VBW CEKK CEGLÉD – BKG-PRIMA NATURA SZIGETSZENTMIKLÓS 70-56 (28-23, 16-12, 13-8, 13-13)

TIPPMIX NŐI NB I. A, play-out – 2. mérkőzés
Albertirsa Sportcsarnok
Játékvezetők: Nepp László Oszkár, Hervay Tibor, Sallai István József (Hoffmann Gergely)

VBW CEKK Cegléd: Czank 8/6, Rakita 23/9, Szirony 8, Shematsi-, Barnai 16. Csere: Farkas 10/6, Kobolák 5/3, Kovács-.

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós: Koch-, Aldazabal 8, Petrenaite 14/12, Takács 12/12, Baltkojiene 13. Csere: Rozmán 3/3, Mullings 5, Trehub 4, Bajzáth-.

Ismét jól kezdte a mérkőzést a BKG, 10-4-el indítottak. Talán ez volt a kisebb fordulópont, hiszen ezt követően 14-13-nál tudott váltani a Cegléd, és átvették a vezetést. Rakita Lili már 10 pontnál járt akkor, nem hibázott egyetlen dobást sem. Most sokkal jobban alakult az első negyed a hazai Ceglédnek, hiszen 28-23-as vezetéssel fordulhattak a következő 10 percre. A második negyedben Petrenaite vezetésével kezdett közelebb kerülni ellenfeléhez a BKG, azonban 2 pontnál szorosabbra nem tudtak zárkózni. A hosszabb kosárcsendet Barnai négy pontja törte meg (39-33). 46-35-nél a 10 pontot is átlépte a differencia, de Baltkojiene és Aldazabal pontjaival még meccsben tartotta magát a BKG (46-39). Ismét tudott egy ritmust váltani a Cegléd, és egy pontgazdag negyedet követően 57-43-ra vezettek a félidőben.

A nagyszünetet követően 46-39-re zárkózott a BKG, azonban ennél közelebb nem tudtak kerülni, 10 pont körül állandósult a két csapat közti különbség. 57-43-as eredménnyel zárult a harmadik etap. Az utolsó negyedben tovább folytatta menetelését a Cegléd, 5-0-val indítottak (62-43). 69-49-nél elérte a 20 pontot a két csapat közti különbség. A BKG továbbra sem adta fel, de hiába szerzett ugyanúgy 13-13 pontot mind a két gárda ebben a negyedben, nem tudta elvenni a BKG a Cegléd sikerét, 70-56 lett a végeredmény. A VBW CEKK Cegléd megszerezte a szezon első győzelmét, és ezzel kiharcolta a harmadik mérkőzést a play-out egyik fél második sikeréig tartó párharcában. A következő találkozót szerdán 18:00-kor rendezik a BKG otthonában.

Nyilatkozatok

Hazai edző nyilatkozata
Földi Attila : A női kosárlabda szépségeit és annak ellenkezőit is megéltük ezen a két meccsen. Kerekítve nézve először kikaptunk 30-cal, majd most nyertünk 15-tel. Büszke vagyok a csapatra, mert nagyon nehéz úgy mérkőzést nyerni, hogy előtte az egész szezonban nem nyert a csapat. Most körülbelül mindent betartottunk, amit megbeszéltünk és ez jó sült el. Bízunk benne, hogy tudunk szerdán ismételni.

Vendég edző nyilatkozata
Riskó Dávid : Gratulálok a Ceglédnek, ők mentálisan sokkal jobban jöttek ki erre a mérkőzésre. Ugyanaz történt, mint a hazai meccsünkön, csak most fordítva, most ők voltak mentális fölényben, mi pedig szétestünk. Elbíztuk magunkat szerintem, nem voltunk elég alázatosak, elég koncentráltak, pedig ez volt a legfontosabb utasítás az edzéseken és a meccs előtt. Fejben nagyon nagyot kell változtatnunk.

Hazai játékos nyilatkozata
Rakita Lili : Gratulálok a csapatomnak, mert nem voltunk könnyű helyzetben, de úgy jöttünk ki a mai meccsre, hogy utolsó esélyünk és mindent meg szeretnénk tenni azért, hogy a szezonban tudjunk meccset nyerni, és magunknak tudjunk bizonyítani. Ez ma sikerült, aminek nagyon örülünk, mert a stáb is tényleg mindent beletett. Most pihenünk egy kicsit, aztán hétfőn jövünk vissza edzeni, mert szeretnénk megnyerni ezt a párharcot, megmutatni, hogy mi többre vagyunk képesek.

Vendég játékos nyilatkozata
Takács Dorina : Gratulálok a ceglédi csapatnak, sikerült teljesen elvenni a támadójátékunkat. Védekezésben sikerült olyat húzniuk, ami ellen nem tudtunk mit kezdeni sajnos, dobóversenyt rendeztünk, amiből nem jöttünk ki jól. Tragikus és kicsinyes hibákat vétettünk, és mentálisan totálisan széthullottunk.