2020 első NB1B Piros csoportos mérkőzését itthon játszotta felnőtt női csapatunk. A 2019-es évet 10-0-ás mérleggel záró gárda az MTK ellen is győzelemre készült, és természetesen most sem okozott csalódást. Végig kiegyensúlyozott és látványos játékkal végig vezetve a lányok teljesen simán győzték le a vendégeket ezzel toronymagasan vezetik a bajnokság tabelláját.

Lakatos Dóri összefoglalója:
Lehengerlő nyitány
A női másodosztály 11. fordulójában női csapatunk az MTK-t látta vendégül. Bár az ünnepi időszakban „csökkentett kapacitással” tudtunk edzeni, fontos volt, hogy jól indítsuk a 2020-as évet.
Ennek megfelelően sikerült lendületesen, jól kezdeni a meccset, amelyet elsősorban olajozott támadójátékunknak köszönhettünk (26-14). Ha az első negyed a támadásról, akkor a második a védekezésről szólt, hiszen sikerült 4 ponton tartani ellenfelünket, miközben mi 18-at szórtunk, így a félidőben 44-28 állt az eredményjelzőn. Bár a lényegi kérdések eldőltek, nem engedtünk ki, és a 3. negyedben is folytattuk a szép játékot (18-6). Ahogy az eddig is jellemző volt a csapatra, mindenki jól tudott beszállni a meccsbe, és a rendszer ugyanolyan jól működött végig. Végül a negyedik negyed sem hozott különösebb izgalmakat, így összességében nagyarányú, 81-35-ös győzelmet arattunk a naptári év nyitómeccsén.

Legközelebb január 11-én idegenben, a Mafc ellen lépünk pályára, várunk oda is minden kedves szurkolót!
Hajrá Batyi!

Hazai edző nyilatkozata
Gedei Tibor : Így a két ünnep után sikerült egész jó mérkőzést játszani. Nagyon jó hozzáállásban edzettek a lányok a két ünnep közt és beletették azt a plusz munkát amit bele kell tenni ezen a szinten. Sajnos teremgondok miatt picit kevesebbet tudtunk edzeni, mint szerettünk volna. A dolgozó játékosaink nem tudtak ott lenni ebből adódóan. Ettől függetlenül maximálisan elégedett vagyok, mindenki pályára tudott lépni és mindenki hozzá tudott tenni a mérkőzéshez. Megyünk tovább a megkezdett úton.

Vendég edző nyilatkozata
Nagy Dorottya : Gratulálok a BKG-nak. Mi még úgy tűnik bontogatjuk a karácsonyfa alatt lévő ajándékokat.

A mérkőzés oldala: http://hunbasket.hu/merkozes/x1920/whun2a/whun2a_325