szerezte az új bajnoki évad első pontjait, majd Boros Julcsi és Jacinta Monroe is megvillant, amivel 6-0-ra vezetett a KSC. Az első negyedben a legnagyobb különbség 7 pont volt a felek között (11-4, 13-6, 15-8, 17-10), de a folytatásban gyorsan ledolgozta hátrányát a BKG. Triplát értékesített Chloe Marotta és Santa Baltkojiene, majd Marotta duplájával 18-17-nél a szigetszentmiklósi együttes járt előrébb. 10 perc után végül 19-19 állt az eredményjelzőn. A második szakaszt Zsámár Panna triplája vezette fel, amivel 22-19-re ment a BKG. A folytatásban váltott vezetéssel fej-fej mellett haladtak a csapatok. Egyik gárda sem tudott meghatározó futást bevinni. 24-21-re a BKG, majd 27-24-re a KSC vezetett.

A második etap közepén 27-27-nél hosszú percekre befagyott az eredményjelző. Chloe Marotta triplájával a BKG mozdult el erről. Zseljko Djokics pedig időt is kért. Igencsak felpaprikázódott a hangulat a félidő hajrájára. Theodoreán Alexandra triplájával 34-33-nál visszavette a vezetést a KSC. Ezt követően ismét egyenlített a BKG, de végül Boros Julcsi duplája zárta az első 20 percet, így 39-37-re a szekszárdiak mentek a nagyszünetben. A félidőben Jacinta Monroe 13, míg Alexandra Stanacev 8 pontnál és 7 gólpassznál járt a hazaiaknál. A BKG legeredményesebbjei a 13 pontos Chloe Marotta és a 12 egységig jutó Santa Baltkojiene voltak. A Szekszárd 30-ból 14-et, míg a BKG 35-ből 12-t értékesített mezőnyből. A hazaiak 24-17-re vezettek a lepattanókban, de a 10 eladott és az 5 kihagyott büntető joggal okozhatott hiányérzetet. A harmadik negyedre jelentősen pontosított játékán a KSC, árulkodó adat, hogy mindössze két eladott labdája volt a házigazdának. Ennek megfelelően a különbség is gyorsan megugrott.

A harmadik szakasz elején Koch Dóra tripláival még tartotta a lépést a BKG, de 43-43 után Ana Vojtulek, Aleksandra Stanacev és Jacinta Monroe pontjaival 53-43-ra ellépett a KSC. Jó ritmust kapott el a házigazda, ebben a szakaszban öt szerzett labdája is volt. Úgy nézett ki, hogy ez a döntő futás is lehet, de Koch Dóra triplájával és Chloe Marotta villanásaival megfogta a meccset a BKG. A harmadik negyedet ráadásul Santa Baltkojiene találata zárta, amivel végül megfelezték a hátrányukat a vendégek. Az utolsó 10 percre így teljesen nyílttá vált az összecsapás. Különösen úgy, hogy a záró szakasz elején a litván játékos két büntetőjével 3 pontra olvadt a differencia. Hullámzott a játék, hiszen Boros Julcsi, Sara Krnjic és Aleksandra Stanacev 66-56-nál újra 10 pontos vezetéshez juttatta a hazaiakat. A BKG azonban ismét visszakapaszkodott. Két tripla is utat talált a vendégektől és így 70-66-nál ismét teljesen nyílt lett az évad nyitómeccse. Ana Vojtulek triplájával lélegzetvételnyi előnyhöz jutott a Szekszárd, de 73-72-nél már csak egy pont választotta el a feleket, majd 75-75-nél egyenlített a BKG. Ekkor még másfél perc volt vissza és Boros Julcsi, illetve Jacinta Monroe révén biztosította be végül a sikert a KSC.

Nyilatkozatok

Hazai edző nyilatkozata
Zseljkó Djokics : Gratulálok a BKG-Primának, igazam lett, tényleg nagyon kellemetlen ellenfél voltak ma, és valószínűleg a szezonban sok mindenki így fogja érezni. Persze nekünk is jobban kell játszani, hiszen nagyon sok eladott labdánk volt. Kicsit túlgondoltuk a dolgokat, gyorsabban és nagyobb önbizalommal kell játszani, többször kell a kosárra nézni. Kedden a rangadón várunk mindenkit!

Vendég edző nyilatkozata
Gedei Tibor : Gratulálok a Szekszárd csapatának! Eléggé foghíjasnak érzem még a csapatot, de amit taktikában kértem a lányoktól, maximálisan végrehajtották. Sajnos kiütközött, hogy nagyon rövid a kispad, ráadásul Solanche nagyon hamar fault problémákkal kiállt. így eléggé bosszantó, hogy nem sikerült meglepetést okozni, mert úgy érzem, megérdemeltük volna. Dolgozunk tovább!

Hazai játékos nyilatkozata
Jacinta Monroe : Sok dolgon kell még javítani, de úgy érzem, ezek a hibák most az első meccs számlájára írhatóak. Sokat kell fejlődni kommunikációban, és kicsit nyugodtabban játszani a saját játékunkat – talán akkor kevesebbet fogunk hibázni.

Vendég játékos nyilatkozata
BALTKOJIENÉ Santa : Örülök a szoros végeredménynek – elsősorban a jó védekezésnek köszönhető az, hogy végig partiban voltunk, és szerintem ma mindenki odatette magát. A stílusunk még alakul, minden ellenfél ellen a maximumot fogjuk nyújtani – és ennél még jobbak is tudunk lenni!