Óbudai Kaszások vs BKG PRIMA Akadémia

91 -90

(15-31, 20-21, 23-19, 33-19)

PRIMA: Nshimba 9/3, Nagy Be. 12/6, Büki 6/6, Newman 18/3, Nagy Bo. 28/15 cs.: Edelényi, Csomós 6/6, Béres, Szeleczki 3, Halász 4, Szabó, Bartos 4

Jake, Joel és Benji révén remekül kezdtek a Kosok (2-10). Supola és Boros igyekeztek lendületbe kerülni, de Joelnek és Jakenek ekkor mindenre volt válasza (7-14). Joel hárompontost emelt be s már 10 ponttal vezettek a Kosok. Supola és Armaghani villantak, de Bobi ekkor két hármast emelt be, majd Lóri is egyet (11-26). Benji zsinórban öt pontot szerzett, közte Pollák egy ziccert. A negyed végül 16 pontos előnnyel zárult (15-31).

A második negyed következett. Boros és Horváth vezetésével jól kezdtek a hazaiak, de Jake, Bobi  és Benji jókor villantak (24-37). Bobi és Lakosa mini csatát vívtak, majd Áki közelivel csatlakozott (26-43). Szele kettesére Supola emelt be egy hármast, de Benjinek volt rá válasza (30-48). Áki ziccerével 20 pontra nőtt az előny. Pollák hármast dobott. Bálint kettese után az utolsó szó Borosé volt (35-52).

A nagyszünetet követően a hazaiak kezdtek jobban Armaghani révén. Bobi közelről talált be. Boros, Armaghani és Supola újabb rohamot vezettek a Kosok ellen, s egészen hat pontra zárkóztak (48-54). Jake remek ütemben dobott be egy távolit, majd egy 2+1-es akciót is bemutatott (48-60). Bobi is 2+1-es kosarat szerzett, Lakosa közelivel válaszolt, Bobi pedig hármast dobott (50-66). Lakosa lépett elő a hazaiaknál, zsinórban 5 pontot szerzett, de Csomi tudott rá válaszolni egy hármassal. Azonban Lakosának erre még volt egy távoli kontrája (58-71).

Az utolsó tíz perc vette kezdetét. Csomi és Varsányi váltottak hármast, majd Lakosa is beemelt egyet (64-74). Pollák és Lóri is triplát cseréltek. Pollák büntetőzött, majd újabb hármast dobott. Bálint kettessel felelt (72-79). Jake és Boros közelről voltak eredményesek, majd Armaghani és Bobi pedig egy-egy hármast dobtak (77-84). Az utolsó két perc következett. Boros ziccert dobott, majd Armaghani is. Boros ismét ziccert dobott, Supola két büntetőt, átvették a vezetést (85-84). Szele büntetővel egyenlített, Supola hárompontost dobott (88-85). Jake ziccert szerzett, Armaghani két büntetőt értékesített. Bobi hárompontossal egalizált négy másodperccel a meccs vége előtt. Időkérés után Boros harcolt ki két büntetőt, melyből csak egyet tudott bedobni, azonban ez sajnos elég volt a Kaszásoknak a győzelemhez (91-90).

Statisztika

Hazai edző nyilatkozata
Takács Máté : Bár az utóbbi eredményeink nem arra mutattak, mégis egységes tudott maradni a csapat. Kemény munkával és jó hangulattal készültünk erre a mérkőzésre, mondtam a fiúknak, hogy a saját kezünkben van a sorsunk, nem lehetetlen ez a mai feladat. Ennek ellenére nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, fegyelmezetlenek voltunk, a héten gyakorolt szabályokat nem tartottuk be, ennek köszönhetően előnybe került az ellenfelünk. Az első félidőben voltak ugyan jó periódusaink, de ezek nem voltak állandó hatással a teljesítményünkre. A második félidőire egy teljesen más csapat jött ki, nagyon jó flowban játszottunk, széthúztuk a pályát, megosztottuk a labdát, amit fordulók óta mondok a fiúknak. Nagyon koncentráltan kosárlabdáztunk, védekezésbe szerintem nagyon extra dolgokat csináltunk. Kiemelném a két fiatalt, akik elképesztő fegyelmezettséggel és állóképességgel bírták a nagy terhet. A végén egy 1 pontos győzelmet arattunk, úgyhogy gratulálok a fiúknak, ez egy nagyon értékes győzelem. Innentől kezdve nincs megállás, dolgozni kell, a hiányzó láncszem is a helyére került, úgyhogy dolgozunk tovább. Sok sikert kívánok a BKG csapatának

Vendég edző nyilatkozata
Nagy Ágoston : A győzelem mellett a célunk ma a csapatépítés is volt. Sajnos rosszkor és rosszul cseréltem és így a cserejátékosok nem tudtak annyit hozzátenni, mint amit valójában tudnak. Ennek köszönhetően vérszemet kapott az ellenfelünk és megérdemelten meg is nyerték a meccset. Hozzáteszem az utolsó ítélettel nem értek egyet, mert videóról visszanézve szerintem egyértelmű, hogy nem védőhiba történt.