BKG-PRIMA NATURA SZIGETSZENTMIKLÓS – SOPRON BASKET 59-89 (20-21, 11-27, 14-23, 14-18)

Bajnokság, 4. forduló
Szigetszentmiklósi Városi Sport- és Rendezvénycsarnok
Nyilas István, Jakab László Imre, Jankovics Viktor Zsolt (Vághy Tamás János)

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós: Aldazabal 12/3, Koch 9/9, Takács 3, Marotta 11, Baltkojiene 18. Csere: Duka-, Rozmán 6, Gróf-, Bajzáth-.

Sopron Basket: Fegyverneky 9/3, Határ 9, Sitku 4, Turner 15, Brooks 22/12. Csere: Kókai 2, Varga 3/3, Papp 6, Jevtovic-, Böröndy 16/9, Toman 3/3.

A BKG a Sopron Basket gárdáját fogadta. A két csapat október 21-én találkozott volna az eredeti menetrend szerint. A BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós otthonában azonban olyan mosószert alkalmaztak egy kézilabda mérkőzés után, ami rendkívül csúszóssá és ezáltal veszélyessé tette a parkettát, ezért döntöttek a halasztás mellett. Mivel a 4. fordulóból pótolt találkozóra kerül sor, így az akkor már játékengedéllyel rendelkező játékosok léphetnek pályára. A soproni csapatban ennek megfelelően Aleksandra Crvendakic és Beatrice Mompremier nem játszhatott.

A mérkőzést Határ Bernadett pontjai vezették fel (0-2). Koch és Marotta a hazai csapatból volt eredményes, ezzel 5-2-re vezettek. Brooks triplája után ismét a Sopron került lépéselőnybe (7-9), azonban a BKG-nak mindig volt válasza (12-12). Ezt követően fej-fej mellett haladtak a csapatok, egyelőre nem tudta érvényesíteni a fölényét a Sopron (18-17). Rozmán Lilla jó védekezésből szerzett labdát, míg Határ Bernadett büntetőkből volt sikeres, így 20-21-es eredménnyel zárult az első negyed.

A második 10 perc eleje már máshogy folytatódott, Brooks vezérletével kezdett nőni a vendég előny (22-27). Sok volt a védekezésben és támadásban is a hiba hazai oldalon, Riskó Dávidnak kellet időt kérnie. Határ 2+1-es megoldása után már 10 pontot is átlépte a differencia (22-33). Újból hazai oldalon volt eligazítás, a Sopron 16-2-es futását követően 37-22-re vezetett, nem tudott kosarat dobni a BKG. Folytatódott a vendég dominancia, hamar 20 pont lett a különbség. 7 perc elteltével talált be újra a hazai gárda, Baltkojiene volt sikeres (24-46). A negyed végére összekapta magát a BKG, zsinórban 5 pontot szereztek, Gáspár Dávid 31-46-nál kérte ki az idejét. Brooks találatával 31-48-as állásnál mentek pihenőre a csapatok. Jelena Brooks 15 pontnál, míg Turner Yvonne 10 pontnál járt ekkor.

A második félidő is soproni kosarakkal indult, míg a hazaiak büntetőkkel tartották magukat (33-52). A vendégek nem adtak alább a lendületből, és 60-33-ra vezettek. A BKG ekkor már 13 eladott labdánál járt, amit a Sopron sorra kosárral fejezett be. Baltokijene és Aldazabal pontjai nem hagyták nagyobbra növekedni a soproni előnyt, de így is 45-71-es eredménnyel ért véget a harmadik 10 perc.

A negyedik negyedben is sokat hibáztak a játékosok, eladott labdák és kihagyott helyzetek tették pontatlanná a játékot. Koch Dóra hárompontosaival még benézett 20 pont alá a BKG (55-73), de egyből jött Brooks-tól a tripla, és nem tudott közelebb jönni a hazai gárda. A mérkőzés vége felé minden játékos lehetőséget kapott, hogy a pályára léphessen. A végeredmény 59-86 lett. A hazai csapatból Santa Baltkojiene 18 pontot, Aldazabal 12 pontot és 10 lepattanót jegyzett. Vendégektől Jelena Brooks 22 ponttal, Böröndy Vivien 16 ponttal és Turner Yvonne 15 ponttal volt a legeredményesebb.

Nyilatkozatok

Riskó Dávid: Gratulálok a Sopronnak a győzelemhez. Sok pozitívum volt a mérkőzésen. Elsősorban ami eldöntötte a mérkőzést illetve a végkimenetelt alakította az az ominózus négy perc, ahol kaptunk egy 25:0-ás rohanást. Ami egyszerűen elfogadhatatlan. De a maradék 35-36 percben egy kiváló munkát végeztek a lányok egy teljesen más mentalitásban. Eddig talán ez volt a legértékelhetőbb mérkőzésük még így is. Nehéz ezt kimondani a harminc pont ellenére.

Koch Dóra: Viszonylag kevesen voltunk és a félév is a lábunkban van és minden nehézség amivel szembe kellett néznünk. Jó munkát végeztünk, sajnos volt igen egy üresjárat ami ha nem lett volna, akkor egész közel tudtunk volna maradni. Ami nagy eredmény egy ilyen nagy csapat ellen. Mindenből tanulunk és megyünk tovább.

Gáspár Dávid: Teljesen nem vagyok elégedett, de a korábbi hetek játékát látva, mutatva annak örülök, hogy most győzelemmel hagytuk el a pályát. Bízom benne, hogy a közeljövőben fogunk tudni még sokkal jobb kosárlabdát is játszani mint az elmúlt hetekben. A mai meccsel kapcsolatban örülök a győzelemnek.

Papp Klaudia: Egész héten szerettük volna rendezni a sorokat, a védekezésben főként. Úgy gondolom, hogy ez sikerült és ez megadta a megfelelő lendületet a támadójátékunknak is. Ezáltal sikerült dominálnunk a mérkőzésen.