SERCO UNI GYŐR – BKG-PRIMA NATURA SZIGETSZENTMIKLÓS 83-64 (21-14, 28-18, 15-11, 19-21)

Bajnokság, 12. forduló
Győr Városi Egyetemi Csarnok
Kapusi Gábor, Földesi Ádám, Csák Máté Károly (Herczeg Ágoston)

SERCO UNI Győr: Dubei 14, Carleton 7/3, Ruff-Nagy 12/6, Goree 8, Gyöngyösi 2. Csere: Küllős 2, Hegedűs 6, Dombai 12, Török-, Bach 5/3, Anigwe 13, Molnárová 2.

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós: Koch-, Petrenaite 26/12, Trehub 9/3, Zsámár-, Baltkojiene 18/12. Csere: Rozmán 7/3, Vincze-, Gróf 4, Bajzáth-.

A Győr az Euroliga forduló után ismét hazai pályán játszott, a BKG érkezett hozzájuk ellenfélként. A győriek a tabella második helyéről Slocum nélkül, míg a BKG az utolsó előtti helyről kezdhetett bele a találkozóba.
Petrénaité kosarával indult a mérkőzés, de Goree és Ruff-Nagy révén a Győr is hamar feliratkozott az eredményjelző táblára (5-2). Jól tartotta magát a vendég csapat, kiváló kettő-kettő szituációkból szereztek kosarakat (11-9). Egyelőre győri oldalon volt több csere, látható volt, hogy Cziczás László egy nagyobb rotációval szeretne játszani. Többször is jól védekeztek a csapatok mind a két térfélen, de lassan így is növekedni kezdett a hazai előny (17-9). A negyed vége felé a BKG jól kihasználta a győri hibákat, így zsinórban 5 pontot szereztek és 21-14-es eredménnyel ért véget az első 10 perc.

A második etapot a vendégek kezdték jobban, Baltkojiene triplája után 23-17-re zárkóztak. Ekkor Bach és Goree villant meg (28-19), de Petrénaité 2+1-es megoldásával ismét csak 6 pontra faragta a BKG a hátrányát (28-22). Ruff-Nagy Dóra egy messzi hárompontost süllyesztett el a gyűrűben, így ismét elérte a 10-es lélektani határt a differencia (34-24), ezért Riskó Dávid kért időt. Ezt követő percekben ment az adok-kapok, 39-29 volt az eredmény. A Győr érvényesíteni tudta a centerposzton lévő fölényét, Anigwe dobta egymás után a kosarakat (44-29). A 49-32-es félidei eredményt Dombai Réka pontjai alakították ki. Martyna Petrénaité 18 pontnál járt ekkor.

A második félidőt Goree kosara nyitotta, és Bach Bogi ziccere után átlépte a 20 pontot a különbség (53-32). Nem tudott közelebb kerülni a BKG, hiába dobtak be extra utolsó másodperces kosarakat (60-40). Az elmondható, hogy rengeteg hibával játszottak a játékosok mind a két oldalon. Baltkojiene hárompontosát lehet kiemelni a végén, és Carleton is egy szép tempó dobással zárta ezt a játékrészt, 64-43 állt az eredményjelzőn.

Ismét egy lehetetlen helyzetből dobott kosárral folytatta a játékot a BKG (64-46). Győri oldalon Küllős is megszerezte első pontjait, de közben sikerült a vendégeknek kicsit közelebb kerülniük, 66-50-re zárkóztak. Továbbra sem a pontosság jellemezte a játék képét, de mind a két klubtól az összes játékos kapott lehetőséget (70-50). A BKG továbbra is harcos maradt, minden egyes lepattanóért elmentek, és többször is támadhattak egymás után (73-56). Az már biztos volt, hogy ki nyeri a találkozót, de az utolsó percekben több gyorsindítást is rontott a Győr (75-59). A mérkőzésen 83-64-es győri siker született. A BKG legjobbjai Martyna Petrénaité (26 pont, 11 lepattanó)és Santa Baltkojiene (18 pont) lettek, míg hazai oldalról Dubei Debóra dobott 14 pontot.

Nyilatkozatok

Hazai edző nyilatkozata
Cziczás László : Nehéz bármit mondani ez ilyen meccs után. Gyakorlatilag csak a győzelemmel lehetünk elégedettek. Szerkezet nélküli csapattal játszottunk. Nehéz volt motiválni a lányokat, ez nem is sikerült annyira, de a kemény terhelés közepette számítottam arra, hogy lesznek porszemek a gépezetben és játszunk ilyen mérkőzést is. Ez egy állomás volt, amit szerencsére sérülés nélkül lehoztunk.

Vendég edző nyilatkozata
Riskó Dávid : A győriek szép kosárlabdát játszottak. Mi más mentalitásban szerettünk volna játszani, ezt hellyel-közzel, majdnem száz százalékosan teljesítettük. A védekezésen volt a hangsúly, ezzel elégedett vagyok, a támadásokban még sokszor szétestünk, de ilyen kaliberű csapatok ellen ez előfordul. Mindent egybevetve elégedett vagyok a látottakkal.

Hazai játékos nyilatkozata
Ruff-Nagy Dóra : Nem egyszerű játszani ilyen mérkőzést. Örülök, hogy nyertünk, annak is, hogy egyik fiatal játékosunk megszerezte első pontjait. Ennyi lepattanót azonban nem szabadna engedni az ellenfélnek.

Vendég játékos nyilatkozata
Martyna Petrenaite : Jó meccs volt, nagyot harcoltunk, sok lepattanót tudtunk szerezni egy erős Euroliga-csapat ellen. Jó a kémia közöttünk, minden labdáért megküzdöttünk, összességében elégedett vagyok.