BKG Príma Akadémia – Ajka 76-69 (OT)

Az előző szezont alapul véve rangadónak mondhatnánk a találkozót, de a jelenlegi évadban a BKG továbbra is hibátlan, a Hepp-kupa győztes, ám a nyáron jó néhány kulcsjátékosát elveszítő Ajka 2-2-es mérleggel azonban a meccs előtt csak a középmezőnyben tanyázott. A hazaiaknál irányító, a vendégeknél pedig center poszton voltak meghatározó hiányzók.

Esélyeshez méltón kezdett az  BKG, amely Raus Vivien (15/15 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz), Camesha Davis (13 pont, 11 lepattanó, 3-3 gólpassz és szerzett, 5 eladott labda), Bodnár Fanni (12/3 pont, 3 lepattanó, 4 gólpassz), Suppán Anna (11/9 pont, 5 lepattanó, 3 gólpassz) és Lakatos Dóra (11/9 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz) találataira alapozott, s a nyitó szakasz közepén egy 13-2-vel elhúzott, s 12 pontos előnyt szerzett az első negyedben. Lehet, hogy túlságosan is megnyugodtak a hazaiak, az Ajka viszont fokozatosan magára talált, s dolgozta le hátrányát, sőt a harmadik negyed hajrájában át is vette a vezetést. A szakasz azonban 4 hazai ponttal, s egy triplányi BKG-előnnyel zárult. A záró etapban a Lendér Lilla (22/9 pont, 10 lepattanó)-Kalocsai Dorina (14 pont – 16 mezőnykísérlet -, 8 lepattanó, 4 szerzett, 3 eladott labda, 5 gólpassz)-Székely-Horváth Zsuzsanna (14 pont – 15 mezőnykísérlet -, 7 lepattanó)-Shirian Fatime (11 pont, 10 lepattanó, 5 gólpassz) kvartett vezette Ajka tovább üldözte a hazaiakat.

A szakasz közepén 6 ponttal meglépett a szigetszentmiklósi együttes. Nem törtek meg a vendégek, akik a hajrában egy 7-0-lal annak a Szabó Bettinának a triplájával fordítottak, aki e találata előtt mind a 8 kísérletét elhibázta. Az utolsó percben ráadásul Kalocsai duplájával 3 pontosra nőtt a vendég előny, de a hazaiak Raus hármasával hosszabbításra mentették a találkozót. A ráadás úgy kezdődött, ahogy a rendes játékidő végződött: Raus-hármassal. 5-tel ellépett a BKG, de a hosszabbítás közepén 1-re visszajött az Ajka. Raus, majd Suppán hármasával aztán végül ha a vártnál jóval nehezebben is, de megőrizte veretlenségét a BKG. A hazai sikerben a hatékonyabb triplázásnak (13/39, 33,33%, ill. 5/22, 22,7%) is volt némi szerepe – így hiába nyerte 47-41-re a pattanózást az Ajka. / Hunbasket

Hazai edző nyilatkozata
Gedei Tibor : Nyertünk, most ez a legfontosabb. Szerencsénk volt és örülök, hogy egy ilyen mérkőzést tudtunk játszani. Nem játszottunk extra rosszul, tudunk jobban védekezni, tudunk jobban támadni, tudunk többet beszélni hátul. Egy nagyon-nagyon szervezetten, szuperül játszó Ajkát sikerült most megvernünk, ahol olyan játékosok léptek előre és nyújtottak szenzációs teljesítményt akik tavaly nem kaptak elég lehetőséget. Kellett, hogy egy ilyen mérkőzést nyerjünk most meg! Ki kell emelnem Raus Vivit, aki sokadik mérkőzésén bizonyítja, hogy igenis jó, hogy itt van velünk és tud nekünk segíteni. Megyünk tovább és remélem a következő mérkőzéseken visszatalálunk arra az útra ahol sokkal könnyebben tudunk nyerni. Ez így volt rendben most.

Vendég edző nyilatkozata
Rónaszéki Szilvia : Egy nagyon nehéz héten vagyunk túl, nem tudtunk edzeni a saját termünkben és még sok sérültünk, betegünk volt. Kevesen voltunk, de gratulálok a csapatnak, mert elképesztő energiát mozgósítottak annak érdekében, hogy egy jó meccset játszunk. Kezünkben is volt a győzelem, de sajnos kifújták egy fontos játékosunkat és ott eldőlt a mérkőzés.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun2a_473