BKG PRIMA Akadémia vs Budafok

86-67

(19-21, 22-13, 29-13, 16-20)

PRIMA: Nshimba 7, Nagy Be. 10/6, Büki 11/6, Newman 6, Nagy Bo. 29/12 cs.: Edelényi 1, Kanyó, Szeleczki 4, Galambos 4, Szabó 4, Bartos 10

Jake ziccerével kezdődött a meccs. Joel folytatta a megkezdett ritmust. Tursics felelt egy középtávolival. Joel ismét villant, majd Bobi emelt be egy távolit (9-2). Lucey büntetőzött, Lóri triplával felelt rá. Swanson jelentkezett középtávolival, Joel egy büntetővel (13-6). Swanson egy hármast is beemelt, Jake ziccerrel kontrázott rá. Swanson ritmust kapott, 2+1-es akciót mutatott be. Újra Swanson villant, majd Siklós révén átvette a vezetést a Budafok (15-16). Gólcsend következett, melyet Bobi tört meg középtávolival. Bálint ziccerrel szállt be a játékba, de Szontaghnak volt rá válasza. A negyed Swanson hármasával ért véget (19-21).

A második negyed kezdődött. Swanson büntetőzött, melyre Bobi felelt egy középtávolival. Árpi a gyűrű alól volt pontos, majd Bobi is (25-22). Szántó zsákolása után Szele “törlesztett” egy ziccerrel a másik oldalon (27-24). Hosszú gólcsend következett. Moravcsik szakította meg egy közelivel, de Bobi szinte azonnal középtávolról felelt is. Moravcsik újabb ziccert dobott, majd Siklós is betalált (29-30). Bobi révén egy középtávolival visszavettük az előnyt, majd testvére, Benji ziccerével növeltük is azt (33-30). Siklós büntetőket értékesített, Árpi ziccert dobott. Tursics középtávolija után Bobi dobott be egy büntetőt, majd egy középtávolit is. Benji jókor süllyesztett el egy hárompontost, s a nagyszünetre hirtelen hétpontos előnyre tettek szert a Kosok (41-34).

A harmadik etap Bobi középtávolijával kezdődött és Lóri hármasával folytatódott. Tursicsnak volt válasza Lóri találatára, de Lóri egy kettessel is előrukkolt (48-37). Joel váltotta két pontra Jake passzát, majd Benji is szintén így tett  (52-37). Bobi dobott egy közelit, Tursics pedig távolit. Jake a gyűrű alól dobott kosarat (56-40). Tursics újabb triplát dobott, de Bálint egy ziccerrel eloltotta a vendégek pislákoló tüzét (58-43). Siklós dobott be egy büntetőt, majd Bálint egy újabb közelit értékesített. Tursics megint csak beemelt egy hármast, de Bobitól jött rá a válasz (63-47). Lóri 2+1-es kosarat szerzett, majd Bálint ziccerével már húszpontosra nőtt a Kosok előnye (68-47). A negyedet Bálint zárta egy sikeres közelivel.

Az utolsó játékrész vette kezdetét. Márk büntetőt dobott, Moravcsik ziccert. Máté ziccerrel szállt be a játékba, de Siklós egyből felelt rá (73-51). Bobi triplát dobott, majd még egyet (79-51). Máté támadólepattanó után újra közelről volt eredményes (81-51). Szontagh büntetőzött, majd Siklós dobott ziccert. Szontagh középtávolról is betalált. A hazai oldalon ekkor Benji dobott be egy hárompontost(84-57). Szántó büntetője után Szontagh eggyel hátrébbról is, a hármas mögül is kosarat dobott (84-61). Siklós és Szontagh dobtak közelről pontokat (84-67). A végeredményt Szele állította be egy ziccerrel (86-67).

A Kosok ezzel megszerezték idén a 19. győzelmüket, s 19-7-es mérleggel mennek be a rájátszásba, melyet a negyedik helyről kezdenek meg a Fót ellen.

Statisztika

Nyilatkozatok

Hazai edző nyilatkozata
Dr Nagy Ágoston : Bár nem volt tétje a meccsnek, csak a szokásos. A győzelem! Ezzel a legjobb piros csoportos alapszakasz eredményt értük el. Mindkét csapat játszani akart és így szórakoztató volt a találkozó. Sok sikert kívánunk a Budafoknak! Köszönjük a szurkolást!!! 10 nap múlva találkozunk a Fót elleni meccsen. Az már rájátszás a négy közé jutásért.

Vendég edző nyilatkozata
Károly Máté : Gratulálok a BKG-nak a győzelemhez! Látszott a mérkőzésen mindkét csapat részéről, hogy már nem változhatott a bajnokságban a helyezése. Ennek ellenére azért próbáltunk minél tovább meccsben lenni. Sajnos megint rosszul kezdtük a második félidőt és a végére megint elfáradtunk. Dolgoznunk kell, hogy playout meccseken tovább bírjuk, ezt fogjuk tenni.