MTK-Elite Basket vs BKG-PRIMA Akadémia

101 – 107

(30-19; 16-20; 18-17; 18-26; 9-9; 10-16)

PRIMA: Allen 33, Nagy Be. 17/9, Nagy Bo. 25/6, Reizer 6, Nagy S. 5/3 cs.: Meleg, Hegedűs 3/3, Szeleczki 4, Halász, Laman 3/3, Püspök, Bán 11/3. 

Rémálomszerűen kezdődött a mérkőzés. Sorban maradtak ki a dobások és ekkor még nagyon pontatlanul is játszottak a srácok. Többször is 10 pontos volt a hátránya csapatunknak. Hol Benji, Ricsi hármasával próbáltunk tapadni, máskor Nick 2+1-es akciójával. Az első negyed végül 11 pontos hátránnyal ért véget.

Következett a második felvonás, ahol már lényegesen feljavultak a fiúk, Bán Tibi is beköszönt egy középtávolival, majd Bobi is beemelt egy hárompontost, 6 pontra zárkóztunk. Ezt követően Bobi leosztását Roli értékesítette, majd Benji egy szemfüles labdaszerzés után 2 pontra hozta fel csapatunkat. A negyed közepén Nick értékesített két középtávolit, 34-34-et mutatott az eredményjelző. Ekkor a hazaiak megrázták magukat és újra megszerezték a vezetést, ezt Bobi próbálta megakadályozni egy újabb hármassal, de sajnos a hazaiak vezérének Jakabnak volt rá válasza. Ismét hátrányba került csapatunk, 9 pontos mínusznál Tibi egy gyönyörű, védőt is megfektető csel után “bevágta” a középtávolit, s így 7 pontos különbséggel fordultak a csapatok.

A harmadik negyed Szele ziccerével indult. De erre az MTK-sok egy hármassal, majd egy ziccerrel feleltek. 11 pontos deficitnél Benjit faultolták a hármason túlról, aki biztos kézzel mind a három dobását értékestette. Sajnos ezt követően tovább nőtt a különbség (-13). Ekkor kapitányunk egy 2+1-es akcióval elindította a közeledést. Őt egy nagyszerű belső posztos kapcsolat után Roli követte egy ziccerrel, akit Nick szolgált ki. Nick büntetőkkel, Benji egy ziccerrel tovább csökkentette a hátrányt (-3). A hazaiaknak azonban újra volt válasza, ismét megléptek, a negyed 8 pontos MTK vezetéssel zárult.

Következett a negyedik játékrész. Nick Bobi leosztását váltotta kosárra, majd egy perccel később egy bődületesen nagy zsákolással 6 pontra hozta a csapatot, Tibi jóvoltából. Ekkor a vendéglátók könnyed kosarakkal újra megléptek (-10). Csapatunk megrázta magát, érződött, hogy kezdetét veszi a végjáték. Bobi értékesített két büntetőt, majd egy leosztását követően Nick ziccerezett, s pár támadással később Tibi labdaszerzése után Benji emelt be egy hármast. Újra nyílt lett a mérkőzés (-3). A 38. percben Tibi egy elképesztő palánkos hármassal  egalizált. Ezután légiósunk villant és egy közelivel, majd büntetőkkel 2 pontos előnyhöz juttatta csapatunkat. Korábbi játékosunk Czakó Tomi egalizált. Ezután Tibi egy faultot követően büntetőhöz állhatott, biztos kézzel értékesítette azokat (+2). Az utolsó pillanatokban volt válasza a törökbálintiaknak, jöhetett a túlóra.

A hosszabbítás Bobi középtávolijával indult. Volt rá válasza a hazaiaknak. A fiatal titán Simi emelt be egy hármast, de sajnos erre is akadt hazai válasz. Farkas értékesített hazai büntetőt, s mínusz 1-nél egy újabb bravúros belső játéknak köszönhetően Nick könnyed ziccert dobott (+1). A túloldalon Jakab megremegett és csak egy büntetőt értékesített. 89-89-nél hoztuk a labdát, majd Bobi leosztását Nick újabb 2 pontra váltotta (+2). A hazaiak fiatalja Farkas, egy 1:1 elleni akciót követően egalizált, 91-91. Az utolsónak gondolt támadást Bobi sajnos hamarabb dobta el a kelleténél, ráadásul ki is hagyta, így 3 másodperce maradt a fehérmezes gárdának. Szép védekezést követően Jakab elpuskázta a lehetőséget. Következett a második hosszabbítás.

A 46. percben Simi egy kígyózó betörés után előnyhöz juttatta a csapatot, erre Nagy Szabolcs felelt hármassal. Ezt követően Bobi büntetőzött, s 4/4-et értékesített (+3). Czakó csökkentette a különbséget (+1). Bobi betörését  ismét Nick váltotta kosárra (+3). A hazaiak Horváth, de nem horvát játékosa egalizált (99-99). Azonban ekkor Benji egy káprázatos hármast emelt be a bal sarokból, ismét három ponttal vezettünk. Ezt követően Jakab értékesített két büntetőt, majd Bobi válaszolt rá egy középtávolival. Az utolsó perc következett. Czakó közeli próbálkozását, Hege akadályozta meg, méghozzá nem is akárhogy, egy gyönyörű blokkal. Támadásban Bobit faultolták, aki ezen az estén a vonalról nem hibázott (+5). Hazai időkérés után a sikertelen hárompontost követően leszedtük a lepattanót, s a kontrában Benji ellen követtek el személyi hibát, aki egy sikeres büntetőjével beállította a végeredményt, 101-107!

Óriásit küzdve, sokáig mínuszból, egy végig kiélezett mérkőzésen sikerült győzelmet aratnunk a törökbálintiak otthonában.

Folytatás a jövő héten vasárnap 17:00-kor a Tehetséges Fiatalok ellen, ezúttal hazai pályán.