A BKG-Príma Akadémia U14 lány Szigetszentmiklós csapat edzője, Szatmári Ákos értékel:

Mivel a szűkös keretünk miatt (ugyanitt: 2008-as és 2009-es születésű kosaras lányok jelentkezését várjuk!) az elmúlt fordulóban nem tudtunk 10 egészséges játékost kiállítani, az idegenbeli győzelmünk ellenére a regionális serdülő bajnokság alsóházában várt ránk két mérkőzés. 

Az elsőt testvércsapatunk, a veresegyházi BKG DSE U14-eseivel vívtuk. Ők már túl voltak akkor egy meccsen, így a nagyobb rutin mellett a pihentség és mellettünk szólt. A mérkőzés során végig érvényre is tudtuk juttatni hogy a mi fiataljaink régebb óta játszanak, komfortosabban érzik magukat a kosárlabda-pályán. Végig hajtva, megfelelő akarattal, sok futással és vállalkozó kedvvel játszottunk. Néhány játékosunk képzettsége és jó egyéni megoldásaik révén hamar nagyobb előnyt harcoltunk ki, így a meccs során törekedhettünk egyes játékelemek csiszolására: a társak keresésére, az indulások-indítások helyes végrehajtására, ritmusváltásokra. Az elfáradó veresi csapat ellen végül nagy előnnyel, 90-14-re nyertünk, bár ekkora különbség nem volt játékban a két csapat között. 

A második meccsen a helyiekkel, a solymári Parthus csapatával mérkőztünk. A meccs képe az elsőhöz hasonlított: egyéni villanásokból, betörésekből sok pontot szereztünk, működtek az indulások, illetve a védekezésre is oda tudtunk figyelni (az ellenfél két-három ügyes játékosa ellen volt is lehetőség gyakorolni a védekezést). A félidőben közel harminc pontos előnyt alakítottunk ki. A második félidőben azért mi is elfáradtunk, több volt a pontatlanság, illetve sok szerepet kaptak az általában kevesebbet játszó lányok is. Mivel ismét mindenki dobott pontot a meccsen, azt gondolom jó érzésekkel zárhattuk ezt a fordulót, a második mérkőzésen az eredmény 75-40 lett. 

Összességében elégedettek lehetünk, jó hozzáállással, végig magas fordulatszámon, sok pontot szerezve játszottak a lányok, dicséret illeti őket. Ezzel együtt továbbra is komoly előrelépési lehetőségeink vannak a dobáspontosság, a büntetőzés, a védőlepattanók megszerzése, illetve az 1-1 elleni szituációk kivédekezése terén. A két magabiztos győzelemhez ezúton gratulálok. A dobott pontok a két meccsen az alábbiak szerint oszlottak meg: Kovac Fanni 36, Bodor Vivien 28, Bán Boglárka 27, Vadász Natasa 24, Meichl Mia Orsolya 18, Majzik Dóra 12, Kriston Olívia 8, Szappanos Luca 6, Sütő Eszter Dorka 6