Csata DSE – BKG Príma Akadémia 55-74 

Az előző évad, évadok alapján e találkozó ígérkezett a forduló rangadójának, s a harmadik negyed hajrájáig úgy tűnt, most is kiélezett mérkőzést vív egymással a két együttes. A nyitó etapot 7 ponttal “elvitte” a BKG, majd a roppant színvonalas második szakaszt 7-0-lal kezdve egyenlített a Gyöngyösi Janka (19 pont, 4-4 lepattanó és eladott labda), valamint Farkas Szonja (10 pont – 13 mezőnykísérlet -, 3 lepattanó, 4-4 szerzett és eladott labda) vezette Csata. A félidő hajrájáig fej-fej mellett haladtak a felek, de a hazaiak nem tudták átvenni a vezetést. A szünet előtti utolsó másfél percet aztán 8-2-re nyerve szünetre visszaállította az első negyed utáni különbséget a BKG. Szünet után sem lankadt a Csata, s a 29. percben 3 pontra megközelítette ellenfelét, a BKG folyamatos üldözése azonban felőrölte a hazai csapat erejét. A nagyrészt Raus Vivien (19/12 pont, 3-3 lepattanó és gólpassz), Camesha Davis (19 pont, 13 lepattanó, 3 eladott labda, 5 gólpassz) és Kenyeres Anett (12/6 pont, 3 lepattanó) eredményességére építő vendégek a 29. és a 36. perc között egy 22-0-s rohammal, 44-47-ről 44-69-re alakítva az eredményt döntötték el a maguk javára a találkozót, s biztossá tették győzelmüket.

Hazai edző nyilatkozata
Bódi Ferenc : Három negyeden keresztül tartottuk magunkat, a vége felére elfogytunk bár fiataljaink jo intenzitást és pozitív játékot hoztak az utolsó 7 percben.

Vendég edző nyilatkozata
Gedei Tibor : Jó intenzitású fiatal csapattal tudtunk ma játszani, akik közül már látni, hogy a jövőbe ígéretes kosárlabdázó lesz. Gratulálunk.