BKG-PRIMA NATURA SZIGETSZENTMIKLÓS – TARR KSC SZEKSZÁRD 55-80 (17-17, 14-14, 17-23, 7-26)

Bajnokság, 10. forduló
Szigetszentmiklósi Városi Sport- és Rendezvénycsarnok
Győrffy Pál Attila, Varga-Záray Katalin, Horváth Csongor Béla (Farkas Zoltán)

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós: Koch 7/3, Takács 1, Petrénaité 9/3, Trehub 7, Baltkojiene 18/3. Csere: Rozmán 5, Gróf 4, Bajzáth 4.

TARR KSC Szekszárd: Stanacev-, Mányoky-, Monroe 24, Boros 23/3, Szücs 7. Csere: Theodoreán 3/3, Miklós 7/3, Horváth 9/9, Krnjic 7.

A visszavágó mérkőzésen egyértelműen a Szekszárd volt a favorit, azonban azt nem szabad elfelejtenünk, hogy a BKG az első fordulóban majdnem meglepte a hazai pályán játszó szekszárdi csapatot (79-77). A BKG csapatában az új játékosok is bemutatkozhattak, Katrina Trehub és Martyna Petrénaité. A TARR KSC Szekszárd Kathryn Westbeld nélkül állt ki. A mérkőzés elején Santa Baltkojiene szerezte egyedül a hazai csapat pontjait, míg a vendégektől Monroe kapta el a fonalat (8-9). Sajnos sérülés miatt a vendégek elveszítették Mányoky Rékát, így rá nem számíthatott a továbbiakban a KSC. Petrénaité egy triplával debütált, de Boros büntetőivel továbbra sem engedte ki a kezéből  a vezetést a Szekszárd (11-13). Bajzáth Lili kosaraira szép vendég megoldások érkeztek válaszul, így a negyed 17-17-es eredménnyel ért véget.

A második etapot a vendégek kezdték jobban, 5 pontos hátránynál kért időt Riskó Dávid (19-24). Jól összeszedte magát a BKG, harcos védekezés után tudták értékesíteni a helyzeteiket, így újra szoros lett az állás (26-28). Sokat hibázott a KSC, percekig nem dobtak kosarat. Zseljko Djokic időkérése után sem javult a vendégek játéka, 30-28-ra fordított a BKG. A félidőben 31-31-es állást rögzíthettünk. Baltkojiene és Monroe is 13-13 pontnál járt.

A nagyszünet után 2 perc elteltével esett az első kosár, és igyekezett ellépni ellenfelétől a Szekszárd, de jól tartotta magát a hazai gárda (39-42). Ekkor Boros Júlia lépett elő a vendégek vezéreként, de mindig volt válasza a BKG-nak, nem hagytak nagy előnyt a KSC-nek. A negyed végén hat ponttal vezetett a Szekszárd, 48-54 állt az eredményjelzőn.

Monroe pontjaival indult az utolsó játékrész, és Boros ziccere után 10 pontos különbségnél kért időt a Szigetszentmiklós (48-58). 10-0-ás futást csináltak a vendégek, tovább nőtt a két csapat közti differencia (48-64). Fordult a kocka, mert a BKG eddigi dobásai nem ültek, de a Szekszárd megtalálta a dobóformáját, és hatodik hárompontosukat dobták a mérkőzésen (50-67). A vendégek a játék minden elemében jobbak voltak, és csak 7 pontot tudott dobni a BKG az utolsó 10 perc alatt. A mérkőzés 55-80-as végeredménnyel ért véget. Három negyeden keresztül jól tartotta magát a BKG, de érvényesülni tudott a Szekszárd, és könnyűnek tűnő győzelmet tudtak aratni. A BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós legjobbja Santa Baltkojiene lett 18 ponttal és 6 lepattanóval. A TARR KSC Szekszárd két kiemelkedő játékosa Boros Júlia (23 pont, 4 lepattanó) és Jacinta Monroe (24 pont, 13 lepattanós dupla-dupla) lett.

Nyilatkozatok

Riskó Dávid: Gratulálok a Szekszárd csapatának a győzelemhez. Az első három negyedben nagyon szépen tartottuk magunkat. Az első félidő kifejezetten jó volt. Aztán előjött a probléma, hogy öt-öt ellen nem tudtunk edzeni december közepe óta és elfáradtunk. Ahogy elfogyott a testből az oxigén, úgy a fejből is. Rossz döntéseket hoztunk, elvesztettük a koncentrációt, sok könnyű kosarat kaptunk, szétesett a védekezésünk.

Gróf Júlia: Három negyeden keresztül nagyon jól tudtuk tartani magunkat. Sajnos a végére elfáradtunk, de ez a hiányzók miatt benne volt. Azt gondolom, hogy ezt a küzdést kell átvinnünk a jövőre nézve is. És akkor a hiányzókkal kiegészülve jó eredményeket érhetünk el.

Zeljko Djokic:  Mindkét csapat játékában látszódott, hogy hosszú szünet után vagyunk. Látszódott, hogy sem a BKG Prima akadémia, sem pedig mi nem edzettünk öt-öt ellen. Három negyeden keresztül nem néztünk jó kosárlabdát. De a negyedik negyedben elkezdtük játszani amit szeretünk. Javultunk védekezésben, elkezdtük jobban olvasni a gyorsindítás játékát, bedobtunk pár üres helyzetet. Ez hozott ma nekünk győzelmet. Tovább kell dolgoznunk. Örülünk a győzelemnek, de nem örülök, hogy Mányoky Réka is lesérült. Így is három játékos nélkül érkeztünk ma betegségek és sérülések miatt. Kellemetlen helyzetben vagyunk, mert három nap múlva kell játszanunk az Euroligás Győr ellen. Ebben a rosterban nem lesz könnyű játszani egy ilyen erős csapat ellen.

Boros Júlia: Nem kezdtünk jól. Mindenképpen le kellett nyugodnunk a félidőben. Összeszedettebben tudtunk kijönni a harmadik negyedre. Az volt a cél, hogy a védekezésen javítsunk, mert ott volt nagyon sok hiba. Szerintem az elég jól sikerült. A külső dobások se mentek jól az első félidőben, valamit kellett változtatni. Próbáltunk gyorsindításokkal kompenzálni. Ez volt a kulcs, hogy megtudtuk fordítani és belelndülni a játékba.