BKG-PRIMA NATURA SZIGETSZENTMIKLÓS – DVTK HUN-THERM 48-85 (7-25, 20-24, 10-24, 11-12)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 11. forduló
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Györfy Rúben, Rózsavölgyi Alexandra, Jankovics Viktor Zsolt (Vághy Tamás János)

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós: Koch 2, Zsámár 3/3, Petrénaité 6, Trehub 7, Baltkojiené 21/6. Csere: Rozmán, Gróf 5, Bajzáth, Vincze 4.

DVTK HUN-Therm: Aho T., 9/3 Tenyér 10/3, Charles 19/3, Jovanović 8/6, Tadić 10. Csere: Lelik 12/3, Kányási 7/3, Oláh 3/3, Vég-Dudás 7, Fárbás.

Aho Nina, Darcee Garbin, Monika Grigalauskyte és a hosszabb időre kieső Toman Petra nélkül készült a találkozóra a DVTK, mely csütörtökön klubtörténeti sikert elérve bejutott az Euroliga legjobb nyolc csapata közé. A BKG-tól éppen a mérkőzés napján érkezett a hír, hogy Vincze Nikolett csatlakozott a gárda keretéhez. Ilyen előzmények vezették fel az összecsapást, melynek első pontjait Kaila Charles szerezte. Gyorsan magához ragadta az irányítást a DVTK. Az első negyedet 5-5 után 20-2-es sorozattal zárta a veretlen listavezető. A DVTK a 15 mezőnykísérletéből 8-at értékesített és mind a hat büntetője célt ért. Kaila Charles pedig egymaga 11 egységig jutott. A BKG összesen két mezőnykosarat értékesített, hasonló volt a rajtja, mint egy hete Pécsett. Akkor fel tudott zárkózni a szigetszentmiklósi gárda. Ezúttal erre nem volt módja.

A 25-7-ről induló második negyedet Lelik Réka és Santa Baltkojiene kosárváltásai indították. 20 pont környékén látszott beállni a differencia. A BKG-nak 30-14-nél akadt egy kisebb fellángolása, de erre 6-0-val felelt a DVTK és ezt követően ismét ebben a 20 pontos dimenzióban mozgott a mérkőzés. Amíg az első szakasz Kaila Charles remekléséről szólt, addig a második Lelik Rékáról, aki ebben a 10 percben 9 pontot és 3 lepattanót jegyzett. A DVTK bő rotációval játszott, jellemzően 11-12 perc környékén osztotta el a perceket Völgyi Péter. A félidőben 49-27-re mentek a vendégek. A BKG-ból Santa Baltkojienét kell kiemelni, aki 15 pontot szerzett csapata 27 pontjából.

A harmadik negyed elején a DVTK komoly erőt mutatott és gyorsan le is zárta a lényeges kérdéseket. Egészen pontosan 11-0-val indította a listavezető ezt a szakaszt, amivel 60-47-re lépett el. Santa Baltkojiene  törte meg a hazai kosárcsendet, de a különbség 30 pont felett állt be. Az utolsó 10 percnek 73-37-ről futottak neki a csapatok. Némileg visszaesett a játék ritmusa. A BKG igyekezett szépíteni és így 76-38 után 9-2-es sorozattal kerültek közelebb a hazaiak. Ekkor Völgyi Péter időt is kért, majd sorrendben Tenyér Zsófia, Oláh Fruzsina és Vég-Dudás Anna visszaállította a nagyobb különbséget. Végül 85-48-ra diadalmaskodott a DVTK és őrzi veretlenségét a bajnokságban.

Nyilatkozatok

Riskó Dávid: Gratulálok a DVTK csapatának és sok sikert szeretnék nekik kívánni az Euroliga szereplésükhöz és a magyar bajnoksághoz is. Ilyen módon amit ma mutattunk, ilyen mentalitással egyszerűen nem lehet kosárlabdázni.

Martyna Petrénaité: Nagyon örülök, hogy itt lehetek, nagyon szeretem ezt a csapatot. Ugyanakkor egy ilyen mérkőzésen, ahol Euroligás ellenféllel játszunk, én is nagyon izgatott voltam, hogy egy ilyen kemény csapat ellen játszhattunk, egyszerűen meg kell tanulnunk azt, hogy ne kapcsoljunk időnként ki. Rövid szakaszokra nagyon jó dolgokat csináltunk, küzdöttünk támadásban és védekezésben is, hogy aztán a következő labdabirtoklásnál teljesen megfeledkezzünk a dolgunkról és lehajtott fejjel menjünk. Úgyhogy az ilyen erős csapatok ellen meg kell tanulnunk közösen élvezni a kosárlabdát, keményebben küzdve és akkor majd jönni fognak az eredmények is.

Völgyi Péter: Az volt a célunk, hogy azzal a sebességgel kosárlabdázzunk, ami jellemző ránk. Bármilyen összetétellel voltunk fent a pályán ez többé-kevésbé sikerült. Örülök annak, hogy szinte mindenki húsz percet tudott a pályán tölteni. Tudtunk olyan dolgokat is gyakorolni az utolsó negyedben amit eddig még nem csináltunk.
Tenyér Zsófia: Nem veszünk félvállról egyetlen mérkőzést sem. A BKG-ra is ugyanúgy felkészültünk. Örültünk, hogy eltudtuk osztani a perceket és így mindenki kapott lehetőséget. Jó ritmusban tudtunk játszani, nyilván mindig lehet fejlődni, de szerintem rendben volt a mérkőzés.