Igazi szünet utáni rangadót láthattak a szigetszentmiklósi szurkolók, annak minden jó és rossz oldalával együtt. Nagyon nehezen találtuk a ritmusunkat, az egész találkozón rendkívül hullámzó játékot mutattunk be, de a fontos pillanatokban tudtunk sebességet váltani, és végül nem hagytuk kétséget afelől, hogy mi vagyunk a jobbak. Ezzel meglett zsinórban a harmadik győzelem! Jövő vasárnap a Vasas következik, mi pedig Cipősdoboz akcióval is készülünk!

BKG-PRIMA NATURA SZIGETSZENTMIKLÓS – PINKK PÉCSI 424 77-69 (17-17, 18-15, 20-22, 22-15)
TIPPMIX NŐI NB I. A , 10. forduló
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Varga-Záray Katalin, Szilágyi Bálint, dr. Németh Patrik (Bognár Tibor)

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós: Perez 21/6, Vári 6, Takács 5/3, Jones 18/3, Degbeon 12. Csere: Aldazabal 2, Szabó 9/9, Katona 2, Zsámár 2, Kovács.

PINKK Pécsi 424: Szücs 11/3, Vincze 17/15, Zsilinszky 3/3, Zivaljevic 13/3, Kovács 7. Csere: Peric 2, Bojtár 4, Tenyér 12/3.

Nyilatkozatok:

Gedei Tibor: Nagyon boldog vagyok. Nem vagyunk hozzászokva, hogy egy mérkőzésen mi vagyunk az esélyes csapat. Nem is ezt a terhet kezeltük nehezen, hanem azt gondoltuk, hogy alanyi jogon jár most már nekünk egy győzelem. Ez nem így működik a kosárlabdában. A PINKK-ben is be tudják dobni a játékosok az üres helyzeteket, ők is küzdenek, mi is hibázhatunk. Ezen a mérkőzésen volt háromszor három-négy perc fókuszunk, ez tette közé a különbséget, de ez nagyon kevés lesz jövő héten. Gratulálok a PINKK csapatának, mert tudom, hogy milyen mély gödörben vannak. Ennek ellenére elképesztően küzdöttek, hajtottak és jó kosárlabdát játszottak, amihez mi asszisztáltunk sok esetben. Nekünk ez nagyon tanulságos és úgy gondolom, hogy talán jó is ez, hogy így alakult és nem egy parádés mérkőzésen nyertünk, mert így a jövő heti munka sokkal fókuszáltabb lesz. Mindenki tudja, hogy miben kell változtatni. Örülök a győzelemnek. Örülök, hogy három mérkőzést nyertünk zsinórban és jövő héten meg akarjuk nyerni a negyediket is.

Raina Perez: Nem ez volt a legjobb formánk, de a győzelmet megszereztük. A zóna ellen nagyon jó dolgokat mutattunk. Úgy hogy van pozitívum egy ilyen hosszú kihagyás utáni első meccsen is. Külön szeretném köszönteni Édesapámat, akinek ma van a születésnapja.

Kovács Dénes: Nem vagyunk könnyű helyzetben és a BKG erősebb csapat, mint tavaly. Nem a legegyszerűbb előjelekkel vártuk a mérkőzést. Úgy gondolom, hogy mindent megtettek a lányok. Nem vagyunk sokan, de ahhoz képest a szívüket, lelküket kitették.Nyilván egy kicsit több koncentrációval, kicsit pontosabban sokkal jobb mérkőzést játszottunk volna,akár meg is nyerhettük volna ezt a meccset. De úgy gondolom, hogy fejbeni és más oldalakról való frissítéssel a szezon második felében azért versenyben lehetünk a velünk egy szinten lévő csapatokkal. Gratulálok a BKG-nak, elképesztő sokat fejlődtek idénre, de a saját csapatomra is büszke vagyok. Több volt benne, de úgy érzem megtettünk mindent.

Tenyér Zsófia: Nagyon sokat készültünk. Tudtuk, hogy nem lesz egy egyszerű mérkőzés. A BKG két mérkőzést is megnyert. Felkészültük belőlük, letámadással, zónával. A küzdéssel nem volt gond. Sokszor az utolsó másodperceken múlt egy rosszul kivitelezett támadás. Nem tudunk mit csinálni, készülünk tovább. Nem adjuk fel, ugyan úgy mint eddig. Reméljük majd otthon elkapjuk a BKG-t.

A wbasket beszámolója a mérkőzésről:

Kayla Jones duplája és Zsilinszky Lilla triplája vezette fel a találkozót. Az első negyedben fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok. Előbb a PINKK-nek volt 9-6-nál egy kisebb lépéselőnye, majd erre a BKG válaszolt 8-0-val és tett szert ezzel 14-9-es vezetésre. Az U20-as válogatottban is lehetőséget kapó Takács Dorina és Raina Perez jegyzett 5-5 pontot hazai oldalon. A folytatásban azonban utolérte riválisát a PINKK. 17-12 után Kovács Kitti és Szücs Luca találatai zárták az első szakaszt. A második negyed elején Zsámár Panna duplájával és Raina Perez triplájával újra a BKG ragadta magához a kezdeményezést. Erre azonban Bojtár Boglárka 3+1-es megoldása érkezett válaszult, így tartották a lépést a pécsiek.

A második negyedet is kiegyenlített játék jellemezte, de már végig a hazaiak jártak előrébb. A PINKK 29-23-nál kért időt. A rövid eligazítás után azonban 8 ponttal is elszakadt a házigazda. 31-23 után viszont a tudott váltani a PINKK. Vincze Nikolett triplája indította meg a vendégek felzárkózását. 33-32-nél már csak egy pont választotta el a feleket. Az utolsó fél percben Raina Perez villant meg és a duplája alakította ki a félidei 35-32-es állást. Perez a nagyszünetben 10 pontnál, 3 lepattanónál és 3 gólpassznál járt. A lepattanókban 22-21-re vezetett a BKG. Mindkét oldalon 7-7 eladott labdát jegyezhettünk fel 20 perc játék alatt.  A PINKK legeredményesebbje a 8 pontos Vincze Nikolett volt. A harmadik negyed elején Sofija Zivaljevic triplájával 35-35-nél egyenlített a PINKK. Ezt követően viszont Raina Perez és Ama Degbeon révén ismét a BKG tett szert előnyre.

Rendkívül hullámzóan alakult a mérkőzés. Előbb 41-35 után 41-40-re szépített a PINKK. Innen megint ellépett 47-40-re a BKG, majd 49-45-nél megint látótávolságba kerültek a pécsiek. Elsősorban a palánk alatt kezdett nagyobb fölénybe kerülni a házigazda. A harmadik szakaszban 14-9-re nyerte a lepattanócsatát a BKG. Ráadásul a félidei négy támadólepattanója mellé ötöt tett hozzá 10 perc alatt a szigetszentmiklósi gárda. Vincze Nikolett tripláival tartotta a lépést a PINKK, 55-48 után pedig Tenyér Zsófia és Szücs Luca állt a vendégek élére. A játékrész végére 55-54-re felhozták a PINKK-et. Fordítani viszont nem tudott a vendég együttes. A záró szakasz első támadásából Szabó Dóra értékesített triplát, majd betalált Kayla Jones. 55 másodperc alatt 60-54-re ellépett a BKG. Nem sokkal később 62-54-nél már a pécsiek időkérése miatt állt a játék. A különbség Szabó Dóra újabb triplája után 67-57-nél érte el a 10 pontot. Kemény, küzdelmes végjáték kerekedett, de összességében a BKG vezetése nem forgott veszélyben. A PINKK-nek 71-65-nél akadt még egy felzárkózása. Az utolsó három percben viszont végig 8-10 pont között mozgott a különbség.