BKG-PRIMA Akadémia vs Conoil Pápa KC

115-55

(26-12, 29-14, 34-13, 26-16)

PRIMA: Allen 22, Lakatos 6, Nagy Be. 16/12, Reizer 6, Nagy Bo. 24/21 cs.: Petrovics 2, Buzás 13/3, Ben-Kane 2, Szeleczki 10, Halász 6, Ormai 6, Molnár 2.

A Kosok végig vezetve, magabiztos győzelmet arattak, s remélhetőleg ezzel visszatértek a győzelem útjára. A Pápa elleni siker volt a sorban a tizenharmadik. Ezzel 21 forduló után az ötödik helyen áll csapatunk 13-8-as mérleggel.

Dr. Nagy Ágoston ezen az estén mindenkinek tudott bőséggel játéklehetőséget biztosítani. Külön öröm, hogy a mérkőzésen valamennyi Kos pályára lépett, s kosarat is szerzett.

Ormai Botinak ez volt élete első NB I-es szereplése, ahol 9 perc alatt 6 pontot szerzett, volt 1-1 lepattanója és szerzett labdája, illetve 2 gólpassza.

Továbbá bemutatkozott régi-új játékosunk is Ben-Kane David, aki 7 perc alatt dobott 2 pontot, s volt 1-1 lepattanója és szerzettje.

Végül, de nem utolsó sorban, Petrovics Balázs is megszerezte első felnőtt pontjait!

A meccsről további statisztikai érdekesség, hogy a Nagy-fivérek ketten 30 db gólpasszt osztottak ki a társaknak.

Folytatás jövő héten pénteken, amikor Veszprémbe látogatnak a Batyisok.

Hazai edző nyilatkozata

Dr. Nagy Ágoston : Szépen játszottunk. Remélem ezzel elindultunk felfelé az emelkedőn!

Vendég edző nyilatkozata

Dr Vajda Balázs : Gratulálok a BKG csapatának!Számítottam rá, hogy vért fognak inni ellenünk, hiszen nagyon nagy szükségük volt a győzelemre, hogy visszakerüljenek abba a formába amiben ők tudnak kosárlabdázni. Mi gyönyörűen eljátszottuk az áldozati bárány szerepét. Abszolút dekoncentráltan, enerváltan és fej nélkül játszottunk. Minden egyes játékelemben úgy teljesítettünk ahogy az a BKG játékstílusának megfelelő volt, így sajnos nem meglepő a nagy különbség. El kell gondolkoznunk, hogy hogyan tudunk ebből kijönni.

Statisztika