PINKK PÉCSI 424 – BKG-PRIMA NATURA SZIGETSZENTMIKLÓS 68 -71 (13-19,11-15,24-17,20-20)

TIPPMIX NŐI NB I. A – RÁJÁTSZÁS A 9-12. HELYÉRT
Pécs, Szamosi Nándor Sportcsarnok
Kovács Nimród János, Radnóti Miklós, Utasi Balázs (Reisz Péter)

PINKK Pécsi 424: Szücs 9/6, Árvai 9, Vincze 2, Tenyér 6, Kovács 17/3. Csere: Bojtár, Horváth 19/9, Zsilinszky 6, Borbás.

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós : Aldazabal 9, Vári 10, Szabó 13/6, Katona 14/6, McBryde 21/3. Csere: Takács 3, Zsámár 1, Gróf

Dominique McBryde öt pontjával, Szabó Dóra duplájával és Vári Zita büntetőjével 9-0-s előnybe került a találkozó legelején a BKG. Horváth Zsanett szerezte az első hazai pontokat két triplával, de eközben Katona Szidónia is betalált távolról. A találkozó elején kialakult 6-9 pontos differencia alapjaiban határozta meg a folytatást. Solanch Aldazabal villanásai után a 10 egységet is elérte a különbség. Sőt, Vári Zita két újabb büntetője után 18-6-nál már 12 pont választotta el a feleket. Az első szakasz hajrája viszont a PINKK-nek sikerült jobban. Kovács Kitti és Horváth Zsanett révén 19-13-ra szépített a házigazda. Ez a hazai felzárkózás egyben azt is jelentette, hogy visszahozta magát a meccsbe a PINKK. A második szakasz első felét jóval pontszegényebb küzdelem jellemezte. Takács Dorina, Tenyér Zsófia, Zsámár Panna egy-egy pontját jegyezhettük fel. A negyedik perc végén Horváth Zsanett duplája alakította 23-17-re az eredményt.

A második szakasz közepén 25-19-nél hosszú percekre befagyott az eredmény. Ezt a kosárcsendet Dominique McBryde törte meg, de nem sokkal később Árvai Noémi és Szücs Luca öt pontra visszahozta a PINKK-et. 27-22 után a félidő utolsó két perce a BKG-nak sikerült jobban. Egészen pontosan 7-2-re hozták a vendégek ezt a rövidke szakaszt. Ebben Solanch Aldazabal büntetői, Katona Szidónia duplája és Szabó Dóra triplája is benne van. A félidőben 34-24-re ment a BKG. A harmadik negyed elején Katona Szidónia triplája erősítette meg a BKG vezetését. A PINKK eközben Kovács Kitti duplájával és Szücs Luca sikeres távolijával igyekezett kapaszkodni. Kifejezetten fordulatos küzdelem látszott kibontakozni. Sokáig a lélektani 10 pont környékén billegett a mérkőzés. A harmadik szakasz felénél 47-36-nál kért időt Kovács Dénes, a PINKK mestere. A BKG nem tudta bevinni a döntő futást, míg a PINKK-ben addig nem volt benne egy igazán nagy felzárkózás.

Végül 50-40 után Árvai Noémi, Horváth Zsanett és Szücs Luca indított be a PINKK felzárkózását: 8-1-es futással 51-48-ra szépítettek a hazaiak. A BKG egyetlen találata Szabó Dóra büntetője volt ebben a sorozatban. A harmadik etap utolsó percében Szabó Dóra triplájával és Dominique McBryde villanásával újra megugrott a BKG. Ugyanakkor az 56-50-es állás így is kiélezett csatát ígért a folytatásra. A pontszegény negyedik negyed első felében 4-6 egység között mozgott a különbség. A 37. percbe fordulva Kovács Kitti 58-56-ra hozta fel a PINKK-et. Ezt Vári Zita és Árvai Noémi kosárváltása követte. 60-59 után a BKG ismét megugrott 4-5 ponttal. Sőt, fél perccel a vége előtt 68-62-re elléptek. Ahogy egy ilyen kiélezett csatában kell, faultok és büntetők tördelték a végjátékot. Kovács Kitti és Szücs Luca 69-68-ra felhozták a PINKK-et, de Solanch Aldazabal és Vári Zita jó büntetőzésével a BKG nem engedte ki a sikert a kezéből.

Nyilatkozatok

Hazai edző nyilatkozata
Kovács Dénes : Szertnék gratulálni mindkét csapatnak, szerintem egész magas színvonalú mérkőzés volt, a pályára lépő játékosok kihozták magukból a maximumot. Azt szokták mondani, az élet mindig egálra játszik, remélem ezt egyszer mi is vissza fogjuk kapni és ez minél korábban megtörténik.

Vendég edző nyilatkozata
Gedei Tibor : Gratulálok a PINKK-nek, tiszteletre méltóan küzdöttek és extra energiákat mozgósítottak. Mi gyengén játszottunk a mai mérkőzésen, talán az egész szezonban ez volt a leggyengébb teljesítményünk. Ebben a szakaszban már nehéz motivációt találni. A győzelemnek örülök és annak, hogy Szabó Dóri nagyon stabil teljesítményt nyújtott, ő tudta kontrollálni a mérkőzést és meghatározó volt a mérkőzésen. Szeretnénk a Csata ellen a szezont jól zárni.

Hazai játékos nyilatkozata
Horváth Zsanett : Gratulálok a BKG-nak! Rosszul kezdtük a mérkőzést, nagyon pontatlanok voltunk. A második félidőben összeszedtük magunkat és volt esélyünk a győzelemre.

Vendég játékos nyilatkozata
Szabó Dóra : Gratulálok a PINKK-nek, mert az elmúlt időszakban egyre jobban játszanak és egyre jobb csapattá formálódtak. Örülök, hogy nyertünk, de nagyon nehéz mérkőzés volt, mert a bajnokság ezen szakaszában már eléggé fáradtak vagyunk. Voltak időszakok, amikor el tudtunk lépni, aztán a PINKK fel tudott zárkózni, próbáljuk az utolsó meccsre a hibáinkat kiküszöbölni.