Február 4-én szombaton Telkiben folytatódott a Kenguru kupa 10-es régiójának versengése, ahol is az I csoportban szereplő U11/B csapatunk lépett pályára. A mérleg: kiélezett, igazi kosárlabdát mutató, izgalmas meccsek után egy győzelem, egy vereség.

Az első mérkőzésre ellenfelünk, a Gyáli Apródok betegségek miatt csak 7 játékossal tudott megjelenni, így a mérkőzést az eredményétől függetlenül nyertük meg. A pályán viszont a két csapat abszolut egyenrangúan, jó iramban és szép játékokat bemutatva mérte össze az erejét. Az első negyedben domináltuk a játékot, és nagy különbséggel zártunk, aztán a második negyedben az ellenfél hosszú indításaival rendre meglepett bennünket, és felzárkózott. A harmadik negyedben a védelmek domináltak, és kevés pont mellett sok jó lepattanózás, egy egy elleni védekezés mellett sikerült jobbnak lenni. A negyedik negyedre azonban az ellenfelünk felszívta magát, és a rendes játékidő végén egyenlő volt az állás, hosszabbítás következett. A hosszabbítás szabályai alapján mindkét csapat a legjobb négy játékosát küldhette fel, és ez a lehetőség az ellenfelünknek kedvezett jobban, így a végén szorosan ugyan, de az ellenfelünk neve melletti szám volt magasabb a miénknél. A mérkőzést tehát nyertük az ellenfél alacsony létszáma miatt, de a rend kedvéért a pályán született eredmény: BKG PRÍMA SZIGETSZENTMIKLÓS U11/B – GYÁLI APRÓDOK: 55-58.

A második mérkőzés közvetlenül az elsőt követte. Itt már az ellenfelünk teljes létszámban jelent meg, így tudtuk, hogy a végeredményért a pályán kell megküzdeni. Már a bemelegítésnél látszott, hogy a pomázi csapat tagjai magasabbak és erőteljesebbek a mieinknél, így néha megilletődöttség látszott a játékokunkon. Ennek ellenére erős védekezéssel, jó labda szerzésekkel folyamatosan tudtunk tapadni az ellenfélre, és a második negyedes játékos sor kiegyenlítette az állást. A második félidőben sajnos megéreztük azt, hogy két egymás utáni mérkőzésen kellett helyt állni, és keményen védekeztünk ugyan, de a nap végén az eredményjelző 5 pontos pomázi előnyt mutatott. POMÁZI PUMÁK – BKG PRÍMA SZIGETSZENTMIKLÓS U11/B: 44-39.

A csapatunk komoly fejlődési utat jár be. Fordulóról fordulóra javul a labdavezetésünk, egyre kevesebb a lépéshiba, kétszer indulás, és az egyéni megoldások erőltetése helyett egyre több az összjáték. Gyorsaságban, magabiztosságban és szoros védekezésben kell fejlődnünk, de minden egyes játékos a tudása legjavát hozta el a fordulóra, így hatalmas dícséret illeti valamennyiüket. A népes, lelkes közönség pedig két igazán izgalmas, fordulatos mérkőzést nézhetett meg ezen a napos de szeles szombaton, és végeredményben a kosárlabda erről szól!

Folytatjuk a munkát, és biztos vagyok benne hogy nemsokára újra győzelemmel hagyjuk majd el a parkettát.

Hajrá Batyi!