Bár az áhított cél nem lett meg, női csapatunk teljesítményére minden Kos büszke lehet. A lányok a sérülések ellenére mindent megtettek a hétvége alatt, de a döntőben már nem bírtak a jóval erősebb kerettel, és több A-csoportos játékos felvonultató Csatával. Az alábbiakban a meccsek összefoglalóit olvashatjátok.

Elődöntő

MTK-TFSE – BKG PRIMA Akadémia 38-57 (10-12, 17-16, 5-15, 6-14)H

Hepp Kupa elődöntő

Szekszárd, Városi Sportcsarnok

Drenyovszki D. , Dr. Szalóki B., Zahorán K. (Téczely T.) 

MTK-TFSE: Dúl P., Benke 8/6, Miháczi, Munkácsi 2, Király 9/9. Csere: Sólyom 8/6, Szeli 2, Szeitl, Hanti, Dömötör 3/3, Burján, Karlócai 6. 

BKG PRIMA Akadémia: Suppán 14/6, Raus 11/9, Davis 2, Nyulasi 4, Aldazabal 19. CSere: Bodnár, Kenyeres, Pál 3, Varga, Lakatos 4.

A Szekszárdon zajló TARR női Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa első elődöntőjében a BKG PRIMA Akadémia 57-38-ra legyőzte az MTK-TFSE csapatát.

Az ANB Piros csoportját veretlenül vezető BKG PRIMA Akadémia az első percekben lépéselőnybe került. Camesha Davis, Aldazabal Laura és Suppán Anna találataival 8-0-ra léptek el. Hat perc játék után Király Andrea triplája jelentette az MTK-TFSE első pontját, majd Dömötör Petra is betalált távolról. Játékba lendült a fővárosi gárda, így az első szakasz végére 12-10-re felzárkóztak. A második negyed elején a vezetést is átvette az MTK-TFSE. Benke Sára triplája után 15-13-ra módosult az állás. Innentől fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok.

A második negyedben kifejezetten kemény, küzdős mérkőzést láthattunk. A védekezés dominált, míg a támadásokat tekintve egy-egy szép távoli dobást emelhetünk ki. Például a játékrész közepéről Raus Vivien és Király Andrea hárompontosait. Az MTK-TFSE 21-20-as vezetése után a félidőig 12 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplát elérő Aldazabal Laura villanásaival 8-0-s futást csinált a BKG. A jelentősebb előnyét azonban nem tudta megtartani. A fővárosiak 28-27-re felzárkóztak a szünetig. A harmadik negyed újabb fordulatot hozott, BKG 6-0-val indított, így 34-27-nél újra megugrott a differencia a felek között.

Összességében a harmadik etapra sem változott a játék képe. Jellemzően a BKG járt előrébb, a legnagyobb különbség 9 pont volt, de a döntő futást nem tudta bevinni. Amikor Raus Vivien hármasával 37-29-re módosult az állás, Király Andrea azonnal válaszolt szintén távolról, így újra visszajött az MTK-TFSE. A harmadik negyed hajrájában Raus ismét betalált távolról, majd Suppán duplájával 43-32-re ment a BKG. Innen futottak neki a csapatok a záró szakasznak és azóta már tudjuk, hogy ezek a villanások a mérkőzést elődöntő sorozat felvezetései voltak. Több, mint nyolc percen át mindössze egy büntetőt értékesített a negyedik negyedben az MTK-TFSE. Ez idő alatt 55-33-ra ellépett a BKG PRIMA Akadémia, mely a második félidőben végig fölényben játszva megérdemelt vívta ki a fináléba kerülést.

Döntő

BKG PRIMA AKADÉMIA – CSATA DSE 39-73 (8-19, 11-16, 6-22, 14-16) 

Hepp Kupa, döntő

Szekszárd, Városi Sportcsarnok

Rózsavölgyi A., NagyPál P., Tóth K. (Faidt M.) 

BKG PRIMA Akadémia: Pál 7, Raus 9/9, Suppán 4, Bodnár 3/3, Aldazabal 10. Csere: Varga, Kenyeres, Lakatos 3/3, Nyulasi 3. 

Csata DSE: Angyal B. 8/3, Gyöngyösi 17/15, Mányoky 13/3, Balogh 9/3, Angyal N. 7/3. Csere: Toman 8/3, Gelei 3/3, Strausz 4, Polgári, Kastl 2, Rakita 2.

A Csata DSE hódította el 2021-ben a Hepp Kupa trófeáját. A Szekszárdon rendezett TARR női Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa döntőjében a Csata magabiztos teljesítménnyel végig vezetve 73-39-re múlta felül a BKG PRIMA Akadémia együttesét.

Villámrajtot vett a fináléban a Csata DSE. Mányoky Réka duplájával, Angyal Barbara triplájával és Balogh Liza büntetőivel két perc alatt 7-0-ra léptek el. A BKG első találatát Bodnár Fanni jegyezte egy hárompontossal, de a folytatásban ismét gyorsan nőtt a differencia a felek között. Az első negyed hajrájában 19-8-nál lépte át először a 10 egységet a Csata előnye. A második szakaszt Strausz Edina találata vezette fel, amivel 21-8-ra módosult az állás.

Az első percek a második szakaszban pontszegényebb játékot hoztak, így Aldazabal Laura duplája után 21-10-nél Bódi Ferenc időt kért. Új lendületet vett ezzel a Csata, mely Angyal Nikolett négy és Gyöngyösi Janka öt pontjával 30-13-ra lépett el. A fővárosi gárda a játék minden elemében riválisa fölé nőtt. A félidőben 35-19-es állást rögzíthettünk. A Csatánál Mányoky Réka 8, míg a BKG-nál Aldazabal Laura 10 egységnél járt. A Csata 27-19-ra vezetett a lepattanókban, több szerzett és kevesebb eladott labdája volt.

A harmadik negyedet Mányoky Réka triplája indította, megerősítve a fővárosi gárda fölényét. Ezt követően Angyal Barbara is betalált távolról, így 41-19-nél meghaladta a 20 pontot a különbség. A BKG, Camesha Davis nélkül is, igyekezett meccsben maradni. Raus Vivien két hárompontost értékesített a folytatásban. 41-25 után azonban 16-0-val zárta a Csata a harmadik negyedet. Ez a futás pedig végleg eldöntötte a győztes kilétét.

A záró szakasznak 57-25-ről vágtak neki a felek. Tovább nőtt a Csata előnye, 71-31-nél már 40 pont volt a felek között. Bódi Ferenc a hajrában figyelt arra, hogy minden nevezett játékosa belekóstolhasson a finálé hangulatába. Végül az utolsó 10 percet 16-14-re nyerték Mányoky Rékáék, így alakult ki a 73-39-es végeredmény. Joggal ünnepeltek a lefújás után a Csata DSE játékosai, végig vezetve megérdemelten hódították el a trófeát.