VBW CEKK CEGLÉD – BKG-PRIMA NATURA SZIGETSZENTMIKLÓS 64-77 (21-10, 10-24, 17-20, 16-23)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 8. forduló
Albertirsa, Sportcsarnok
Cziffra Csaba Zsolt, Balog György Attila, Lengyel Ádám József (Schäffer Béla Róbert)

VBW CEKK Cegléd: Turudic 7/3, Cooper 16/12, Kobolák 2, Rakita 12/6, Williams 15/9. Csere: Horváth 2, Szabó 2, Viszmeg, Szirony, Laufer, Bura 8.

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós : Perez 15/12, Katona 7, Zsámár, Jones 19, Degbeon 7. Csere: Vári 17/9, Szabó 9/9, Gróf, Kovács 3, Andi.

A wbasket beszámolója

Villámrajtot vett a mérkőzés elején a Cegléd. A hazaiak Kiana Williams, Teodora Turudic, Samantha Cooper és Szerelem-Kobolák Cintia találataival 9-0-ra léptek el. A BKG első pontját Vári Zita szerezte. Ezt követően viszont 15-3-ra növelte előnyét a CEKK. Rakita Lili triplájával 21-8-ra is vezettek a hazaiak. Az első szakaszt ugyan Kayla Jones duplája zárta, de úgy nézett ki, hogy összességében magabiztosan tartja kézben a vezetést a Cegléd. A CEKK 19-ből 9-et dobott be az első szakaszban, míg a BKG 18-ból 4-et. A második negyedben közel két percet kellett várni az első találatra. Ez Ama Degbeon nevéhez fűződött büntetőből.

A második etapban a Cegléd öt és fél percen át nem talált be. Ez idő alatt 22-21-re fordított a BKG. A vendégek élére Kayla Jones állt, aki egymaga 7 pontot szerzett ebben a szakaszban. A ceglédi kosárcsendet Teodora Turudic büntetői törték meg. Innentől fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a felek. Remek triplák jellemezték a félidő hajráját: Raina Perez, Teodora Turudic, Samantha Cooper és Vári Zita is betalált távolról. Összesen nyolc triplát hozott az első 20 perc. A második etapot 24-10-re nyerte a BKG és ezzel a félidőben 34-31-re vezetett. A harmadik negyedet Kayla Jones és Kiana Williams kosárváltása vezette fel. Raina Perez és Vári Zita triplái után 44-38-ra ellépett a BKG, amivel kézbe vette az irányítást és azóta tudjuk, hogy ezt ki sem engedte.

A vendégek a harmadik negyed felénél 49-41-nél már 10 pontos előnyért támadtak. Kostas Keramidas időkérése után a Cegléd 49-46-ra szépített. Ekkor Gedei Tibor kért időt. Nem engedte közelebb a BKG a ceglédieket. A különbség 3-6 egység között állt be. Az utolsó 10 percnek 54-48-ról futottak neki a felek. Patricia Bura szerezte az első pontot, melyre Vári Zita válaszolt. Ezt követően Samantha Cooper volt eredményes távolról. Erre pedig Raina Perez felelt. A teljes negyedet ez a forgatókönyv határozta meg. Amikor közelebb került volna a Cegléd, a BKG-tól rendre érkezett egy-egy extra. 62-53-nál már visszaállt a 9 pontos differencia. Szabó Dóra triplája után 67-55-nél pedig át is lépte azt. Négy és fél perc volt még hátra, de a Cegléd nem tudott közelebb kerülni. Szabó Dóra például még kétszer betalált távolról. Összesen 10 sikeres hárompontossal zártak a szigetszentmiklósiak és a hajrát magabiztosan kézben tartva 77-64-es sikert arattak.

Hazai edző nyilatkozata
Kostas Keramidas : Jól kezdtünk, de ezt sajnos nem folytattuk a második negyedben. Szünetben megbeszéltük, hogy keményebben, intenzívebben játszunk, de a pályán nem ez történt. Ennek ellenére mennünk kell tovább és dolgozni azon, hogy javuljon a teljesítményünk.

Vendég edző nyilatkozata
Gedei Tibor : Kellett öt perc, hogy felébredjünk, mert nagyon rossz ritmusban kezdtünk. Utána összeállt a védekezésünk és ennek köszönhetően feljavult a támadójátékunk is. Gratulálok a csapatomnak, mert ezután már végig kontrolláltuk a meccset.

Hazai játékos nyilatkozata
Patricia Bura : Nehéz bármit is mondani ezután a vereség után, mert szinte tökéletesen kezdtük a meccset, mindent jól csináltunk, de aztán mikor az ellenfél megtalálta a ritmusát, rosszul reagáltunk. Elvesztettük magunkat, sok lepattanót engedtünk nekik, amivel újabb és újabb lehetőségekhez jutottak. Ezután még vissza tudtunk jönni, de nem eléggé. A folytatásban rendet kell raknunk a fejünkben és megtalálni a megoldást, hogy folyamatosan, tartósan tudjunk jól teljesíteni.

Vendég játékos nyilatkozata
Vári Zita : Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert emberfeletti, ahogy ma küzdöttünk. Az első győzelem megszerzése mindig óriási boldogság és öröm. Ezen az úton kell haladnunk tovább és reméljük, még több hasonló győzelem vár ránk.