Óriási büszkeség az U18-as lányok meccsein edzősködni: egymás után a negyedik nívós, ügyes junior ellenfelünket győztük le, ezúttal hazai pályán az Óbudai Kaszásokat. 

Ahogy mindegyik mérkőzésen, ezúttal sem volt könnyű dolgunk: bár a kiváló kezdésünkkel kiharcolt 15 pontos előnyünk elég sokáig kitartott, a vendégek (miután a második negyedre ’megérkeztek’ a meccsbe) okosan játszva, a zónánk ellen jól helyezkedve, sokat passzolva és főleg a hárompontos vonalon túlról pontosan dobva megkezdték hosszú felzárkózásukat. A támadójátékunk jól működött, szépen jöttek a kosarak, de a védekezésünk is dicsérhető volt a viszonylag sok kapott pont ellenére. A második félidőre egy szolid, megérdemelt vezetéssel fordultunk (38-33). 

Az óbudaiak megmutatták a csapatuk erejét, a harmadik negyedben kialakult nagy küzdelemből végül kicsivel ők jöttek ki jobban és egál körül alakult a meccs. Mindkét oldalon sok szép megoldás volt, mi hoztuk a szokott szívosságunkat és küzdeni tudásunkat (ők pedig extra dobóformát, néha egy kis szerencsét is). A lányok akaratát és állóképességét dicséri, hogy a meccs legfontosabb szakaszában tudtunk szigorítani a védekezésünkön és a kulcs-pillanatokban jó megoldásokat választottunk elöl is. Volt összjáték, csapatkohézió, ha kellett egyéni villanások; mindig volt valaki aki tovább tudta lendíteni a csapatot. Végül – akárhogy kapaszkodott is az utolsó percig a vendégcsapat – nagyon értékes, hat pontos győzelmet arattunk (79-73). 

Nagy szívvel, egymást segítve, fegyelmezetten játszottunk, végig bírtuk erővel, elviseltük a nyomást is. Kiváló, szerintem a nézők számára is élvezetes, színvonalas meccsünk volt, nagy gratuláció mindenkinek. Az 5-1-es mérleg ebben a csoportban magáért beszél! – Szatmári Ákos edző

https://hunbasket.hu/merkozes/x2223/whunu18r/whunu18r_35