BKG-PRIMA NATURA SZIGETSZENTMIKLÓS – VBW CEKK CEGLÉD 70-53 (13-19, 18-16, 21-13, 18-5)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 6. forduló
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Kovács Nimród, dr. Németh Patrik, Jankovics Viktor Zsolt (Domokos Lőrinc)

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós: Aldazabal 13/3, Mullings 9, Zsámár P. 3/3, Marotta 14/6, Baltkojiene 24/12. Csere: Rozmán 4, Koch 3/3, Takács, Bajzáth.

VBW CEKK Cegléd: Czank 5/3, Farkas 2, Szerelem-Kobolák 5/3, Rakita 9/3, Barnai 6. Csere: Horváth, Vincze 5/3, Nagy R., Szirony 8/6, Viszmeg 3, Andi, Kovács 10.

Óriási tét mellett dobták fel a labdát a BKG-CEKK találkozón. Két nyeretlen alakulat találkozott, így az első győzelmükért küzdöttek a felek. Ezen felül minden józan számítás azt mutatja, hogy a győztes megőrzi esélyét az alapszakasz első felénél a legjobb nyolc közé kerülésre és ezzel a Magyar Kupa negyeddöntőre. A vesztesnek viszont erre innentől óriási bravúrra lesz szüksége. Az összecsapást Rakita Lili és Chloe Marotta kosárváltása vezette fel. Az első szakaszban szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Sokáig három pontnál nagyobb különbség nem is alakult ki. A hajrá a Ceglédnek sikerült jobban: 14-13 után Barnai Judie és Szirony Dorina találataival 19-13-ra szakadtak el a vendégek. A második negyednek is erről az állásról futottak neki a csapatok. Itt is megvillant Szirony Dorina, amikor az újabb triplája célt ért, már 22-14-re ment a CEKK. A folytatásban Vincze Nikolett is hármast értékesített, majd betalált Kovács Kitti, így 27-16-nál 11 pont választotta el a csapatokat.

Kifejezetten jó ritmusban volt a Cegléd, míg a BKG kereste a játékát. A legnagyobb differenciát 29-17-nél rögzíthettük. Végül Chloe Marotta és Zsámár Panna tripláival vett új lendületet a házigazda. 31-25-nél időt is kértek a vendégek, de amikor Santa Baltkojiene triplája is célt ért, 33-29-nél már teljesen nyílt volt a csata. Ez a négypontos különbség maradt a félidőre is. 20 perc után 35-31-re vezetett a Cegléd. A hazaiaknál a 10 pontos Santa Baltkojiene, míg a CEKK-nél a 7 egységnél járó Rakita Lili volt a legeredményesebb. A harmadik etapot éppen ezen két játékos kosárváltása vezette fel. Sokáig pontszegény szakaszt láthattunk, de már egyre inkábba BKG akarata érvényesült. A játékrész feléhez közelítve Solanch Aldazabal hármasa után 39-38-nál mindössze egy pont választotta el a csapatokat. Nem sokat kellett várni és 40-39-nél vezetett is a házigazda.

A BKG 39-33 után végül 16-2-es sorozatot mutatott be amivel 49-41-re alakította az eredményt. A CEKK igyekezett meccsben maradni. Kovács Kitti indította a vendégek felzárkózását, majd Czank Tímea és Barnai Judie következett. 49-48-nál újra teljesen nyílt volt a meccs. A harmadik szakaszt azonban Santa Baltkojiene triplája zárta és ezzel megállította riválisa felzárkózását a BKG. Lélektani oldalról is fordulópont lehetett ez a pillanat. Az utolsó 10 percnek 52-48-ról futottak neki a csapatok és itt már nem volt kérdés a győztes kiléte. A BKG 15-2-es futással végleg állva hagyta riválisát. A különbség Chloe Marotta duplája után 60-50-nél érte el a 10 pontot. Ekkor is időt kért a CEKK, majd a nagy futás végén 67-50-nél is. Ezt követően Viszmeg Mira két büntetője törte meg a ceglédi kosárcsendet, de erre azonnal válaszolt Chloe Marotta egy triplával. A BKG végül 70-53-ra diadalmaskodott és ezzel idei első sikerét ünnepelhette.

Nyilatkozatok

Gedei Tibor: A második félidőben elkezdtünk védekezni egy-egy ellen. Komunikáltunk, mindenki felelősséget vállalt a feladatáért és sikerült megtalálni azokat a játékosokat, akik ezen a mérkőzésen hozzá tudtak tenni hátul. A jó védekezés meghozta, hogy tudtunk könnyű gólokat is dobni.

Baltkojiéne Santa: A második félidőben sokkal aggresszívabb védekezésre váltottunk. Ez okozta, hogy megnyertük a mérkőzést. Az ellenfelünk nem tudott ellenünk támadni, megzavartuk őket ezzel.

Ló Elhadji Malick: Gratulálok a mai ellenfelünknek. Az első félidőben úgy játszottunk ahogy terveztük. A második félidőben az öltözőben maradtunk. Teljesen más kosárlabdát játszottunk mint elterveztünk. Eladtunk huszonöt labdát, amivel a mai kosárlabdában szinte lehetetlen nyerni. Ezt ma is bebizonyosodott

Rakita Lili: Szeretnék gratulálni a BKG csapatának, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Jobban bírták, jobban fókuszáltak, kevésbé fáradtak el főleg a negyedik negyedben. Nyerhető meccs lehetett volna. Jó volt az első félidőnk. Úgy jöttünk ide, hogy meg szeretnénk nyerni a mérkőzést. A harmadik negyedben úgy jöttünk vissza az öltözőből, hogy nem voltunk fókuszáltak. Fel is jött a BKG, de akkor még mi is tudtunk magunkon erőt venni. A negyedik negyedben nem tudtunk kosarat dobni, ami a végzetünkhöz vezetett. Megint nagyon sok eladott labdánk volt. A kulcsjátékosok védését nem feltétlenül tudtuk úgy megoldani, ahogy szerettük volna. Az első félidőből kell erőt merítenünk. Muszáj tovább dolgoznunk. Nem tudunk sokat búslakodni, mert jövő héten újra meccsünk lesz, ahol szeretnénk javítani hazai pályán.