TFSE-MTK – BKG-PRIMA NATURA SZIGETSZENTMIKLÓS 90-49 (21-18, 21-11, 26-12, 22-8)

Bajnokság, 7. forduló
Budapest, Dr. Koltai Jenő Sportközpont
Győrffy Pál Attila, Jakab László Imre, Téczely Roland Balázs (Maár Gábor)

TFSE-MTK: Carter 11/6, Baa 7/3, Szabó 15/6, Czinano 18, Dúl 13/9. Csere: Vigh 5/3, Dúl T 2, Király 7/6, Németh-, Burján 5, Vladár 5/3, Horváth 2.

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós: Koch 2, Mullings 9, Zsámár 3/3, Marotta 10, Baltkojiene 16/6. Csere: Duka-,Rozmán 3, Aldazabal , Takács-, Gróf 2, Bajzáth 4

A mérkőzés első pontjait Baltkojiene szerezte a BKG-nak, amire Monika Czinano válaszolt hazai oldalról (2-2). A vendégek egy triplával és egy gyorsindítással elszakadtak 5-2-re. Szabó Fanni üres távoli dobásával és Sha Carter dudaszós hárompontosával átvette a TF a vezetést (10-9). A csapatok egymás hibáit kihasználva kerültek kiváló helyzetekbe, azonban Dúl Panka 3 pontjával nőtt 19-13-ra a hazai előny. Gedei Tibor időkérése után ismét Santa Baltkojiene villant meg ziccerből és távolról is egyaránt (19-18). A negyed végéig sok kihagyott helyzet volt mind a két oldalon, 21-18-as eredményt rögzíthettünk.

A második etapot Carter ziccere nyitotta közel 2 perc kosárcsend után (23-18). Úgy tűnt, hogy csak ez a löket kellett a TFSE-nek, 27-19-nél hívta össze a játékosait ismét egy eligazításra a BKG edzője. A dobások hazai oldalon továbbra sem ültek, Hegedűs Péter Zsámár Panna triplája után kért időt (27-24). Baa Dominika középtávoli tempója törte meg a TF rossz perceit (29-24), és egy jó védekezés után Sha Carter is kiharcolt büntetőket (30-24). Dúl Panka ziccere után a mérkőzésen először volt 10 pont különbség a két gárda között (36-25). A félidei eredményt két hazai tripla és egy BKG-s ziccer alakította ki, 42-29 szerepelt az eredményjelzőn. Monika Czinano és Santa Baltkojiene is 14 pontnál járt ekkor.

A nagyszünetet követően a harmadik negyed Monika Czinano kosarával kezdődött (44-29), majd Dúl Panka volt sikeres a triplavonalról (47-29). A vendégek Marotta 2+1-es találatával igyekeztek zárkózni (47-32). Baa egy újabb hármast süllyesztett el a gyűrűben, és Szabó Fanni szemfüles lepattanója után 20 pontra nőtt a differencia (54-34). Bajzáth Lili végigvezette a labdát a pályán és könnyű ziccert szerzett (57-37), de még így sem tudtak közelebb kerülni az ellenfelükhöz. Burján Laura is megszerezte első pontjait, ezzel is növelve a hazai előnyt (62-41). Az utolsó 10 percre 68-41-es állásnál fordultak a csapatok.

A negyedik negyedet Király Andrea hárompontosa nyitotta, amivel 30 pontra nőtt a különbség (71-41). Gróf Júlia büntetőivel a BKG is gyarapította pontjait (73-43). A nézők ezek után a fiatalabb, kevesebb lehetőséget kapó játékosoknak szurkolhattak mindkét gárdánál. Horváth Dóra pozíciófogásból, míg Vladár Róza ziccerből szerezte első kosarait (77-45). Gedei Tibor kért időt. Király újra megvillant távolról, valamint Vigh Bernadett első pontjai is triplából születtek (83-45). A TFSE Vladár Róza révén a 12. hárompontosukat is értékesítették csapat szinten (87-45). A vendégek 6 perc után voltak újra sikeresek, Rozmán Lilla dobott büntetőket. Bajzáth Lili ziccere zárta a találkozót, de a vendég csapat még így is csak 8 pontot szerzett az egész negyed alatt. 90-49 állt az eredményjelzőn a mérkőzés lefújása után. TFSE-MTK csapatából Monika Czinano 18 ponttal, míg a BKG-PRIMA NATURA gárdájából Santa Baltkojiene 16 ponttal volt a legeredményesebb.

Nyilatkozatok

Hazai edző nyilatkozata
Hegedűs Péter : Tisztességgel felkészültünk a BKG-ból, nem álltunk máshogy ehhez a találkozóhoz, mint a nemzetközi kupában szereplő ellenfeleinkkel szembeni meccsekhez. Az első félidőben védekezésben voltak hiányosságaink, az elején nem tudtuk megfogni Santa Baltokijenét, aki jó ritmust fogott. Fordulást követően jobban koncentráltunk, ennek meg is lett az eredménye. Örülök az újabb győzelemnek, szükségünk volt rá, hiszen a válogatott szünetet megelőzően a Szekszárd ellen sikerült utoljára győztesen elhagyni a pályát. A fiatalok is jól szálltak be a találkozóba, többnyire éltek is a lehetőséggel. Jól mutatja a kiváló csapategységet, hogy huszonnyolc gólpasszunk volt ma.

Vendég edző nyilatkozata
Gedei Tibor : Tizenöt percig tudtuk ellensúlyozni ellenfelünk fizikai fölényét, többek között Santa Baltokijene remek játékának köszönhetően, utána elfáradtunk, koncentrációnk csökkent, amely sok hibát eredményezett.

Hazai játékos nyilatkozata
Monika Czinano : Nagyon büszke vagyok mindenkire, hogy keményen harcoltunk. Ezt céloztuk meg a meccs előtt és sikerült is megvalósítani. Annak még inkább örülünk, hogy mindenki pályára lépett és a többség pontot is szerzett! Jó meccs volt.

Vendég játékos nyilatkozata
Santa Baltkojiene : Nem számítottunk ilyen védekezésre. A csapatnak jó, ha a fele akart igazán küzdeni. Túl sok könnyen elkerülhető hibát vétettünk. Összességében ez egy borzalmas mérkőzés volt.