Egy félidőn keresztül tudtuk tartani magunkat az Euroliga résztvevő ellen, végül a papírforma érvényesült Miskolcon. Harmadik légiósunk, Megan Mullings, 19 ponttal mutatkozott be!

DVTK HUN-THERM – BKG-PRIMA NATURA SZIGETSZENTMIKLÓS 74-56 (16-21, 19-9, 22-19, 17-7)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 2. forduló
Miskolc, DVTK Aréna
Török Daniella, Fodor Attila, dr. Németh Patrik (Farkas Zoltán)

DVTK Hun-Therm: Aho T. 2, Aho N. 14/6, Charles 9, Jovanovic 13/9, Tadic 4. Csere: Tenyér 5/3, Oláh, Vég-Dudás, Toman 2, Grigalauskyte 12, Lelik 11/3, Kányási 2.

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós : Zsámár 7/3, Koch, Mullings 19/3, Marotta 19/3, Baltkojiene 4. Csere: Herzog, Duka, Rozmán, Bajzáth, Gróf 2, Aldazabal 5/3, Takács.

A remekül sikerült lyon-i találkozó után hazai pályán folytatta a DVTK.  Aho Nina és Chloe Marotta kosárváltása vezette fel a találkozót. A folytatásban Zsámár Panna triplájával és Megan Mullings találatával a BKG került lépéselőnybe. Hat perc után 13-4 állt az eredményjelzőn. Ekkor Völgyi Péter időkérése állította meg a játékot. A DVTK Lelik Réka és Monika Grigalauskyte révén kezdte meg a felzárkózást. 13-10-nél már Gedei Tibor rendelte magához a tanítványait. Ezzel új lendületet vett a BKG. A negyed hajrájában Marotta büntetői után 21-13-ra mentek a vendégek. Az első szakaszt végül Milica Jovanovic hármasa zárta, amivel 21-16-ra szépítettek a hazaiak. A második etap elején is Jovanovic villant meg, majd Ana Tadic és Monika Grigalauskyte jól használva a DVTK fölényét a festékben, 22-21-nél meg is fordította a találkozót.

A DVTK fordítása után 23-22-nél még rövid időre visszavette a vezetést a BKG, de ekkor már a diósgyőriek akarata érvényesült. Milica Jovanovic hármasát követően 29-23-nál 13-2-es futásban volt a házigazda. Ekkor még öt perc volt a félidőig és a BKG mindent megtett, hogy meccsben maradjon. A hazaiak két alkalommal (33-26, 35-28) megugrottak hét ponttal, de jó büntetőzéssel látótávolságban kapaszkodott meg a szigetszentmiklósi gárda. 20 perc után 35-30 állt az eredményjelzőn. A DVTK a 37 mezőnykísérletéből értékesített 13-at, a BKG 27-ből 10-et. A hazaiak 23-18-ra vezettek a lepattanókban és a jóval kevesebb eladott labdájuk (6-11) az, ami megalapozta a vezetést. A DVTK-nál a 8 pontos Monika Grigalauskyte, a BKG-nál a 11 egységnél járó Megan Mullings bizonyult a legeredményesebbnek. A harmadik negyed elején felváltva estek a hárompontosok: Aho Nina, Megan Mullings és Milica Jovanovic is betalált távolról. A különbség lassan, de biztosan közelítette a lélektani 10 pontot.

A harmadik negyed felénél Kaila Charles duplája után 46-37-re módosult az állás. A 10 pontot sokáig nem lépte át a differencia. A harmadik negyedben ez végül nem is történt meg. Az utolsó 10 percnek 57-49-ről vágtak neki a csapatok. A záró szakasz elején Lelik Réka növelte végül 10 egységre a DVTK előnyét, majd Aho Nina triplája és Monika Grigalauskyte újabb villanása következett. Három és fél perc alatt 68-51-re szakadt el a DVTK és ez döntőnek bizonyult. Ekkor már minden téren kijött a két csapat közötti különbség és kinyílt az olló. A hazai előny 72-52-nél érte el a 20 pontot. Az utolsó percekben a DVTK részéről Aho Tyra, Tenyér Zsófia, Oláh Fruzsina, Vég-Dudás Anna és Toman Petra ötöse zárta le a találkozót. A BKG-nál is Santa Baltkojiene dirigálása mellett a kevesebb lehetőséget kapók fejezték be az összecsapást. A DVTK végül nagy küzdelemben 74-56-os sikert aratott.

Nyilatkozatok

Hazai edző nyilatkozata
Völgyi Péter : Olyan mérkőzést játszottunk, amilyenre számítottam, a BKG megmutatta, hogy kemény ellenfél idegenben is, hazai pályán szerintem még dominánsabbak tudnak majd lenni. Komolyan vettük ezt a mérkőzést, mert csak így derül ki, hogy az előző hetek fáradalmai mennyit vettek ki a csapatból. A mai napon is a lepattanókért való küzdelem és a 18 megszerzett támadólepattanó húzott minket ki a bajból, ez Lyonban is így volt. Bízom benne, hogy ez idén külön értéke marad a csapatnak. Gratulálok az ellenfélnek, mert szerintem nagyon kemény mérkőzést játszottunk, örülök, hogy a végjátékra sikerült felőrölni őket.

Vendég edző nyilatkozata
Gedei Tibor : Gratulálok a DVTK-nak, amit elterveztünk, azt egy olyan 15-18 percen át tudtuk megvalósítani, utána már csak a szívünk vitt minket, sajnos nagyon összezuhantunk a végjátékra. Ilyen szintű csapatok ellen nagyon kevés mérkőzést tudunk játszani, pedig erre lenne szükségünk ahhoz, hogy ezt a koncentrációs időszakot ki tudjuk nyújtani. A nagyon fiatal játékosainktól nem várható el, hogy ilyen mérkőzésen döntő szerepet vállaljanak. Hiányérzetem van a mai mérkőzéssel kapcsolatban, bár Diósgyőrben kikapni nem a végzetes kategória, de még tovább kell dolgoznunk ahhoz, hogy sikeresek lehessünk.

Hazai játékos nyilatkozata
Monika Grigalauskyte : Ez egy kifejezetten nehéz mérkőzés volt, még a lábunkban volt a szerdai kemény meccs és a hosszú utazás is. Amikor szerda után szombaton ismét mérkőzést játszol, akkor nagyon nehéz ismét felpörögni, de nem lehet kifogás az, hogy mi az Euroligában játszunk, minden mérkőzésünket meg akarjuk nyerni. Nagyon rosszul kezdtük az első negyedet, ami már nem az első alkalom, ezen mindenképpen kell még javítanunk. Megsüvegelendő, ahogy az ellenfelünk végig küzdött ma, gratulálok nekik is.

Vendég játékos nyilatkozata
Meghan Mullings : Szórakoztató mérkőzést játszottunk, ritkán adatik meg, hogy olyan ellenféllel mérkőzzünk meg, akik az Euroligában szerepelnek, ráadásul szerdán szép sikert értek el a Lyon otthonában. Keményen küzdöttünk ma, és úgy gondolom, sok pozitívumot tudunk hazavinni a mai mérkőzésből, annak ellenére is, hogy vereséget szenvedtünk ma.