Vasárnap újabb mérkőzéseket játszottunk torna rendszerben U14-es csapatunkkal Solymáron, a Sólyom fészek sportcsarnokban.
Egyik, -sorrendben az első-, ellenfelünk a házigazda Parthus SE volt, akiktől legutóbb kellemetlen vereséget szenvedtünk, mint ahogy a másik ellenfelünktől a Kunszentmiklós csapatától is a náluk megrendezett tornán. Lélekben nagyon készültünk, hogy most visszavágjunk mindkét csapatnak, és megmutassuk, hogy az akkori teljesítményünk nem tükrözte a valódi játéktudásunkat, és győzni akarásunkat.

Tudtuk, hogy erős csapat a Parthus, és több ügyes, magas játékossal is rendelkeznek, ezért hozzájuk alkalmazkodva állítottuk össze az első 5-ösünket. A terv jól sikerült, és a múlt alkalomhoz képest sokkal összeszedettebb játékkal, többnyire néhány pontos vezetéssel tartani tudtuk az eredményt (19-20). A 2. negyedet meglepően jó játékkal, kemény védekezéssel meg is tudtuk nyerni (18-13), így bár minimális különbséggel, de előnnyel fordulhattunk a 2. félidőre (37-33). A 3. negyed is sikeres volt, és még 3 pontot tudtunk hozzátenni az előnyünkhöz (24-21), bár a kemény illetve sokszor szabálytalan védekezésnek sajnos meglett az eredménye, mivel többen a húzó emberek közül sok faultot összeszedtek. A 4. negyedben próbáltunk frissíteni, és kicsit pihentetni a kulcsjátékosainkat, de sajnos ez nem jól sült el. Az ellenfél a bizonytalanságainkat kihasználva néhány labdaszerzésből lendületbe jött, és egyre jobban felzárkózott. Az idegeskedés és pánikhangulat az egész csapaton valamint a szülőkön is hamar eluralkodott. A fegyelmezetlen viselkedésünk eredményeképpen technikai hibákat is vétettünk, ami miatt a legrosszabb periódusunkat kellett átélnünk. Kipontozódott az első számú irányítónk is, és a játékunk csapkodóvá, kaotikussá vált. Ezt a játékrészt ennek köszönhetően nagy különbséggel elveszítettük (13-29), így sajnos a mérkőzést is  vereséggel zártuk. (74-83)

A 2. mérkőzésünket a Kunszentmiklóssal vívtuk. Próbáltuk feldolgozni, és tanulni az előző mérkőzésen történtekből, és megújulva, higgadtabban, más felfogással pályára menni. Az első negyedben ez sikerült is. Még ha kissé fáradtan, és nem is hibamentesen, de nagyon meggyőző fölénnyel, egyszerű, jó játékkal sikerült megnyernünk (21-7). A játék eddigi képe alapján a 2. negyedre is hasonlót vártunk, bár furcsa volt, hogy ellenfelünk ennyire enerváltan kezdte a mérkőzést, holott legutóbb simán győzni tudtak ellenünk. Sajnos a 2. negyedre viszont magára talált az ellenfél. A „nagy” előnyünk gyorsan elfogyott. A hit nélküli játékunkkal, bizonytalanságainkkal ismét magunkra húztuk az ellenfelet, és elhitettük velük, hogy van még keresnivalójuk. Ennek köszönhetően ezt a játékrészt 6-20 arányban elveszítettük, így a félidő után újra kezdődhetett a meccs 27-27-es állásról. A 3. negyed szerencsére már jobban sikerült, és ismét lendületbe jött a csapat (16-7). A 4. negyedben nagy adok-kapok kezdődött, de a cserékkel most már óvatosabban operálva sikerült tartani a nehezen megszerzett, 9 pontos előnyünket, így megszületett végre a győzelem, amire annyira áhítoztunk. (62-53) Két nagyon nehéz, és nagyon tanulságos mérkőzésen vagyunk túl…  Gratulálok a győzelemhez, mert egy ilyen vereség után is képesek voltunk talpra állni, és győztesként távozni. A vesztes mérkőzés tanulságait is levonjuk majd, alkalomadtán átbeszéljük, és próbáljuk javítani a hibákat.Hajrá Batyi! – Kása Péter