Óbudai Kaszások vs BKG-PRIMA Akadémia

69 – 74

(12-16; 17-20; 21-22; 19-16)

PRIMA:  Allen: 19, Nagy Be. 4/3, Nagy Bo. 25/12, Reizer 3, Nagy S. 9/3 cs.: Bán 7/3, Meleg, Hegedűs 4, Szeleczki 3, Halász, Laman, Püspök.

Bobi hárompontosával indult a mérkőzés. Igen nagy iramú volt a játék és ennek köszönhetően sok apró hibával telt az első negyed. Lehetett érezni, hogy nem kisebb a tét, mint a továbbjutás. Az első játékrészt azonban sikerült 4 ponttal megnyernünk.

A második felvonásban Hegét faultolták dobás közben, sajnos a bónuszt nem értékesítette, de fontos kettessel indította a negyedet. Ezután Bobi emelt be egy hármast. Majd a csereként beálló Tibi szerzett előbb egy kettest, majd egy szépen kidolgozott hármast, tovább nőtt a különbség, s a félidőre 7 ponttal vezettünk.

A második félidő pontatlanul kezdődött számunkra, s ekkor megérezte a vér szagát a Kaszás, villámgyorsan 2 pontra zárkóztak. Bobi rázta meg magát, s vele a csapatot, betörését egy középtávolival koronázta meg. Ez támadó üzemmódba kapcsolta Simit is, aki egy betörés után gyors kettest szerzett. Nick folytatta a sort büntetőkkel és ziccerrel. Majd az utolsó támadásban Tibit faultolták, aki értékesítette mindkét büntetőjét, 8 pontos vezetéssel vártuk a záró negyedet.

Csakúgy, mint a harmadik negyed, a negyedik is pontatlanul, eladott labdákkal kezdődött. Nem adta könnyen a győzelmet az óbudai alakulat. Egészen 2 pontra közelítettek. Ekkor Bobi ismét egy középtávolit értékesített, majd Simi emelt be bal bedobóból egy hármast. Folytatódott a roham, Bobi szerzett labdát és dobott könnyű ziccert. Ekkor időt kértek a hazaiak, de ez nem segített, Bobi egy újabb hármast süllyesztett el, 12 pontos lett az előny. Belső embereinket próbálták kizökkenteni a ritmusból. Szele, Hege és Nick is kapták a kemény ütközéseket, de jól bírták a sarat. Nicknek számos “némasípos” helyzetben sikerült pontot szereznie, de a Kaszások még mindig tartották magukat. Az utolsó pillanatokban azonban sikerült csapatunknak higgadtnak maradnia és győzelmet arattunk egy nehéz, jó stílusban kosárlabdázó ellenfél ellen.

Statisztikai érdekesség, hogy Nick 19 pontja mellé 19 lepattanót is szerzett. Bobi 25 pontja mellett kiosztott 10 gólpasszt is. Benji pedig hátvéd létére 9 lepattanót kaparintott meg és 8-szor hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait.

A következő ellenfelünk kiléte egyelőre még ismeretlen, már ami a Kupát illeti. A lényeg, hogy csapatunk már a ”Sweet 16-ben “.

Statisztika:

http://netcasting.webpont.com/?huna_cup_626