Szatmári Ákos edző értékelése

A szigetszentmiklósi kadett lányok a 2021-22-es szezonban 18 mérkőzést nyertek a lehetséges 19-ből. A csapat rutinos, sokoldalú, ügyes játékosokból áll, jó lett volna a szezonban lehetőséget kapni még magasabb szintű ellenfelek ellen is megmérni a tudásunkat. 

Idény elején némi meglepetésre a regionális bajnokságban csak az E csoportból indulhattunk, ahonnan az őszi öt győzelmünket követően (itt szenvedtük el az egyetlen, egyébként megérdemelt vereségünket a nagy csoport-rivális BEAC/M csapatától) a C csoportba kaptunk besorolást. A második körben igen magabiztosan, átlagosan 44 pontos különbséggel nyertük meg a meccseinket, volt hogy a 100 dobott pontot is sikerült elérni. Mivel az országos ligában játszó csapatokkal csak az A és B csoportok elejéről lehetett volna játszani, egy megyei bajnokság szerveződött tavasszal. Az itteni három ellenfelünket is nagy különbséggel sikerült felülmúlnunk, így a megyei döntőt esélyesként vártuk a pilisi lányok ellen. Végül, bár volt már 15 pont is a különbség, szoros végjátékban dőlt csak el a javunkra a megyei kadett bajnokság, BKG-PRIMA AKADÉMIA U16L – Pilis Basket 69-64.

A csapat az egész bajnokság során jó szellemiségben, nagy akarattal és játékkedvvel kosarazott. Bár nem volt hibátlan a játékunk, rengeteg tudatos és szép megoldást hoztunk minden meccsen. Sikerült előre lépnünk a zóna-védekezésben, a gyors indításokban, a hárompontos dobásokban, illetve a támadások ütemezésében, kialakításában. Relatív kevés technikai hibát követtünk el, sokszor hoztunk jó döntéseket, bátran és kosárra törően játszottunk, jól alakítottunk ki és választottunk meg dobóhelyzeteket. Nem lehet panaszom az önzetlenségre, a felelősség-vállalásra sem, kiemelkedő továbbá a lányok állóképessége, játékintelligenciája. Jól látszik néhány olyan terület is, ahol fejlődési lehetőségeink vannak: ilyen a dobáspontosság, a kizárás-lepattanószerzés, vagy a gyorsabb passzjáték. 

Összességében én úgy gondolom a csapat kiválóan szerepelt, sok stabil, kiegyensúlyozott teljesítmény volt az év során, több vezéregyéniség alakult ki. Néhány statisztikai érdekesség: a mérkőzéseken 13 játékos lépett pályára, közülük négyen mindegyik meccsen. Átlagosan 74 a dobott pontjaink száma, míg meccsenként 43 kapott pontot könyvelhettünk. 

A szezonban pályára lépő játékosok névsora, zárójelben a dobott pontok:  

GÁSPÁR Hanna (109), GORDOS Vanessza (6), GYURÁSZ Adrienn (295), GYURÁSZ Fruzsina (281), KISS Lili (189), KISS Zsófia (33), KOVAC Fanni (8), KOVAC Vivien (106), KUCZIK Luca (49), LŐRINCZI Rozina (204), MOLNÁR Dorottya (96), TÉTÉNYI Barbara (18), VADÁSZ Natasa (13).