Nagykőrösi Sólymok KE vs BKG-PRIMA Akadémia

64-103

PRIMA: Allen 13/3, Nagy Be. 12/6, Nagy Bo. 31/18, Reizer 3, Nagy S. 4 cs.: Bán 19/9, Meleg 4, Hegedűs 5, Szeleczki, Halász, Laman 10/6, Püspök 2.

Az alacsony szerkezettel kezdő nagykőrösiek ellen a belső posztokon próbálkoztunk dominálni. Ez több-kevesebb sikerrel meg is történt, s az első negyed végére 8 pontos előnyre tettünk szert.
A második felvonásban többször is elléptünk 13 ponttal, de a Sólymok nem adták könnyen és mindig volt valaki, aki megvillant. Az ellennél ezt a szerepet Lakosa és Fehér vállalták fel. Míg a mi oldalunkon Karesz és Hege lendülete magával ragadta a csapatot s így a félidőben 33-46-os vezetést mutatott az eredményjelző tábla.
Jöhetett a harmadik negyed. Alacsony szerkezettel, “small ball-lal” próbálkoztunk, Bobi-Benji-Tibi-Simi és Nick lépett a pályára. Nagyon jól sikerült a kezdés, hiszen először Bobi, majd Benji, s végül Tibi is beemelt egy hármast, ráadásul mindezt három támadásból tették. A folytatásban a hazaiak még próbálkoztak és vissza is jöttek 9 pontra, de ekkor megrázták magukat fiaink s a negyed végén már 24 ponttal vezettek a Kosok.
A záró felvonásban Nicknek és Tibinek voltak remek pillanataik és egy idő után már örömjáték volt, ahol lehetett gyakorolni és készülni a következő mérkőzésekre. A derbi utolsó pillanataiban Hege rendezett még egy “blokkpartit”, ahol egy védekezésen belül két hatalmas blokkot is kiosztott az ellenfélnek.
Összességében egy szép és könnyed győzelmet arattak fiaink!