SOPRON BASKET – BKG-PRIMA NATURA SZIGETSZENTMIKLÓS 94-48 (33-17, 23-10, 17-13, 21-8)

Bajnokság, 13. forduló
Sopron, Novomatic Arena
Játékvezetők: Farkas Gábor, Minár László Balázs, Nepp László Oszkár (Hoffmann Gergely)

Sopron Basket: Fegyverneky 7/3, Varga 16, Sitku 14/3, Turner 11, Brooks 13/3. Csere: Kókai-, Papp 11/3, Jevtovic 3, Mompremier 17, Toman-, Böröndy 2.

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós: Koch 7/3, Petrenaite 16/3, Trehub 5/3, Zsámár 9/9, Baltokijene 3. Csere: Rozmán 3, Vincze 3/3, Takács, Gróf-, Bajzáth 2.

A tabella hatodik helyén álló Sopron Basket az utolsó pozícióban elhelyezkedő BKG csapatát fogadta.
A két gárda közötti különbségnek megfelelően kezdett a Sopron, 7-0-val indítottak, majd Zsámár triplájával a BKG is feliratkozott az eredményjelzőre (7-3). Tovább nőtt a hazaiak előnye, 14-5-re vezettek, azonban Zsámár Panna második hárompontosával tovább zárkóztak a vendégek (14-8). Azt gondolom, hogy a mérkőzés kimenetele már itt eldőlt, hiszen már az első negyedben 27-8-as előnyre tett szert a Sopron. Az első 10 perc végére 33-17-re nőtt a differencia. A második etapban továbbra is dominált a Sopron, 20 pont körül stagnált a differencia (40-19). Több jó védekezést, és szép egyéni megoldásokat láthattak a nézők (54-27). Az 56-27-es félidei eredményt Turner pontjai alakították ki. Varga Alíz 12 pontnál járt ekkor.

A nagyszünet után sem változott a játék képe, szép összjátékot láthattunk a soproniaktól, míg a BKG inkább egyéni megoldásokból igyekezett kosarakat szerezni (60-33). 64-34-nél 30 pontra nőtt a soproni előny. Ezt a különbséget a negyed végéig is megtartotta a hazai gárda, 73-40 állt az eredményjelzőn. Tartalékosan játszott a Sopron, hogy mindenki kapjon elég időt a pályán. Vincze révén a hetedik hárompontosát szerezte a BKG (77-48). Továbbra is rengeteg büntetőt dobhattak a játékosok, sok volt a fault (82-48). Nehéz bárkit kiemelni soproni oldalról, mert több játékos is 10 pont fölötti értékeket ért el. A mérkőzés 94-48-as végeredménnyel ért véget. Mompremier 17 ponttal és 10 lepattanóval zárt, míg a vendégektől Petrenaite 16 pontot ért el.

Nyilatkozatok

Hazai edző nyilatkozata
Gáspár Dávid : Voltak kérdőjelek a fejemben a mérkőzés előtt, hogy fogunk kinézni, milyen minőséget tudunk mutatni, miután hosszú ideig nem tudtunk együtt edzeni, még ezen a héten se. A harmadik negyedet leszámítva elégedett vagyok. A BKG a második félidőre nem úgy jött ki, mint aki feladja. Kemények voltak, sokáig szenvedtünk, nem tudtunk jó helyzeteket kialakítani. Muszáj ebben előre lépni és a második félidőt élesebben kell nyitnunk, mert ez a következő mérkőzéseken biztosan nem lesz elengedő. Örülök a dobott pontoknak, annak, hogy a védekezés jól működött, mindenki pályára lépett és a fiatalok is jó játékot nyújtottak. Köszönjük szurkolóinknak a biztatást, várjuk őket Szekszárdra is. Sok sikert kívánok a folytatásra a BKG csapatának!

Vendég edző nyilatkozata
Riskó Dávid : Gratulálok a Sopronnak! Elveszítettük a lepattanó harcot, a festékből nagyon sok pontot kaptunk, nem volt megfelelő agresszivitás a védekezésünkben, és megijedtünk a Sopron agresszív védőjátékától, pedig ez nem volt újdonság. Sokkal koncentráltabban játszottunk a félidő után, de ez már késő volt.

Hazai játékos nyilatkozata
Sitku Zsuzsanna : Jól kezdtük a mérkőzést, az első félidőt jó ritmusban játszottuk le. Voltak hibáink, melyeket nem engedhetünk meg magunknak, de jól nézett ki az első félidő. A harmadik negyedben sokszor elaludtunk, de a záró negyedet sikerült összeraknunk újra.

Vendég játékos nyilatkozata
Zsámár Panna : Nagyon puhák voltunk és kétszer annyi lepattanót szedtek, mint mi. Sajnos nem a saját hibáinkat próbáltuk kijavítani, hanem egymással foglalkoztunk, ami nem megengedett. A második félidőben fel tudtunk javulni támadásban és védekezésben is.