MEAFC-Miskolc vs BKG PRIMA Akadémia

94 -104

(22-19,27-31,26-31,19-23)

PRIMA: Nshimba 4, Nagy Be. 20/9, Büki 13/9, Newman 16/3,  Nagy Bo. 35/12 cs.: Edelényi 2, Csomós 1, Kanyó, Szeleczki 1, Galambos 8, Bartos 4

A két Kozák és Ragályi vezetésével a hazaiak roppant jól kezdtek, míg a Kosoknak igazi horror kezdése volt. A hazai kosarak között Jake talált egy büntetőt, de a lendület ekkor még nem tört meg a miskolciaknál (13-1). Az ötödik perc vette kezdetét, amikor a Kosok is “megérkeztek a meccsre”. Bobi dobott be egy távolit, majd egy középtávolit is. Tóth és Pintér is megrázták magukat, s egy-egy kosárral jelentkeztek. Árpi büntetőket értékesített. Bobi révén tovább zárkóztak a Kosok (17-12). Gerőcs 2+1-es kosárral szállt be, melyre Benji triplával felelt. Bobi büntetőzött, Lippai ziccert dobott. A negyed utolsó kosarát Árpi szerezte, s három pontra jöttek vissza fiaink (22-19).

A második negyed Ragályi kettesével indult. Bobi hárompontost süllyesztett el, majd Lóri villant kettessel, s kiegyenlítettek a Batyisok (24-24). Tóth emelt be ekkor egy hárompontost, Árpi pedig egy ziccert. Benji betörés után volt sikeres és ezzel át is vettük a vezetést (27-28). Ragályi 2+1-es kosarat dobott, Benji középtávolival egalizált (30-30). Bobi vezetésével “Kos-roham” következett, zsinórban hat pontot dobott. Tóth emelt be egy hármast, Czirbus pedig egy kettest, de erre már Benji felelt szintén egy távolival (35-39). Velkey hárompontosa után Márk dobott jó ütemű kettest. Fordult a mérkőzés ritmusa, a hazaiak vágtak bele egy rohamba. Czirbus és Tóth révén érkeztek a pontok, míg a Kosoknál ekkor Benji és Joel kerültek előtérbe az ellentámadások során (45-45). Kozák büntetőt dobott, Benji triplát emelt be. Sándor a gyűrű alól volt pontos, csak úgy, mint Jake. A nagyszünetben egy ponttal vezettek a Kosok (49-50).

A fordulást követően Joel dobott közelit, melyre Czirbus felelt. Jake pillanatai következtek, előbb zsákolt egyet, majd büntetőket dobott (51-56). Czirbus ziccerezett, Bobi középtávolit dobott. Lóri megfejelte az egészet egy hárompontossal (55-61). Kozák 2+1-es kosarat szerzett, Jake “sima” ziccert. Tóth közelije után Csomi dobott büntetőt, majd Bobi egy középtávolit (60-66). Kozák süllyesztett el egy távolit, Bobi büntetővel felelt rá. Ragályi dobott egy kosarat, majd Tóth 2+1-et, de Jake válasz gyanánt egy hármast süllyesztett el a hazai gyűrűben (68-70). Jake ismét lecsapott, ezúttal közelről. Azonban Kozák hárompontost dobott, de Bobitól érkezett a válasz (71-75). Árpi a vonalról talált be, Benji pedig középtávolról, kicsit elléptek a Kosok (71-78). Pintér és Czirbus villantak a hazai oldalon, de a negyed csattanója Lóritól és a hárompontos vonal mögül érkezett (75-81).

Jól kezdődött a negyedik negyed. Árpi büntetőt, Bálint ziccert, Benji pedig egy bámulatos 2+1-es kosarat dobott (75-87). Lippai és Kozák igyekeztek tartani a lelket a miskolciakban. Bálint pontosan célzott a büntetővonalról, míg fiatal tehetségünk Lóri “gyilkos” volt a triplavonal mögül (79-92). Ezt követően érdekes jelenetsor vette kezdetét, melynek a végén sajnos edzőnket elveszítettük a végjátékra. Kozák és Czirbus szereztek hazai pontokat, Bobi büntetőzött (83-94). Ragályi is büntetőket értékesített, de ekkor Bobi megfejelte egy hármassal az “adok-kapok-ot”. Láthatóan a Kosok csapata tette a dolgát, s a játékra koncentrált. Czirbus ziccert dobott, Jake a büntetőket dobta be magabiztosan (87-99). Tóth hármast dobott, Ragályi ziccert, ekkor azonban Bobi is a “helyére tette” a büntetőket (92-101). Lóri szintén hibátlanul büntetőzött, majd Jake is bedobott még egyet. A meccs utolsó kosarát Tóth dobta, s ezzel be is állt a végeredmény (94-104).

Statisztika

Nyilatkozatok

Hazai edző nyilatkozata
Dr. Váczi Péter : Érdekes mérkőzés volt. Egyértelmű, hogy mi is benne vagyunk, mert kevesebb pontot szerettünk volna kapni, de ez nem sikerült. Viszont ezt azért befolyásolta az is, hogy valahol érdekes helyen volt a fault határ a mi csapatunk számára, míg érdekes helyen volt a fault határ a másik csapat számára. Így nehéz lett volna azért győzelmet aratni. Természetesen az ellenfélnek ettől függetlenül gratulálok és sok sikert kívánunk nekik! Az utolsó fordulóban megpróbálunk idegenben győzedelmeskedni.

Vendég edző nyilatkozata
Dr. Nagy Ágoston : Ha valóban célba akarunk érni, akkor magunknak, egymásnak és mindenkinek meg kell mutatnunk, mit tudunk. “Szerencsére” kiállítottak a játékvezetők és a csapatunk egymásnak bizonyította, mennyire jók mostmár. Színvonalas meccsen játszottunk jobban. Bár a védekezésünket fel tudták bontani. Hat perccel a vége előtt reklamáltam egy egyértelmű kétindulást a miskolci átmenetnél. Erre kaptam egy technikait. Jogosan. Aztán a büntető dobó kiszólt nekem, amire én visszaszóltam. Ugyanaz a játékvezető azt hitte neki folytatom, s adott még egyet. Ebben pláne nem volt igaza. De nem is folytatom. Ezen a meccsen csak nekem kellett volna technikait adni, ha a helyzet magasabb fokán álltak volna. Ehelyett szórták, mert azt gondolják így igazuk lesz.