E.ON ELTE BEAC – BKG-PRIMA NATURA SZIGETSZENTMIKLÓS 75-74 (22-18, 16-16, 17-21, 20-19)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 14. forduló
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok
Kapitány Gellért, Ádám József, Téczely Roland Balázs (Bogárdi János)

E.ON ELTE BEAC: Morgan 20/9, Angyal 16/12, Katona 2, Ozola 14, Tóth 19. Csere: Drahos 2, Pavic, Zsámár L., Milkovics, Orosz, Juhász 2.

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós : Rozmán 5/3, Petrenaite 22/9, Gróf 2, Zsámár P. 3/3, Baltkojiene 22/6. Csere: Koch 14/9, Vincze 2, Bajzáth 4/3.

Rozmán Lilla és Kolby Morgan tripláival indult a rájátszásba kerülés szempontjából kulcsfontosságú találkozó. Úgy nézett ki, hogy a BEAC hamar magához ragadja az irányítást. Nem telt el három perc és már 9-3-ra mentek a hazaiak. A legnagyobb differenciát Kolby Morgan újabb hármasa után 18-8-nál rögzíthettük. Ekkor még három és fél perc volt az első negyedből és a BKG nagy erőket mozgósított, hogy meccsben maradjon. Az egész szezonban ponterős Santa Baltkojiené mellett például Bajzáth Lili ás Koch Dóra is triplát értékesített. A negyed végére így 22-18-ra felzárkózott a BKG. A második etap elején Kolby Morgan hármasával és Tóth Franka remek villanásával 27-19-nél viszont újra megugrott a BEAC.

A szigetszentmiklósiak nem engedték leszakítani magukat és jól használták ki a hazaiak eladott labdáit. Ezekből a félidőig összesen 14 volt. Martyna Petrenaite állt a BKG élére ekkor. Éppen a két büntetőjével 27-27-nél egyenlítettek a vendégek. Nem sokkal később Koch Dóra triplájával a vezetést is átvették. A félidő hajrájában sokáig a BKG-nál volt az előny. Végül Angyal Barbi öt pontjával vette vissza a kezdeményezést a BEAC. A nagyszünetben 38-34-re mentek a hazaiak. A BEAC 27-ből 14-et, a BKG 30-ból 10-et dobott be mezőnyből. A harmadik negyed legelején Santa Baltkojiené hozta közelebb csapatát, majd három perc elteltével 42-42-nél már egyenlítettek a vendégek. Tóth Franka négy pontjával vette vissza az irányítást a BEAC. Nem sokat kellett várni és Angyal Barbara triplából bizonyult eredményesnek. Komolyabbnak tűnő lépéselőnye került ezzel, a döntő futást azonban nem tudta bevinni a házigazda. Sőt, Martyna Petrenaite és Koch Dóra hármasaival nem csak tartotta a lépést a BKG, de vezetni is tudott.

A fej-fej melletti küzdelemben 55-51-nél már a vendégeknek volt egy kisebb megugrásuk. A harmadik etap végére 55-55-nél viszont egyenlített a BEAC. Innen jött el az utolsó 10 perc. Rendkívül feszült csata kerekedett. Két perc elteltével 63-59-nél a BKG újra megugrott 4 ponttal. Az előnyét azonban ekkor sem tudta megtartani. Erre ugyanis ismét volt válasza a BEAC-nak, így 65-63-nál megint a hazaiak jártak előrébb. Santa Baltkojiené ugyan triplát értékesített, de 69-66-nál már így is 10-3-as futást rögzíthettünk Mészárosné Kovács Andrea tanítványainál. Martyna Petrenaite révén 69-69-nél egyenlített a BKG. Angyal Barbara és Kolby Morgan viszont az utolsó két percbe fordulva 74-69-es előnybe hozta csapatát. Eldőlni látszott a találkozó. A BKG azonban nem adta fel. 49 másodperccel a vége előtt 75-74-re szépítettek a vendégek, akiknek három támadásuk is volt a győzelemhez. Ezzel nem tudtak élni. Olyan szituáció pedig, melyre videóbírót lehetett volna alkalmazni, nem történt. A BEAC végül 75-74-re behúzta a győzelmet és ezzel matematikailag is biztosította helyét a rájátszásban.

Nyilatkozatok

Hazai edző nyilatkozata
Mészárosné Kovács Andrea : Nem nagyon értem a történéseket a mérkőzés bizonyos perceiben. Jól kezdtünk, lendülettel, emberfogás ellen jól működtünk, kihasználtuk az előnyünket, jó ritmusban vállaltuk. A zónával megfogott minket a BKG, nem találtuk az üres embert támadásban, rossz helyzetekből dobtunk rá. A vendégek jó százalékkal dobtak, szerencsére a magasembereink összeszedtek annyi támadólepattanót, amivel mentettük a helyzetet. Nagyon-nagyon gratulálok a BKG-nak, mert ezt a mérkőzést nem mi nyertük meg.

Vendég edző nyilatkozata
Riskó Dávid : Gratulálok a BEAC-nak a győzelemhez! Minden vereségből sokat lehet tanulni, bár nyilván szerettük volna győztesen elhagyni a parkettet. Betegségek, sérülések miatt alig tudtunk edzeni a héten, ez a teljesítmény, alázat, munka, amit a lányoktól ma láttam, meglepett és egyben nagyon büszkévé is tett. Sajnálom, hogy nem mi jöttünk le győztesen a pályáról, ki kell ezt heverni és a következő heti, Cegléd elleni mérkőzésre kell innentől koncentrálni.

Hazai játékos nyilatkozata
Tóth Franka : Gratulálok a BKG-nak, azt gondolom, a nézőknek egy nagyon izgalmas estét tudtunk nyújtani, annak ellenére, hogy nem ez volt a célunk. Szerettük volna azt az előnyünket érvényesíteni, amire a héten készültünk, de ezt a zónájuk megakadályozta. Küzdelmes mérkőzés volt, dolgoznunk kell azon, hogy a betöréseink, dobásaink jobban üljenek a jövőben.

Vendég játékos nyilatkozata
Koch Dóra : Kicsit keserédes ez az este, mert jól játszottunk és győzni szerettünk volna, ami nagyon sokat ért volna nekünk a jövőben, de ez sajnos nem sikerült. Nagyon harcos meccs volt, sajnos bizonyos részfeladatokat nem úgy tudtunk megoldani, ahogy akartunk, a kulcsemberek közül nem mindenkit sikerült megfognunk. Minden tőlünk telhetőt megtettünk ma este.