Mivel a karácsonyi szünetet követő, negyedik forduló tudásszintünkhöz képest, gyengébben sikerült, ezért fokozottan vártuk az ötödik megmérettetést, amelyet most hétvégén rendeztek a Gyermek bajnokság 10. régiójában, Budakeszin. A mindenkit megtizedelő járvány a Kosokat sem hagyta ki, így a pályára küldhető minimális létszámmal (10) plusz egy cserével tudtunk utazni. Az A-csoportban jól ismert ellenfelek vártak ránk. Szombaton most már fix helyet kiharcoló BSC, valamint az ismét feljutó Radobasket ellen kellett bizonyítanunk.

Az egy hónappal ezelőtti görcsös játék miatt elvesztett mérkőzés emléke élesen élt a kis Kosokban, és már a nap elején érezhető volt a fokozott koncentráció és bizonyítási vágy. Miután feldobták a labdát a Kosok az első pillanattól kezdve egyértelművé tették, hogy csak ők hagyhatják el győztesen a pályát. Végig jól koncentrálva, az edzői utasításokat betartva, fegyelmezett, jó csapatjátékkal nyerték meg mindkét mérkőzést. Míg első ellenfelünk ellen a negyedik negyedben még beesett egy kis visszaesés, második meccsünkön kiszakadt az a bizonyos gólzsák, és az elmúlt időszak minden kimaradt kosara pontba fordult át, amelynek a szintén hiányosan felálló, és emiatt valós erejéhez képest gyengébb napot kifogó Radobasket esett áldozatául.

Eredmények:
BKG PRIMA SZIGETSZENTMIKLÓS U12F – BSC Levi 60-49
Radobasket Oroszlánok – BKG PRIMA SZIGETSZENTMIKLÓS U12F 17-111

Nagyon szeretnénk megdícsérni a kis Kosokat, ugyanis keményen dolgozva, az elmúlt időszakban frissen tanult taktikai elemeket megvalósítva tudtak kijönni a hullámvölgyből.
Továbbá ezúton szeretnénk kifejezni köszönetünket a Vasas Akadémiának, akikkel – folytatva edzőmérkőzéseink sorát – rendkívül hasznos felkészülési meccset játszottuk a forduló előtt.

HAJRÁ KOSOK!