Csütörtökön U13-ban, szombaton pedig U14-ben mértük össze tudásunkat idegenben az ellenfeleinkkel. U13-ban a BSC csapatához látogattunk, míg szombaton Esztergomba utaztunk az U14-es csapattal. Sajnos mindkét mérkőzésen nélkülöznünk kellett egy, illetve Esztergomban két meghatározó játékosunkat is, és ennek megfelelően sajnos mindkét mérkőzést elveszítettük.

A BSC elleni mérkőzésünk hasznos tanulságul szolgált, hiszen olyan csapat ellen játszottunk, akik sebességben, erőszakosságban egy magasabb szintet képviseltek. Tartalékos, részben újoncokkal felvonuló csapatunk -bár próbált küzdeni-, ezúttal nem tudta felvenni a ritmust, és sajnos elég nagy arányban, 43-102 arányban kikaptunk. Reméljük, a májusi visszavágóra mindenki felépül, és a teljes csapattal szorosabb mérkőzést tudunk majd játszani, vagy akár vissza is tudunk vágni, hisz ezt a csapatot U14-ben már kétszer is megvertük.

A szombati mérkőzésünket Esztergom ellen játszottuk. A legutóbb, egy küzdelmes, szoros meccsen, a 3. negyedig végig vezettünk, de a 4.-ben végül a magasságban és így a lepattanókban illetve a palánk alatt jobb Esztergom nyert. Most, a két meghatározó játékosunkat nélkülözve nem voltak illúzióink, de azért nem tartottuk lehetetlennek sem a győzelmet. Sajnos azonban nagyon sok hibával játszottunk, és már az elején elég nagy különbség alakult ki. A 2. negyedben már javult a játék képe, és fel tudtunk zárkózni, sőt a 3. negyed közepén is csak 9 pont volt csak a különbség , de ismét előjöttek a hibák (ziccerek, eladott labdák, borítás, lépéshiba, stb), ami miatt újra nagyobb hátrányba kerültünk. A végig koncentráltan és sportszerűen játszó Esztergom végül megérdemelten nyert, gratulálunk nekik. A végeredmény 55-76.