VBW CEKK CEGLÉD – BKG-PRIMA NATURA SZIGETSZENTMIKLÓS 61-76 (13-21, 14-15, 14-24, 20-16)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 15. forduló
Albertirsa, Sportcsarnok
Földházi Tamás Péter, Jakab László Imre, Sörlei Attila (Bogárdi János)

VBW CEKK Cegléd: Carr 18, Czank 10/3, Rakita 3, Shematsi 2, Barnai 13. Csere: Horváth, Farkas 5/3, Szerelem-Kobolák, Szirony 7/3, Andi, Kovács 3/3.

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós : Koch 10/6, Petrenaite 13/3, Gróf 5, Zsámár P., Baltkojiene 18. Csere: Rozmán 4, Aldazabal 16, Vincze 3/3, Takács, Trehub 6, Bajzáth 1.

A tabella utolsó két helyezettje mérte össze az erejét. Már matematikailag is eldőlt, hogy sem a BKG, sem a CEKK nem juthat rájátszásba. A play-out szempontjából viszont mindkét félnek értékes erőfelmérő volt a találkozó. Santa Baltkojiene és Chrislyn Carr kosárváltása vezette fel az összecsapást. Sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Végül 11-11 után – az első szakaszban egymaga 10 pontot szerző – Santa Baltkojiene villanásaival ragadta magához az irányítást a BKG. Az első negyedet végül Rozmán Lilla találata zárta, amivel 21-13-ra ment a szigetszentmiklósi együttes. A második negyedet Martyna Petrenaite triplája vezette fel. Gyorsan megugrott 14 ponttal a BKG és bár Kovács Kitti triplájával igyekezett szépíteni a CEKK, de összességében már ekkor 10 egység felett állandósult a differencia. A második etap feléhez közeledve 32-16-os állást regisztrálhattunk.

A félidő utolsó öt perce pontszegényebb mederben haladt. Rendeste sorait a házigazda: Czank Timi és Farkas Petra találataival még 34-23-ra szépített a Cegléd, majd Rakita Lili révén 36-27-nél 10 pont alatt volt a hátrányuk. A hajrában több pont nem született, így erről az állásról érkezett el a nagyszünet. A hazaiak 36-ból 10-et, a vendégek 37-ből 14-et dobtak be. A legeredményesebbek a 9 pontos Barnai Judit és a 12 pontos Santa Baltkojiene voltak. A harmadik negyed első találata Czank Timi nevéhez fűződött. Ezt követően viszont a BKG akarata érvényesült. Solanch Aldazabal állt a csapata élére. 52-31-nél már 16-2-ben volt a BKG. Ez a futás döntőnek bizonyult.

A CEKK kosárcsendjét Barnai Judit törte meg, de 20 pont feletti hátrányban Chrislyn Carr faultproblémái mellett nagy mozgástere nem volt a házigazdának. A 11 mezőnykísérletéből mindössze 4-et értékesített a CEKK és volt öt eladott labdája ebben a periódusban. Az utolsó 10 percnek 60-41-ről futottak neki a csapatok. Nem lehetett kérdés a győztes kiléte. Különösen úgy, hogy Santa Baltkojiene és Koch Dóra másfél perc alatt 65-41-re alakította az eredményt. A Cegléd egy 8-2-es sorozattal kozmetikázott az álláson, de időkérés után ismét pontosított védekezésén a BKG. A vendégek 17 egységnél az utolsó másodpercekig nem engedték közelebb riválisukat. Végül Szirony Dorina és Chrislyn Carr révén szépített a Cegléd, de összességében magabiztos és megérdemelt sikert aratott a BKG.

Nyilatkozatok

Hazai edző nyilatkozata
Lo Elhadji Malick : Ez a mérkőzés az én hibám. Semmi nem valósult meg abból, amire készültünk. Minél gyorsabban megpróbáljuk visszanézni a meccset és megkeresni, hogy hol és mikben hibáztunk, hogy javítani tudjuk.

Vendég edző nyilatkozata
Riskó Dávid : Gratulálok a csapatomnak, nagyon büszke vagyok rájuk. Végig koncentráltak, végig küzdöttek, egy pillanatig se adták fel. Szerintem ez hozta meg a győzelmet, hogy olyan energiákat mozgattunk meg elsősorban a védekezésben, hogy elképesztő volt.

Hazai játékos nyilatkozata
Chrislyn Carr : Ellenfelünk nagyon keményen játszott a teljes 40 percben. Nekünk ma sem a védekezésünk, sem a támadásunk nem volt megfelelő, de úgy érzem, ha dolgozunk tovább, akkor annak meglesz az eredménye.

Vendég játékos nyilatkozata
Santa Baltkojiene : Nagyon jó mérkőzés volt. Az elejétől nagyon keményen védekeztünk és végig koncentráltak voltunk.Szerintem jól játszottunk, mindenki jól játszott a csapatból, és a sok vesztes meccs után nagyon jó érzés nyerni.