BKG-PRIMA NATURA SZIGETSZENTMIKLÓS – TFSE-MTK 63-72 (17-23, 15-17, 19-14, 12-18)

Bajnokság, 16. forduló
Szigetszentmiklósi Városi Sport- és Rendezvénycsarnok
Játékvezetők: Frányó Péter, Szilágyi Bálint, Gruber Nikolett Lilla (Sarkadi-Nagy Ágnes)

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós: Rozmán-, Aldazabal 9, Koch 5/3, Zsámár-, Baltkoijene 23/3. Csere: Takács 12/6, Gróf-, Trehub 10, Bajzáth 4.

TFSE-MTK: Carter 20/9, Dúl T. 8/6, Szabó 9, Burján 7/3, Czinano 15. Csere: Vigh-, Baa 5/3, Király 8/6, Németh-, Vladár-.

A BKG kerete a TFSE-el való első találkozóhoz képest változott, két új légióssal bővültek a szigetszentmiklósiak, így a meglepetés erejét használva játszhat egymással jó mérkőzést a két gárda.
Baltkojiene kosara indította a meccset, ami hamar felébresztette a vendégeket, és zsinórban szerzett 7 pontjukkal meg is fordították az állást (2-7). Takács Dorina talált be kintről, így zárkózott a BKG (5-7). 13-13-nál érte utol ellenfelét a hazai csapat, majd Takács ziccerét követően egy támadásig a vezetést is átvették (15-13). Ekkor azonban Király és Baa is bedobta a hárompontost, így ismét a TF-nél volt az előny (15-19). Czinano egyelőre teljesen uralta a festéket, de erre látszott, hogy készült a BKG, hiszen mindent csapdáztak. 17-23 volt az állás az első negyed végén.

A második negyed elején egymást váltották a vendég és a hazai kosarak, kicsit felgyorsult a játék, de a védekezés egyik oldalon sem volt túl agresszív (22-28). Rengeteg kinti dobásra kényszerítette a BKG a TFSE-t, akik összességében nem dobtak rosszul, de egyre több tripla maradt ki (24-32). Baltkojiene büntetője után a vendégek játszottak pontosabban, ezért 37-28-ra vezetett a TFSE-MTK. A félidőig 10 ponton belülre faragta a hátrányát a BKG, 32-40 állt az eredményjelzőn.

A nagyszünet után a BKG kezdett jobban, 7-0-ás futásuk után már csak egy pont maradt a TFSE előnyéből (39-40). Tovább folytatódott a hazai jó sorozat, Baltkojiene és Koch Dóra ziccere után átvette a vezetést a BKG, Hegedűs Péternek kellett időt kérnie (43-40). Kisebb kosárcsend következett, és a TFSE öt perc elteltével büntetőből szerezte meg első pontjait ebben a negyedben (43-42). Talán kijött a hullámvölgyből a vendég csapat, miután Carter és Burján vezetésével szereztek könnyű kosarakat (43-48). Ezt követően ismét a hazaiak kapták el a fonalat, és 51-51-nél utolérte ellenfelét a BKG. A negyedet Király Andrea triplája zárta (51-54).

Az utolsó etap elején sok büntetőt harcoltak ki a játékosok, azonban a TF oldalán ebből több is kimaradt (55-60). Baltkojiene vezetésével ismét közeledett a BKG, amire jól reagált a TF és 2 hárompontost is elsüllyesztettek a gyűrűben (58-66). A szigetszentmiklósiak egy triplával ismét közelebb kerültek a TF-hez, de a vendégek a büntetőkkel tartani tudták az előnyüket (61-68). Az utolsó egy percbe érve már nem tudta megfordítani a mérkőzést a BKG, és 63-72-re elveszítették a találkozót.

Nyilatkozatok

Riskó Dávid: Gratulálok a TFSE-MTK csapatának. Nagyon szép kosárlabdát játszottak. Sajnos elfogytunk, rövid volt a rotációnk, elfogyott az oxigén, koncentráció lejjebb esett. Onnantól sok eladott labdánk volt, alapvető hibákat vétettünk és így esélyünk sem volt nyerni sajnos. Gratulálok a lányoknak, amíg tudtak addig küzdöttek. Reméljük, hogy a playoutba is ilyen energiával fogunk megérkezni.

Solanch Aldazabal: Két olyan faktor volt ami megakadályozott minket a győzelemben. Az egyik az, hogy a mérkőzésen többször elveszítettük a koncentrációnkat, a másik pedig, hogy sok labdát adtunk el. Ezek akadályoztak meg minket abban, hogy végül a győzelmet is megszerezzük.

Hegedűs Péter: Nem vagyok elégedett a csapat teljesítményével. A szezon legrosszabb produkciója volt a mai. Az egyetlen pozitívum, hogy nyertünk, de védekezésben úgy nézett ki a csapatunk, mintha soha életünkben nem gyakoroltunk volna tulajdonképpen semmit. Teljesen átjáróház volt különösen a labdás kettő-kettőknek a védése. Erre mindenképp megoldást kell találni, hiszen holnap, holnapután edzünk és szerdán utazunk Miskolcra kupa meccset játszani. Illetve itt van a szezon vége és kezdődik lassan a rájátszás és ilyen játékkal nem fogunk meccseket nyerni. Megpróbáljuk ezt gyorsan elfelejteni, kijavítani azokat a  hibákat amik ma voltak, lesz belőle bőven. És legközelebb jobb játékkal előrukkolni.

Király Andrea: Gratulálok a BKG-nak. Nagyon megnehezítették a dolgunkat, a hibáinkat kihasználták, amiket védekezésben folyamatosan elkövettünk. A győzelem az győzelem, megyünk tovább. Most sűrű lesz a következő hét. Szerdán egy kupameccs vár ránk. Addig ezt nem kell elfelejteni, de ennél jobban kell játszanunk ahhoz, hogy a Diósgyőrt megtudjuk szorongatni.