A jó szokások nem múlnak el. Így volt ezzel az Akadémia NB1B-ás piros csoportos felnőtt női csapata is, és a tavalyi veretlen szezon után ismét győzelemmel örvendeztette meg a hazai közönséget.

A lányok a szezonnyitón a Vasas gárdáját fogadták a szigetszentmiklósi városi sportcsarnokban. A vártnak megfelelően az ellenfél nagyon kemény, hajtós játékot játszott, ami néhol meglepte az Akadémia csapatát. A hosszú kihagyás a játék képén is látszott, a bravúros megoldásokat gyakran eladott labdák követték.

Mindezek ellenére a lányok egy pillanatra sem hagyták, hogy a meccs kicsússzon a kezeik közül. Már az első negyedet nyolcpontos előnnyel zárták, és ezt a különbséget végig magabiztosan tudták tartani, a negyedik negyedben pedig kivégezték ellenfelüket.

A meccs legeredményesebbjei Camesha Davis (16 pont, 9 lepattanó, 5 gólpassz), és Suppán Anna (13 pont, 4 lepattanó) lett.

A csapat ezzel az NB1B Piros csoportjában győzelemmel mutatkozott be a szép számmal megjelenti miklósi közönség előtt!

Végeredmény:

BKG-PRIMA Akadémia – Vasas Akadémia

69-47

(15-7, 18-16, 13-14, 23-10)

Statisztika

Hazai edző nyilatkozata
Gedei Tibor : Nagyon nehéz felkészülésünk van, nem nagyon tudunk tízen edzeni sajnos. Bár most már ki fogunk egészülni. Nem játszottunk egyáltalán jól. Gratulálok a Vasasnak, egy nagyon szimpatikus, nagyon-nagyon hajtós és szervezetten játszó csapat! Örülök a győzelemnek, rengeteg hibánk volt, de ez úgy gondolom így szezon elején normális. Építjük tovább magunkat és remélem a következő mérkőzésen már szintet tudunk lépni! Külön köszönet a nagyszámú kilátogató nézőnek!

Vendég edző nyilatkozata
Krivacsevics Dragoljub : Fiatal csapattal jöttünk harcolni, edződni és fejlődni. Nekünk ez a legfontosabb célunk. B ligában kadett és junior játékosokkal fogunk játszani. Elégedett voltam a harciassággal a védekezésben. Szerintem bátran játszottunk, de sok hiba van még ilyen fiatal csapatnál, de dolgozunk és fejlődni fogunk. Gratulálok a BKG csapatának a jó játékhoz és sok sikert kívánok nekik. Tavaly is nyert ez a csapat, remélem feljutnak ‘A’ ligába!