BKG-PRIMA NATURA SZIGETSZENTMIKLÓS – VBW CEKK CEGLÉD 77-45 (27-7, 20-16, 7-9, 23-13)

TIPPMIX NŐI NBI.A – Play-out, 1. mérkőzés
Szigetszentmiklósi Városi Sport- és Rendezvénycsarnok
Játékvezetők: Minár László Balázs, Lengyel Ádám József, Sörlei Attila (Bogárdi János)

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós: Aldazabal 5, Koch 3/3, Petrenaite 15/3, Takács 2, Baltkojiene 32/12. Csere: Rozmán 5, Mullings 7, Trehub 8, Bajzáth-.

VBW CEKK Cegléd : Czank 14/6, Farkas 5/3, Szirony 11/9, Shematsi-, Barnai 4. Csere: Horváth 5, Szerelem-Kobolák-, Rakita 4, Andi 2, Kovács-.

A Tippmix Női NBI.A play-out első fordulójában a BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós hazai pályán aratott 77-45-ös sikert a VBW CEKK Cegléd ellen, ezzel 1-0 az állás a BKG javára az egyik fél második sikeréig tartó párharcban.

Szorosan indult a találkozó, azonban a 4-3-as eredmény után mintha megtorpant volna a ceglédi csapat, 18-0-s futással hagyta állva ellenfelét a BKG. Az első negyed végére 20 pontos előnyre tett szert a hazai csapat, 27-7 volt az állás. A második játékrészben már jobban magára talált a Cegléd, Czank és Szirony vezetésével igyekeztek tartani a BKG-val a lépést. Nem dobott jól a CEKK, közelről és távolról is kevesebb, mint 30%-al értékesítették a helyzeteiket. Santa Baltkojiene az egész mezőnyből kiemelkedett, 22 pontot szerzett egy félidő alatt. 20 perc elteltével 47-23-ra vezetett a BKG.

A nagyszünet után a Cegléd kezdett jobban, de nagyon kevés kosár esett, azonban a harmadik negyedet 9-7-re megnyerte a vendég csapat. Az utolsó játékrész ismét a hazai gárdáról szólt, akik magabiztos 77-45-ös sikert arattak, és 1-0-s előnybe kerültek a play-out egyik fél második sikeréig tartó párharcában. A találkozó pontkirálynője Santa Baltkojiene lett, aki 32 ponttal zárt. A vendégektől Czank Tímea dobott 14 pontot.

Nyilatkozatok

Riskó Dávid: Gratulálok a csapatomnak. Óriási energiákat mozgósítottak meg a mérkőzésen. Az, hogy mennyivel az nem fontos, lényeg, hogy nyertünk és megtettük az első lépést a célunk fele. Még van egy lépés amire nagyon koncentrálnunk kell. Fontos, hogy a földön maradjunk. Ugyanekkora alázattal és ugyanekkora energiákat meg mozgósítani Cegléden.

Földi Attila: Jön egy olyan mérkőzés amire úgy gondoljuk, hogy partiban tudunk lenni és ez teljesen összenyom minket. Ami nem is olyan meglepő egy olyan csapatnak, aki az egész szezonban nem tud meccset nyerni. Jön egy tétmeccs és totális blokk. Nemrégiben tudtunk használható meccseket játszani, ez itt ma nem sikerült. A dobószázalék mindent elmond. Gratulálok a BKG-nak, megérdemelten nyertek, de nem emberről kellett eldobnunk a dobásainkat. Ezt egy önbizalommal teli csapat megtudná büntetni, mi nem tudtuk sajnos.

Santa Baltkojiene: Úgy gondolom, hogy nagyszerűen játszottunk ami azért is van, mert már két hete erre a mérkőzésre készültünk. Az egész csapat jó teljesítményt nyújtott. Az én részemről úgy léptem ma pályára, mintha az a döntő lenne és nem a kiesésről szólna. Úgy érzem, hogy ezt áttudtam ragasztani a csapat többi játékosára is. És az egész csapat így játszott ezt követően.

Czank Tímea: Amire készültünk mind védekezésben, mind támadásban az kudarcot vallott. Túlstresszelte a csapat ezt a mérkőzést. Az is lehet az oka, hogy még nem nyertünk meccset. akarunk is nagyon, de akarásnak is lehet nyögés a vége. A BKG-nál a két légiós majdnem dobta a pontjaik hatvan százalékát. Azt tudtuk, hogy az irányítóra kell készülni, védekezni, nem sikerült. Megpróbálunk a következő mérkőzésen.