BKG-PRIMA NATURA SZIGETSZENTMIKLÓS – VBW CEKK CEGLÉD 68-60 (17-22, 18-16, 17-12, 16-10)

TIPPMIX NŐI NB I. A, play-out – 3. mérkőzés
Szigetszentmiklósi Városi Sport- és Rendezvénycsarnok
Játékvezetők: Tőzsér Dénes Kelemen, Gruber Nikolett Lilla, Jankovics Viktor Zsolt (Vághy Tamás János)

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós: Koch 2, Aldazabal 13/3, Petrenaite 11, Takács 9/3, Baltkojiene 18/6. Csere: Rozmán 1, Vincze 3/3, Mullings-, Trehub 11, Bajzáth-.

VBW CEKK Cegléd: Czank 8, Rakita 5/3, Szirony 16/3, Shematsi 2, Barnai 15. Csere: Horváth 2, Farkas 8, Szerelem-Kobolák-, Andi 4, Kovács-.

A második mérkőzésen 1-1-re mentette az állást a Cegléd, és a mostani találkozót is hasonló lendülettel folytatták, mint ahogyan abbahagyták, Rakita tripláját követően 7-2-re vezettek. Tartotta a lépést a BKG a vendég csapattal, de nem tudta megfordítani egyelőre az állást, 17-22-es állással ért véget az első negyed. A második 10 perc elején 6-0-val kezdett a BKG, így 23-22-nél érte utol ellenfelét a hazai gárda. A BKG-ból Trehub lépett elő vezérré, azonban elfogyott a hazaiak pár pontos előnye, Horváth kosarával egyenlített a Cegléd (31-31). A félidőben 35-38-as vendég vezetés volt.

A nagyszünet után beragadt a Cegléd, 14-4-el kezdett a BKG. Kapaszkodtak a vendégek, és 49-45-nél kerültek újra közelebb a BKG-hoz. 51-45-ös állással lett vége a harmadik etapnak. Az utolsó játékrész még tartogatott izgalmakat, hiszen 52-52-nél ismét egál lett a mérkőzés állása, majd váltani tudott a BKG, és Baltkojiene vezetésével 62-56-os előnyre tettek szert. Szirony Dorina pontjai sem voltak elegendőek a ceglédi fordításhoz (64-60), így 68-60-ra megnyerte a találkozót a BKG, és ezzel a győzelemmel a kilencedik helyen zárták a bajnokságot. A Cegléd nagyot harcolt, azonban nem tudták másodszor is legyőzni a BKG-t, így ők a tizedik helyen fejezik be az idei szezont.

Nyilatkozatok

Riskó Dávid: A mai győzelmünk kulcsa lehet az, hogy hosszabb volt a rotációnk vagy annyival több volt a meccsrutinunk, hiszen annyival több győztes mérkőzéssel rendelkezünk ebben a szezonban. De szerintem ez csak azon múlt, hogy melyik csapat akarja jobban, melyik csapat tud tovább koncentrált maradni. Azokat az energiákat amiket megmozgattunk, egyszerűen nem lehetett elveszteni a koncentrációt és ezért jöttünk ki győztesen ebből az összecsapásból.

Koch Dóra: Mind a két csapat izgult, nagy volt a tét. Sajnos az elején hoztunk a második meccsből. Ezt sikerült átfordítanunk és utána magabiztosan próbáltuk tartani a vezetést. Mindenki nagyon szépen szállt be, nagyon elszánt volt az egész csapat. Minden kiegészítő és alapember odatette a maradékot, mindenki nagyon fáradt volt, de ez mind a két csapatra igaz. Nagyon örülök, hogy mi jöttünk ki pozitívan ebből.

Földi Attila: Maradjunk a realitás talaján. Ha megnézzük a két csapatot az, hogy elhoztunk egy meccset és ebből is egy ki-ki meccset csináltunk ezeket pozitívumként élem meg. Nyilván nagyon sajnálom, szerettünk volna győzni, de nem fogok nyugtalanul aludni. Amit az elmúlt pár hétben megcsináltunk, ennek a csapatnak sajnos ez a maximum. Dobószázalékunk, egyéni teljesítményeink elmaradtak ezen a mérkőzésen.

Barnai Judit: Elég vegyes érzéseim vannak. Teljesen kimaxoltuk ezt a playoutot. Ha úgy nézzük a BKG-nál négy légiós játszik, nálunk szinte csak magyarokkal küzdöttünk egy nagyot. Azt gondolom, hogy ez a realitás. Nyilván nagyon fájó. Szombaton játszottunk egy nagyon jó meccset. Számítottunk rá, hogy ez ellen készülni fognak. Nem fogják ugyanazt engedni amit szombaton megtudtunk csinálni a pályán. Támadásunk az most nem ment, nem is dobtuk be a helyzeteinket. Valahogy összeestünk fejben is a végén talán. A védekezésben nem volt annyira nagy hiba.