HÜBNER-Nyíregyháza vs BKG-PRIMA Akadémia

95 – 87

(27-22; 22-25; 31-15; 15-25)

PRIMA: Allen 13, Nagy Be. 4, Nagy Bo. 36/9, Reizer 4, Nagy S. 9/3 cs.: Bán 8, Meleg 2, Hegedűs 5, Szeleczki 6, Halász, Laman, Püspök

Roli kettesével mi szereztük meg a vezetést. Ezután lényegében váltva estek a kosarak, de érezhető volt, hogy a hazaiaknak egy picit jobban ment a játék. Sorban beköszönt találatokkal Simi, Bobi, Benji és Nick is. A negyed közepén megléptek a hazaiak, de ekkor Nick, majd Bobi büntetőkkel tartotta a csapatunkat (18-17). Ekkor Bobi hármasával átvettük a  vezetést (20-18). A Nyíregyháza időt kért. A rövid szünet után Dancsecsnek volt válasza Bobi találatára. Majd beemelt még egyet. Erre Bobi felelt egy középtávolival, de a fiatal Dancsecs a dudaszó pillanatában még beemelt egy távolit. 27-22 volt az első negyed eredménye.

A második felvonás Tibi közeli kosarával indult, melyre Hobbs felelt. A hazaiak légiósa sziporkázott, s már 10 pontosra nőtt a Cápák előnye (37-27). Ekkor Bobi és Nick léptek elő vezérré s szinte váltva szerezték a kosarakat, sikerült ledolgozni a hátrányt. Benji labdaszerzését követően Karesz szerzett kettest és ezzel 2 pontra zárkóztunk (41-39). Ekkor a hazaiak megrázták magukat és könnyű kosarakat szereztek. Újra Bobi lépett előtérbe, majd Szele ziccerével ismét átvettük a vezetést (46-47).  A negyedet Bazsó hárompontosa és két pontos hazai vezetés zárta (49-47).

A második félidő rettenetesen indult. Tóth zsákolása kezdte a sort, ezután számos eladott labdánk volt, melyet a hazaiak sorra büntettek. Villámgyorsan 10 pont lett a különbség (57-47). Szele két, Simi egy kettessel próbálta megállítani a rohamot. De a jó dobóformát kifogó nyíregyiek tiszta hármasokat süllyesztettek el a gyűrünkben (63-53). Bobi is beemelt egy triplát, de a hazaiak Bazsójának volt rá válasza, sőt Hobbs révén tovább nőtt a különbség (74-56). Szétesett a védekezés, rengeteg könnyű helyzetet sikerült értékesítenie a hazaiaknak, 22 pontosra nőtt a különbség (80-58). Ekkor Tibi szerzett pontokat, majd Hege értékesített két büntetőt. -18-cal vártuk a negyedik negyedet.

Az utolsó játékrészben Nick és Hege vezérletével indítottuk az első “feltámadási rohamot”. Erre volt válasza a Kék Cápáknak (87-67). Kezdetét vette a “minden mindegy időszak”, azaz új fokozatra kapcsoltak a Kosok. Bobi szerzett hármast, melyre Bus kettessel válaszolt. Ezután Roli értékesített egy közelit, melyet Bobi büntetőkkel követett (91-77). Bobi labdaszerzés után szerzett kosarat, majd Benji újabb labdát lopott és Tibit hozta helyzetbe (91-81). Tóth zsákolt egyet, melyre Bobi büntetőkkel és egy újabb kettessel felelt (93-85). Azonban ekkor Tóth újabb kosarat szerzett, s eldöntötte a mérkőzést. Ugyan Tibi még egy gyors kettest tudott dobni, de lejárt az idő és vége lett a derbinek.

Talán, ha hamarabb reagálnak a fiúk és a harmadik negyedben nem vétenek ennyi hibát, akkor meg lehetett volna nyerni a mérkőzést. De ez azonban ma este nem így történt. Kesergésre és szomorkodásra viszont nincs idő, mert szerdán újabb rangadóval folytatódik a bajnokság. Idegenben lépünk pályára a MAFC otthonában.


A mérkőzést követően Hegedűs Attila értékelt:

Highlights:

Statisztika:

http://netcasting.webpont.com/?hun2a_427

Hajrá PRIMA! Hajrá Batyi!